FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Ilie Dumitrescu îl ridica în slăvi pe fotbalistul de care inclusiv Gigi Becali s-a săturat: „Toate calitățile să facă performanță”

Ilie Dumitresccu (54 de ani), fost mare internațional, declara, în finalul stagiunii trecute, că Joyskim Dawa (26 de ani), fundașul central al celor de la FCSB, că este un jucător foarte bun.
Ilie Dumitresccu (54 de ani), fost mare internațional, declara, în finalul stagiunii trecute, că Joyskim Dawa (26 de ani), fundașul central al celor de la FCSB, că este un jucător foarte bun.

Articol de , , - Publicat marti, 31 ianuarie 2023 16:02 / Actualizat marti, 31 ianuarie 2023 16:45

Ilie Dumitresccu (54 de ani), fost mare internațional, garanta, în finalul stagiunii trecute, pentru calitățile de fotbalist ale lui Joyskim Dawa (26 de ani), fundașul central de care inclusiv Gigi Becali s-a săturat, așa cum a scris astăzi Gazeta Sporturilor (Detalii AICI). 

Dawa tocmai a comis o nouă gafă decisivă în tricoul celor de la FCSB, în meciul FCSB - Farul. A luftat, i-a permis lui Alibec să scape singur spre poartă, după care a fost nevoit să-l faulteze în postură de ultim apărător, fiind eliminat. Rămasă în 10, FCSB n-a rezistat, a încasat două goluri în prelungiri și a pierdut.

Ilie Dumitrescu îl ridica în slăvi pe fotbalistul de care inclusiv Gigi Becali s-a săturat: „Toate calitățile să facă performanță”
Faultul lui Dawa ca ultim apărător

Gigi Becali a luat decizia de a-l achiziționa pe stoperul camerunez fiind influențat și de Ilie Dumitrescu. Expertul DigiSport a spus, în finalul sezonului trecut, că Dawa i se pare un fotbalist de top. La vremea respectivă, Mihai Stoica s-a opus transferului, chiar a insistat să nu fie adus, însă finanțatorul n-a ținut cont și l-a cumpărat pentru 350.000 de euro. 

Adrian Mititelu se predă în scandalul de xenofobie de la Sf. Gheorghe: „Sepsi va câștiga procesul” » „Sabotat” de propriul angajat: „Abia azi am aflat”
FCU CRAIOVA
Adrian Mititelu se predă în scandalul de xenofobie de la Sf. Gheorghe: „Sepsi va câștiga procesul” » „Sabotat” de propriul angajat: „Abia azi am aflat”

„Eu le dau un sfat tuturor celor care caută un fundaș central: acest Dawa. Nu știu cât costă, dar să se uite la el”, a spus Ilie, după care l-a și descris: „E un jucător puternic, foarte puternic. Face un presing de întâmpinare agresiv. E disciplinat, am auzit numai lucruri bune despre el, are și o tehnică bună pentru postul de fundaș central. S-a remarcat la Botoșani, eu cred că într-un alt context, la o altă echipă, poate să facă mai multe. Are forță, are toate calitățile să facă performanță!”. 

Dumitrescu a fost fotbalist la nivel foarte înalt, a bifat cu Steaua o finală de CCE și un sfert de finală de Cupa Cupelor, iar cu naționala României sferturi de finală la CM 1994. În schimb, ca antrenor, deși are în palmares nu mai puțin de 13 formații, inclusiv în străinătate, nume grele precum AEK Atena și PAOK Salonic, nu are nicio performanță mare, doar o calificare în grupele Europa League cu FCSB, în august 2010, după ce a eliminat-o pe Grasshopper, în urma loviturilor de departajare. 

Gigi Becali s-a convins de Joyskim Dawa: iese din primul „11”! 

Modul în care s-a comportat Dawa duminică seara l-a convins până și pe Becali că prezența lui în formula de start nu trebuie să mai fie o chestiune obligatorie. Oricum, în următorul joc, derby-ul cu CFR, de la Cluj, de duminică, camerunezul nu va evolua, pentru că e suspendat. 

Cel mai probabil, el va încasa o singură etapă de suspendare, chiar dacă a încasat direct cartonaș roșu, fiindcă nu a fost vorba despre un fault violent, ci de oprirea unei situații clare de gol. 

Chiar și după ce își va ispăși pedeapsa, Dawa va pierde protecția lui Gigi, de care a beneficiat din plin până acum. Inclusiv Nicolae Dică și-a dorit să-l scoată din primul „11”, însă nu a fost lăsat de patron. 

RMN-ul unui dezastru: al 8-lea meci de L1 în care Joyskim Dawa e repetent 

Prestația dezolantă a camerunezului din derby-ul cu Farul, de duminică, nu doar că nu e singulară în acest sezon de Liga 1, dar ea completează o serie de partide distruse de Dawa. 

E pentru a 8-a oară când el primește un calificativ sub nota 5 în Gazeta Sporturilor. Și în jocul tur cu echipa lui Hagi, Dawa a fost personaj negativ, fiind notat cu 4. 

MECINOTA GSP DAWA
Rapid - FCSB 2-04
FCSB - FCU Craiova 1-14
Farul - FCSB 3-14
FCSB - Voluntari 1-14
FCSB - UTA 2-14
Sepsi - FCSB 0-13
FCSB - Farul 2-32

VIDEO. Florinel Coman, declarații după FCSB - Farul 2-3: „Nu am știut să gestionăm anumite situații”

Citește și: 

N-a stat pe tușă după ce a reziliat cu FCSB » Merge în Grecia, unde va avea un obiectiv important

Locomotiva Rapid în Gara de Nord » Eveniment special pentru giuleșteni; „Legenda continuă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
rottwailer
rottwailer  •  31 Ianuarie 2023, 17:50

Dawa e bun in Ukraina! Trage niște rachete…Noroc ca sunt plase și zidurile stadionului sunt înalte, ca altfel se pierdeau toate mingile!

digei
digei  •  31 Ianuarie 2023, 16:48

Oare cand se vor prinde si suporterii FCSB ca Ilie face misto de Becali de vreo 3-4 ani incoace. Pentru ca Becali s-a cam prins.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează