FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO - POLI TIMIȘOARA 1-1

FOTO Banner-ul cu aluzie rasistă trecut cu vederea la Dinamo - Poli Timișoara: „Toți în negru...” » „Câinii” au comis și o eroare gramaticală

Banner-ul cu aluzii rasiste afișat de PCH / Sursă foto: GSP +29   FOTO
Banner-ul cu aluzii rasiste afișat de PCH / Sursă foto: GSP

Articol de - Publicat luni, 13 martie 2023 16:38 / Actualizat luni, 13 martie 2023 17:36

Derby-ul Dinamo - Poli Timișoara 1-1, disputat duminică pe „Arcul de Triumf”, n-a fost ocolit de momente reprobabile. În rol negativ a fost galeria „câinilor”, autoare a unor scandări rasiste la adresa suporterilor adverși.

În timp ce jucătorii și staff-ul lui Dinamo s-au înclinat în fața atmosferei create de fani la meciul decisiv cu bănățenii, alte ipostaze care nu s-au văzut la TV au surprins în mod negativ la duelul de pe „Arc”. 

Susținătorii „câinilor” au recurs la unele lozinci discriminatorii pentru a „înțepa” de la distanță prietenia dintre galeria lui Poli și cea a lui Rapid, două facțiuni înfrățite, care au urmărit cot la cot meciul. 

La nici 30 de secunde după ce fanii timișoreni și cei rapidiști au intrat în stadion, întreaga peluză a „câinilor” a început să scandeze lozinci rasiste reprobabile în direcția mixului Poli - Rapid de la peluza opusă. Un semn că vechile obiceiuri toxice de pe stadioanele țării au rămas de actualitate chiar și-n 2023. 

Povestea celui mai emoționant moment de la calificarea lui Dinamo în play-off: „Dacă el suferă, ei mor pe dinăuntru. Anul trecut, tatăl lui a făcut infarct în timpul meciului”
DINAMO
Povestea celui mai emoționant moment de la calificarea lui Dinamo în play-off: „Dacă el suferă, ei mor pe dinăuntru. Anul trecut, tatăl lui a făcut infarct în timpul meciului”

Bannere cu aluzie rasistă la Dinamo - Poli Timișoara

Din „meniu” n-au lipsit nici bannerele deplasate, cu aluzii rasiste și jignitoare, ale PCH. Două dintre exemple: „Toți în negru, tot cu negri” și „Văzând cine v-a însoțit / Atenție la portofel, portmoneu, portvizit”. Primul dintre mesaje, o trimitere la prietenia Poli-Rapid, conținea și o eroare gramaticală a fanilor dinamoviști, care au omis un „i” în cuvântul „negrii”.

+25 FOTO

Vali Moraru a taxat în emisiunea de duminică seara, Digi Sport Special, obscenitățile și scandările rasiste ale fanilor lui Dinamo, la unison cu jucătorii, printre care și juniori ai clubului. Moderatorul TV dezavua exemplul negativ oferit copiilor. Dinamoviștii au scandat secunde bune: „La țigani, m*** la țigani”.

„Deși a trecut puțin timp de la scandalul de xenofobie de la Sepsi - FCU Craiova, pe stadioanele noastre continuă comportamentul rasist fără să se ia măsuri”, a mai adăugat jurnalistul.

„Câinii” au prins in extremis play-off-ul Ligii 2, după ce au remizat cu Poli Timişoara, 1-1, şi au profitat de paşii greşiţi ai contracandidatelor. Totul despre calificarea lui Dinamo în play-off, AICI

VIDEO Galeria dinamovistă, injurii rasiste la adresa rapidiștilor după partida cu Poli Timișoara

Citește și alte știri de actualitate:

FOTO / EXCLUSIV Povestea celui mai emoționant moment de la calificarea lui Dinamo în play-off: „Dacă el suferă, ei mor pe dinăuntru. Anul trecut, tatăl lui a făcut infarct în timpul meciului”

EXCLUSIV Dinamo vrea pe Arena Națională » Ce planuri au șefii clubului pentru play-off

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (89)
parintele.gurgui
parintele.gurgui  •  15 Martie 2023, 20:03
Postat de mihai041 pe 13 Martie 2023, 20:56

Nu mai mulți ca în Rahove, Pantelimon, Progresul, Ghencea sau Ferentari. Apropos, ai fost vreodată în cartierul Giulești? Sunt ferm convins că nu. Noi, ăștia care suntem născuți crescuți acolo, știm prea bine că nu ai fost. De erai vreodată în Giulești, nu scriai *** aia. PROSTULE! Nu ne mai jigni. Dacă ești prost, stai acasă. Așa spune o vorbă din bătrâni.

Nu te ambala! Stau in Giulesti, chiar langa sala de sport. Stiu Giulestiul ca pe propriul buzunar! In Giulesti sunt multi porumbei albi! Nu vad de ce te deranjeaza realitatea!? Asta e, pana la urma! Nu o schimbi tu sau eu cu o postare pe gsp.ro. Punct.

stefdomi
stefdomi  •  14 Martie 2023, 23:07
Postat de Silvio55 pe 14 Martie 2023, 22:23

Ți-a explicat toată lumea că se poate și în contextul de mai sus sa fie substantiv nearticulat dar tu o tii langa, ai auzit tu ceva și trebuie sa urmezi, exact că o *** cuminte ce ești.

Pune albaștri sau verzi în loc de negri și vezi cât de corect e nearticulat…

Silvio55
Silvio55  •  14 Martie 2023, 22:23
Postat de stefdomi pe 14 Martie 2023, 07:42

Am văzut’o, cățeluș agramat, e vorba de contextul bannerului greșit, dar e greu pentru voi să recunoașteți o greșeală (eroare), chiar dacă a fost comisă de alții ca voi. Întrebați o profesoară, o să vă explică că se scrie corect “Tot cu negrii”. Eu am obosit să vă tot explic…

Ți-a explicat toată lumea că se poate și în contextul de mai sus sa fie substantiv nearticulat dar tu o tii langa, ai auzit tu ceva și trebuie sa urmezi, exact că o *** cuminte ce ești.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (89)
Comentează