INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  CSU CRAIOVA - HAPOEL BEER SHEVA

Universitatea Craiova - Hapoel Beer-Sheva 1-1 » Oltenii, împiedicați de prostia lui Papp! Cristian Geambașu: „Unde a fost Markovici, dragă Mirel? Curajul s-a topit la națională?”

CSU Craiova - Hapoel Beer-Sheva // foto: Facebook @ Universitatea Craiova +7   FOTO
CSU Craiova - Hapoel Beer-Sheva // foto: Facebook @ Universitatea Craiova

Articol de - Publicat joi, 18 august 2022 21:19 / Actualizat joi, 18 august 2022 22:41

Universitatea Craiova a remizat cu Hapoel Beer-Sheva, scor 1-1, în turul play-off-ului Conference League. Ambele echipe au încheiat meciul cu 10 jucători pe teren, de la gazde Paul Papp fiind eliminat între reprize, în drumul spre vestiare!

  • Returul va avea loc peste o săptămână, pe 25 august. Echipa care câștigă dubla merge în grupele Conference League.

Cronică Aurelian Botezatu la Universitatea Craiova - Hapoel Beer-Sheva 1-1: „O repriză top, alta dezastru”

Mirel Rădoi s-a temut de Hapoel și și-a luat măsuri pentru a-i ține pe israelieni cât mai departe de careul lui Lazar. În prima repriză i-a ieșit perfect. Ce nu i-a ieșit au fost momentele ofensive ale echipei sale. 

Fostul selecționer al României mărturisise și la conferința de presă premergătoare partidei că-l bucură faptul „că ajungem la finalizare, dar nu-mi convine că ratăm ocazii clare. Dacă ar fi numai situaţii de gol, ar fi altceva, dar când avem şanse mari nu e OK să ratăm. Le-am transmis atacanţilor anumite lucruri, trebuie să fie atenţi”. Degeaba.

Oltenii nu s-au dezmințit și au irosit până la pauză trei mari ocazii. A deschis „scorul” Andrei Ivan, cu o reluare frumoasă, spre colțul lung, însă balonul s-a dus peste. Tot Ivan, destul de dezordonat aseară, a nimerit bara, la colțul scurt. Cea mai mare oportunitate a primului mitan! 

Apoi a venit rândul lui Raul Silva, cu acel „cap” alături. Hapoel? Zero de la mijloc în sus și cu atât mai păcat că Universitatea n-a reușit să profite și să intre cu avantaj la vestiare. Mai era însă o repriză și exemplul returului cu Vllaznia (3-0), când oltenii s-au descătușat după reluare și au punctat de trei ori.

Paul Papp, out la vestiare

Surpriză însă la revenirea pe teren. Un conflict pe tunelul care duce la vestiare, între Papp și un jucător al oaspeților, s-a soldat cu un cartonaș roșu pentru fundașul Craiovei! Dintr-odată s-au schimbat toate datele problemei. 

Nevoită să se asigure în primul rând că, în inferioritate, nu ia gol, Bănia i-a cedat tot mai mult teren lui Hapoel, nu înainte ca Baiaram să creeze din nou panică în careul advers (52).

Inivitați să atace, israelienii au bifat și ei o primă ocazie, în timp ce ofensiva oltenilor s-a limitat din ce în ce mai mult la contraatacuri. Urmarea? Gol Hatuel. 0-1 și stadionul a amuțit. Însă nu pentru multă vreme. 

Ivan l-a văzut bine pe Alex Crețu, în careu, iar când acesta se pregătea să reia spre poartă, ex-dinamovistul El Hamed l-a secerat, din spate. Penalty, Ivan, 1-1. Egalitate pe tabelă, dar și numerică, fiindcă El Hamed a văzut și el „roșu”.

Universitatea Craiova - Hapoel Beer-Sheva 1-1. Care pe care în finalul de meci

S-a ajuns la un joc care pe care. Ambele echipe au lăsat garda jos, atacurile s-au succedat de la o poartă la alta. Treptat însă, pe ai noștri a început să-i lase benzina. Baiaram a cam dispărut, pe partea lui Bancu a fost bulevard. 

Și s-a încheiat 1-1, o remiză nedreaptă dacă avem în vedere ocaziile din prima repriză, dar bună și așa, de vreme ce Universitatea a rămas în zece la pauză, apoi a ajuns să fie și condusă, iar în prelungiri, Martici a salvat-o la o gafă a portarului Lazar.

FINAL » Universitatea Craiova - Hapoel Beer-Sheva 1-1

Vocea Gazetei » Cristian Geambașu, după Craiova - Beer-Sheva 1-1

După ce a bătut două cornere prin spatele porții, Hanca a ieșit agale la schimbare, trăgând de timp. Lăsată în 10 de Papp care a avut chef de bătaie la pauză pe tunelul de la vestiare, Craiova ignora totuși că joacă pe teren propriu, însușindu-și o vreme rolul de echipă dominată. 

Israelienii au înțeles mesajul, inclusiv al schimbărilor defensive ale lui Rădoi (Martici, Căpățînă) și au înscris la (încă) o gafă de marcaj a lui Bancu. Salvarea a venit tocmai de la ex-dinamovistul Elhamed, care a ieșit la coasă în careu și l-a confundat pe Crețu cu spicele de grâu. Ivan a făcut 1-1 transformând sigur penaltyul și mai rămânea un sfert de oră pentru o victorie necesară. 

Se anunță viață grea la Beer Sheva, fiindcă Craiova are o defensivă unde Screciu pare să-l fi luat model pe Bancu, Lazar o comite când te aștepți mai puțin și un atac care produce ceva ocazii și zero concentrare. Și Markovici, unde a fost Markovici, dragă Mirel? Dar curajul, s-a topit la națională?

  • FINAL! Craiova obține doar o remiză la Severin.
  • min. 83: Mateiu șutează din afara careului, iar portarul oaspeților, Glazer, reține cu emoții.
  • min. 79: ocazie pentru Hapoel. Selmani întoarce doi jucători și șutează puțin pe lângă poartă.
  • min. 75: GOOOL Craiova! Ivan transformă fără emoții penalty-ul, iar cele două echipe vor disputa ultimele aproximativ 20 de minute în egalitate numerică.
  • min. 73: „centralul” Nicholas Walsh dictează penalty pentru Craiova și îi acordă al doilea cartonaș galben stoperului Elhamed, care l-a împiedicat pe Alexandru Crețu în timp ce acesta se pregătea să șuteze.
  • min. 70: GOL HAPOEL! Oaspeții deschid scorul la capătul unei acțiuni purtate în banda dreaptă. Lazar a scos extraordinar șutul lui Hemed, dar balonul a ajuns pe capul lui Hatuel, care l-a împins în plasă.
  • min. 69: Alexandru Crețu șutează peste poartă din afara careului mare.
  • min. 63: a doua schimbare la gazde. Căpățînă i-a luat locul lui Hanca.
  • min. 52: ocazie pentru Craiova! Baiaram șutează din interiorul careului advers, dar un fundaș respinge balonul din fața portarului.
  • ora 21:34 - A început a doua repriză. 
  • Paul Papp a primit cartonașul roșu DUPĂ fluierul final al primei părți, pe drumul către vestiare. Potrivit comentatorului DigiSport Ioan Viorel, a existat un conflict în care Papp a fost implicat. Ca atare, Rădoi a efectuat o schimbare la pauză, Ivan Martin în locul lui Elvir Koljic.

Vocea Gazetei » Cristian Geambașu, despre prima repriză din Craiova - Hapoel Beer Sheva

În fața viitorilor tineri pensionari ai Beer Shevei, inclusiv fostul dinamovist Elhamed, și al cărei antrenor a fost coechipier cu pensionarul activ Ovidiu Hoban, jucătorii lui Rădoi au întâmpinat greutăți să desfacă o apărare de echipă codașă din liga secundă de la noi. 

Ocaziile lui Ivan din minutele 12 și 24 și Silva (39) vorbesc despre o dominare totală, dar nu foarte coerentă a oltenilor în fața unei formații modeste până în fibra ei cea mai intimă. 

Baiaram slab, Koljic chinuitor, Crețu limitat, Bancu și Hanca foarte activi, Ivan mereu pe punctul să înscrie. Dacă nu bați această Beer Sheva e clar că ai o problemă. Și mai e clar că Rădoi va muta repede. Probabil chiar imediat după pauză.

  • Pauză la Severin. 
  • min. 45+2: „galben” și pentru Bareiro, mijlocașul dreapta al oaspeților. 
  • min. 39: ce ocazie pentru Craiova! Hanca centrează din lovitură liberă, iar Raul Silva reia cu capul puțin pe lângă poartă de la o distanță de 6 metri. 
  • min. 38: cartonaș galben pentru Helder Lopes, care l-a doborât pe Baiaram, aflat într-o cursă către careul advers. 
  • min. 27: pauză de hidratare. 
  • min. 24: Cea mai mare ocazie de până acum! Ivan ia la țintă bara dreaptă, apoi Hanca centrează puternic în fața porții, de unde un fundaș respinge in-extremis. 
  • min. 20: Bancu saltă mingea peste un adversar, dar șutul său este moale și nu prinde cadrul porții. 
  • min. 14: Craiova continuă să preseze și trece pe lângă deschiderea scorului încă o dată. Koljic nu ajunge la centrarea lui Hanca din partea stângă.
  • min. 12: șansă uriașă de gol pentru olteni! Ivan încearcă să plaseze mingea în vinclu, la colțul lung, dar trimite peste poartă. 
  • min. 3: prima ocazie a meciului aparține alb-albaștrilor. Koljic depășește un adversar din preluare, dar șutează mult pe lângă poartă dintr-un unghi complicat. 
  • Ora 20:30 - A început meciul! 

Vocea Gazetei » Cristian Geambașu prefațează Universitatea Craiova - Hapoel Beer-Sheva

Mesajul este clar, totul pentru front, totul pentru atac. 3-4-3 este propunerea lui Rădoi și pentru prima întâlnire cu Beer Sheva, așezare experimentată cu succes la returul cu Zorya. Papp, Silva și Screciu în poziția de fundași pot fi totuși un pariu periculos, după cum Baiaram, Koljic și Ivan, ajutați copios de Bancu și de Hanca pot deveni un argument serios în vederea primului pas spre calificarea în grupe. 

Decisiv. Gazon prost, căldură mare, mon cher, și entuziasm local la Severin, orașul natal al lui Mirel. Israelienii au exemplul foarte recent al lui Maccabi în fața Stelei Roșii, așa că atenție!

Gazon prost, căldură mare, mon cher, și entuziasm local la Severin, orașul natal al lui Mirel. Israelienii au exemplul foarte recent al lui Maccabi în fața Stelei Roșii, așa că atenție!

Echipele de start la Universitatea Craiova - Hapoel Beer-Sheva:

CSU Craiova (3-4-3): Lazar - Papp, Raul Silva, Screciu - Hanca, Al. Crețu, Mateiu, Bancu (cpt.) - Baiaram, Koljic, Ivan
Rezerve: Rusu, Popescu - Vătăjelu, Cîmpanu, Nistor, Rivaldinho, Vlădoiu, Markovic, Căpățînă, Roguljic, Martic, Vînă
ANTRENOR: Mirel Rădoi

Hapoel (4-5-1): Glazer - Tibi, Elhamed, Miguel Vitor (cpt.), Helder Lopes - Bareiro, Micha, Keltjens, Abu Abaid, Ansah - Hemed
Rezerve: Harush, Eliasi - Safuri, Shechter, Jehezkel, Madmon, Yosefi, Elias, Selmani, Andre Martins, Dadia, Hatuel
ANTRENOR: Elyaniv Barda

Citește și: 

FCSB, CFR Cluj și CSU Craiova, sabotate de LPF?! Reprezentatele României sunt cele mai chinuite echipe din Conference League

Laszlo Balint, suporterul #1 al Craiovei înainte de play-off-ul cu Beer-Sheva » Calificarea în grupe i-ar aduce un bonus uriaș!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (121)
george.br
george.br  •  20 August 2022, 17:40
Postat de GionVaiani pe 20 August 2022, 16:30

Justitia pe care o meriti ... Clondirul Prostiei Nationale, ce esti !

Excelen argument, bravo!

GionVaiani
GionVaiani  •  20 August 2022, 16:30
Postat de george.br pe 20 August 2022, 15:49

Care justitie, Clonache, aia care-i canta in struna Custodelui, Sandului... samd?

Justitia pe care o meriti ... Clondirul Prostiei Nationale, ce esti !

george.br
george.br  •  20 August 2022, 15:49
Postat de GionVaiani pe 20 August 2022, 13:25

Cat mai vrei sa ti se puna mana la fund pentru o dezafiliere corecta ? Justitia si-a spus cuvantul. Ati fost primiti in 2013 apoi ati disparut precum magarul in ceata...Cat mai vrei sa fiti impinsi de la spate ?

Care justitie, Clonache, aia care-i canta in struna Custodelui, Sandului... samd?

Vezi toate comentariile (121)
Comentează