FOTBAL  »  LIGA 2  »  UCRAINA

Yevhen Bokhashvili, ucraineanul de la Oțelul Galați: „Să facă ceva concret, ei să oblige Rusia să oprească atrocitățile!”

Yevhen Bokhashvili, în dreapta imaginii
Yevhen Bokhashvili, în dreapta imaginii

Articol de - Publicat duminica, 01 ianuarie 2023 20:44 / Actualizat luni, 02 ianuarie 2023 20:42

Atacantul ucrainean al Oțelului, Yevhen Bokhashvili, 29 de ani, a povestit de ce apreciază noua etapă a vieții sale, în România, pe malul Dunării, sperând să-și aducă la Galați și familia, fugită în Germania de ororile războiului. 

Jucătorul a sosit la Galați la finalul perioadei de mercato din vară, Oțelul aducându-l pe atacantul ucrainean pentru a avea superioritate în atac în drumul spre revenirea în Liga 1.

Fotbalistul are o experiență vastă, pe lângă cluburile din țara sa, Dnipro, Kryvbas, Karpaty, Volyn Luțk, Rukh Lviv, evoluând în Georgia, Torpedo Kutaisi, în Belarus, FK Minsk, în Indonesia, Sleman și Persipura, în Malaysia, Pahang, și o foarte scurtă experiență în Vietnam, Nam Dinh.

Mesajul unui atacant din România vizavi de războiul din Ucraina la începutul lui 2023

„Mi s-a ivit ocazia de a sosi în România, la o fostă campioană a țării. Am intrat direct în pâine la Oțelul Galați. Din păcate, am ratat perioada precompetițională, am debutat direct cu meciurile oficiale. 

Nu-mi este greu să mă adaptez în România, e totuși Europa, unde mi-am petrecut cea mai mare parte din viață. Mi-a fost mai greu să mă adaptez în acea parte a Asiei, decât să mă adaptez la România. 

Nu au fost probleme mari, de adaptare. Mai degrabă chestii care țin de disconfort. Dar cum aș putea să mă plâng când în Ucraina este ceea ce este?! Greutățile mele sunt legate de familia mea. Practic, în ultimii doi ani am stat cu hainele dintr-o singură valiză. 

Soția și copilul au fost obișnuiți la vreme caldă, acum, când am venit la frig, trebuie să o luăm de la zero. Haine groase, apar răceli… Apoi, sunt deja la al doilea an departe de familia mea, prinsă în război. Eu nu am cum să mă întorc la ea, ai mei nu pot veni la mine”, a povestit Yevhen Bokhashvili pentru Libertatea

Yevhen Bokhashvili, ucraineanul de la Oțelul Galați: „Să facă ceva concret, ei să oblige Rusia să oprească atrocitățile!”
Yevhen Bokhashvili

Yevhen Bokhashvili, marcat de războiul din Ucraina

„Familia este din Lviv. Când a început războiul, ai mei au plecat în Germania, ca refugiați, dar rămâne problema vizelor. Războiul din Ucraina este departe de a se încheia. Sunt momente și momente. Sunt săptămâni cu ceva mai multă liniște, apoi iar se înrăutățește situația. Nimeni nu știe cum se va încheia. 

Multe familii trăiesc despărțite. Bărbații sunt obligați să stea în Ucraina, restul membrilor familiei au plecat, dar nu se mai pot întoarce, momentan. Cine are familie cred că realizează cât de apăsătoare este această stare. Și mai am o parte a familiei în Rusia.

Unchiul meu trăiește în Rusia, o parte din familia tatălui meu trăiește acolo. Trăiesc acolo, dar nu sunt sută la sută ruși. Sunt de pe vremea Uniunii Sovietice, tata fiind georgian, iar mama ucraineancă”, a spus atacantul Oțelului.

Tata mi-a povestit despre România. Acum 15-20 de ani a vizitat țara, și-a făcut și prieteni aici. Mi-a zis că nu era foarte bine pe-atunci în România. Acum, când i-am povestit cum este situația din România și cum arată țara, a fost impresionat, mi-a zis că s-a schimbat enorm în bine.

- Yevhen Bokhashvili

România, pe placul lui Yevhen Bokhashvili

„Ce-mi place? E greu de spus, sunt de puțină vreme. Sunt oameni prietenoși, apropiați ca stil de viață de ucraineni. Nu văd mari diferențe. Oameni buni. Cred că am avut noroc. Pot spune că e foarte bine în România. 

N-am avut prea mult timp liber, am fost și puțin stresat până când mi-au sosit soția și copilul alături. Încă n-am vizitat multe locuri frumoase din România, mai mult le-am văzut la TV și pe net. Am fost la Aquarium-ul din Galați, e fain de mers cu copii, așteptăm să mergem la Zoo. Frumoase parcurile din România. Mai bine va fi când se va încălzi, să vizităm mai multe locuri din România. 

E prea mult spus ce nu-mi place. Nici nu am mers mult cu mașina ca să-mi dau cu părerea despre drumuri. Am mers mult cu autocarul echipei, eu mă bucur că aici e liniște, că nu e război, mai contează că e traficul aglomerat?!”, a precizat ucraineanul.

„Vreau să transmit acest lucru românilor”

O bună parte din presa ucraineană a preluat declarațiile atacantului Oțelului, de aceea el a dorit să facă o adnotare cu privire la războiul ce afectează țara sa.

„Aș dori să precizez exact ce am vrut să spun în interviu, faptul că fac deosebire între rușii care fac război și cei care nu-l doresc. După părerea mea, în fiecare loc de pe pământ sunt oameni buni și răi. 

De aceea cred că există și cetățeni ruși care nu vor războiul, care nu sunt de acord cu el. Și dacă măcar cred despre ei că sunt oameni, nu vorbesc de politicieni, ci de cetățeni de rând, dacă ei vor să ajute la încheierea războiului, trebuie să încerce să facă ceva concret, să oblige Rusia să oprească atrocitățile. 

Și, în același timp, m-am referit și la faptul că vreau să transmit românilor că Ucraina nu este un monstru care este de acord cu ideea de a se război cu orice preț pentru a dovedi ceva. Ucraina știe exact pentru ce luptă, de aceea dacă sunt oameni în lume care cred că Ucraina nu este obligată să riposteze, fiind atacată, se înșală", a transmis Yevhen Bokhashvili.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Guardiola le-a stricat Revelionul fanilor lui Manchester City! A făcut anunțul în ultima zi din 2022

Lahoz chiar a făcut praf derby-ul » Record! Câte minute au fost irosite la Barcelona - Espanyol

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează