OPINII  »  EDITORIAL

Comunicatul

Articol de - Publicat vineri, 24 februarie 2023 09:50 / Actualizat vineri, 24 februarie 2023 10:05

La aproape 48 de ore după meciul CSM-Rapid, clubul din Giulești a produs o justificare a tratamentului la care a fost supusă Cristina Neagu. Adică pe persoană fizică a meritat-o!

9.855 de caractere. Nici mai mult, nici mai puțin, windows-ul calculatorului nu minte. Și, antipatic, nu ține cu nicio echipă. 9.855. Atât măsoară comunicatul Rapidului referitor la "cazul «Galeria Rapidului vs Cristina Neagu»". În termeni gazetărești, asta înseamnă, cu ceva ilustrație și citate, două pagini de ziar. Un text lung, prea lung, care încearcă să justifice tratamentul incalificabil la care a fost supusă o jucătoare a echipei CSM București. Dată fiind lungimea comunicatului, era cumva normal ca acesta să vină la aproape 48 de ore de la consumarea evenimentelor.

"Campanie de denigrare"

Muncă multă pentru un scop ignobil. Scoaterea basma curată a galeriei. Care nu doar că nu trebuie supărată. Trebuie mângâiată și încurajată. Și atunci nu ai ce să faci, ești obligat să descoperi vinovați în altă parte. Unde? Simplu. Presa care-și bagă nasul peste tot este încasatorul ideal. Bicisnica ar fi orchestrat "o campanie de denigrare" la adresa Rapidului, nu doar a galeriei. Dar s-a demascat prin "uluitoarea coincidență ca fragmente identice de material să se regăsească în publicații diferite". 

Dacă tot a scris atât, autorul sau autorii puteau să ne lumineze cu câteva exemple de copy-paste-uri, de plagiatori cooperatiști. Dar nu. Nu mai contează. Aici funcționează ca la galerie. Important este că ai aruncat o petardă, explodează ea în capul unora.

Fondul problemei mai la fundul textului

După nesfârșita introducere din care aflăm impolitețile, șicanele și josniciile clubului CSM la adresa rivalilor din Giulești, în contrapartidă cu actele de solidaritate sportivă ale Rapidului față de mult mai tânărul club al Primăriei Capitalei, comunicatul trece la subiect. "Ajungem acum și la fondul problemei", ne anunță autorul. Iar fondul problemei este că Neagu a fost înjurată și măscărită pe persoană fizică, nu pe persoană de handbalistă. Înțelegeți? Oamenii aceia care strigau "Neagu, bulangiule!" sau "Neagu ... ue!", nu aveau ceva cu jucătoarea, ci cu persoana civilă Neagu Cristina. Și persoana Neagu Cristina și-a meritat-o pentru că în mai multe intervenții publice a pus la îndoială felul în care Rapid a câștigat anul trecut titlul de campioană.

Comunicatul

Galeria Rapidului nu a intrat în conflict cu marea handbalistă Cristina Neagu, ci cu persoana Cristina Neagu. Pentru a înțelege mai bine diferența, oferim un exemplu – fiscul spaniol nu a intrat în conflict cu marele, uriașul fotbalist Messi, ci cu contribuabilul cu același nume.

Neagu, Messi și Dani Alves!

Comparația asta cu Messi, care în subtext se vrea o caldă pentru Neagu, chiar că este de apoteoza umorului. Mai ales că ni se tălmăcește că nu-i întâmplătoare, Cristina fiind supranumită Messi al handbalului. Interesant. Continuând pe aceeași idee, deducem, de exemplu, că deținutul pentru viol Dani Alves este o persoană, iar Dani Alves, celebrul fotbalist brazilian, alta. Carevasăzică, la rigoare, Dani Alves poate juca fotbal bine mersi în continuare, în vreme ce Dani Alves violatorul stă în spatele gratiilor așteptându-și condamnare. Date naibii și comparațiile astea!

Dopuri de urechi

Închei aici, pentru că nu doresc să mă iau la întrecere cu comunicatul Rapidului. Scrisoarea unui lider al suporterilor din Grant este proba că scutul făcut în jurul galeriei Rapidului și cauționarea violenței (deocamdată verbale) îi stimulează pe băieți să continue. Culmea, dincolo de derapajele grețoase, textul respectiv este mai la obiect decât scrisoarea oficială a clubului! Măcar știm cu ce ne confruntăm. La ce să ne așteptăm. Vorba epistolarului oficial, împreună suntem de neclintit. 

Alții ar zice că, muică, suntem neam de piatră. Mă rog, ceva de genul, ceva contondent, înțelegeți. Așa că, nefiind nimic de făcut, înainte să facem provizii de conserve și de baterii de lanternă, ar trebui să ne cumpărăm și niște dopuri medicinale de urechi. Și o pelerină de ploaie. Cunoscătorii știu de ce.


Comentarii (27)
PETRICUL
PETRICUL  •  27 Februarie 2023, 12:20

Bucuresteni ! Nu uitați să plătiți taxele și impozitele ! CSM și ,,bunul național” depind de ele!

dr.jivago
dr.jivago  •  27 Februarie 2023, 11:56

Si inca ceva! Trepadusii care au ,, oracait, in acel comunicat si se intituleaza cu emfaza ,, staff,, de fapt, sunt tinuti si sustinuti in ,, foncții ,, de ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dr.jivago
dr.jivago  •  27 Februarie 2023, 11:52

Cine naiba, nu stie sau n-a auzit despre *** , *** dn galeria din Giulesti? Nu numai oamenii de buna credinta stiu de scuipaturile, despre saliva impartita cu multa bunavointa, despre pungile pline cu urina si *** aruncate cu voiosie de acesti saltimbanci, chiar Marele Cornel Dinu era oripilat si care le-a aruncat prosopul pana la urma , ci si multi slti antrenori , jucatori uriasi au fost spalati cu lichide de *** din tribune… Ce mai incolo si incolo, ultimele exemplare ale epocii *** sălășluiesc cu mult caracter in tribunele stadionului construit si din banii mei!!! Sigur voi fi cenzurat, desi toate cuvintele folosite de mine sunt incluse in DEx iar exemplarele aste care se considera suboameni le merita cu prisosinta! Dureros e ca nimeni dar nimeni nu are curaj sa i puna unde le e locul! Tara de ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează