GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

ROG Strix SCAR și Strix G: cel mai avansat sistem de răcire pentru cea mai bună performanță în jocuri

Articol de GSP - Publicat joi, 23 februarie 2023 13:25 / Actualizat joi, 23 februarie 2023 13:27

Cele mai noi laptopuri de gaming ROG Strix aduc în 2023 inovații remarcabile care marchează un nou capitol în istoria gaming-ului portabil. Modelele Strix SCAR 16 (G634), Strix SCAR 18 (G834), Strix G16 (G614) și Strix G18 (G814) sunt prevăzute anul acesta cu noi ecrane de 16 inch, respectiv 18 inch, precum și componente de ultimă generație, controlate de un sistem de răcire unic.

2023 redefinește limitele posibilului în domeniul portabilelor de gaming prin intermediul noilor laptopuri de gaming ROG Strix SCAR 16 (G634), Strix SCAR 18 (G834), Strix G16 (G614) și Strix G18 (G814), un salt generațional atât la capitolul performanță, cât și din punctul de vedere al sistemului de răcire și al capabilităților multimedia.

Dacă singurul lucru care te interesează este performanța absolută, atunci ai nevoie de configurația de top din care trebuie amintit procesorul Intel® Core™ i9-13980HX din generația a 13-a Raptor Lake cu 24 de nuclee și 32 de fire de execuție paralelă, cel mai puternic CPU montat vreodată într-un laptop și placa video dedicată NVIDIA® GeForce RTX™ 4090 Laptop GPU GDDR6 cu 16 GB de memorie video, ce se dezlănțuie la o putere maximă de 175 Wați cu Dynamic Boost. Suplimentar, laptopul poate fi configurat cu până la 64 GB de memorie RAM și 4 TB de stocare rapidă PCI-E Gen 4 în configurație RAID 0 (2 x 2TB).

ROG Strix SCAR și Strix G: cel mai avansat sistem de răcire pentru cea mai bună performanță în jocuri

Raportul 16:10 devine noul standard pentru ecrane de gaming

Primul lucru care îți va sări în ochi sunt, desigur, noul tip de ecran cu raport de aspect 16:10 care înlocuiește vechiul format 16:9. Pe lângă avantajul oferit de spațiul vertical suplimentar, noul aspect crește senzația de imersiune în lumile virtuale, fără a necesita, însă, modificarea dimensiunilor carcasei laptopului. Absolut toate modelele Strix SCAR 16 (G634), Strix SCAR 18 (G834), Strix G16 (G614) și Strix G18 (G814) sunt acum dotate cu ecrane de 16 inch și 18 inch.

Dintre toate opțiunile de ecran cu care pot fi configurate noile modele Strix, cel mai inovator panou este reprezentat de Nebula HDR, un miracol tehnologic care utilizează tehnologia Mini LED cu nu mai puțin de 1024 de zone de iluminare separate care oferă un contrast superior și o luminozitate maximă de 1100 niți, suficient pentru a obține o experiență HDR veritabilă cum întâlnim doar la cinema.

ROG Strix SCAR și Strix G: cel mai avansat sistem de răcire pentru cea mai bună performanță în jocuri

Modelul Nebula HDR este și un excelent panou pentru gaming, având o rată de împrospătare a imaginii de 240 Hz, ajutat de un timp de răspuns de 3 milisecunde. În plus, ecranul este compatibil cu NVIDIA G-Sync, o tehnologie de sincronizare care elimină artefacte vizuale din jocuri. Deși am lăsat la urmă aceste caracteristici, ele nu sunt deloc mai puțin importante: fiecare panou Nebula HDR acoperă integral standardul DCI-P3, folosit și în producțiile de la Hollywood și este calibrat individual PANTONE.

Răcire reimaginată cu radiator supradimensionat care permite un nou nivel de performanță

Aducând cea mai avansată versiune a sistemului de răcire ROG Intelligent Cooling, noile modele ROG Strix 2023 reprezintă un nou standard al performanței. Proiectarea noului sistem de răcire a pornit de la planșă goală rezultatul fiind unul impresionant: radiator supradimensionat care acoperă toată lățimea carcasei laptopului și care însumează o suprafață de disipare a căldurii crescută cu 92.23% comparat cu generația anterioară.

ROG Tri-Fan este noua componentă a sistemului de răcire care introduce un al treilea ventilator pentru un flux optimizat de aer care este imediat direcționat prin multiplele orificii de aerisire, eliminând eficient căldura din cele 7 conducte de căldură plasate în apropierea componentelor puternice, sarcină la care își aduce contribuția și compusul cu metal lichid Conductonaut Extreme.

Reproiectarea sistemului de răcire a permis creșterea puterii maxime însumate a procesorului și plăcii video până la valoarea uluitoare de 240 Wați, fără a afecta negativ temperaturile sau nivelul de zgomot. Cum ne-am obișnuit la un model ROG Strix, modurile de lucru pot fi configurate și selectate rapid prin intermediul panoului de control Armoury Crate. În funcție de preferințe, utilizatorii pot opta între modul Silent, Performance, Turbo sau Manual, unde profilul ventilatoarelor și puterea alocată componentelor principale pot fi controlate în detaliu.

Noile ROG Strix SCAR 16 (G634), ROG Strix SCAR 18 (G834), ROG Strix G16 (G614) și ROG Strix G18 (G814) pot fi comandate direct de la partenerii ASUS sau prin intermediul eShop ASUS România.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close