SPORTURI  »  ALTELE  »  LUPTE

VIDEO+FOTO Aur pentru România! Roxana Capezan a impresionat în finală la Campionatele Europene de lupte Under-23 de la Bucureşti

Roxana Capezan. Foto: Facebook @frlupte
Roxana Capezan. Foto: Facebook @frlupte

Articol de - Publicat sambata, 18 martie 2023 14:15 / Actualizat sambata, 18 martie 2023 14:37

Roxana Amina Capezan a adus vineri a doua medalie de aur pentru România la Campionatele Europene de lupte Under-23 de la Bucureşti (13-19 martie).

La categoria 65 kg, sportiva română a învins-o în finală pe azera Birgul Soltanova, cu 6-5.

Roxana Capezan, medaliată cu aur la Campionatele Europene de lupte Under-23 de la Bucureşti

Avem și o Campioană Europeană la București: Roxana Amina Capezan a ridicat Sala Polivalentă în picioare după o finală de excepție care i-a adus aurul European! Roxana Amina Capezan (65 kg) a învins-o pe azera Birgul Soltanova, cu 6-5, și imnul României a cântat acasă! Determinarea și dorința au fost atuurile Roxanei, iar noi suntem mândri de ea! Felicitări, Roxana! 

Felicitări antrenorilor Nikolay Stoyanov, Adina Popescu, Filip Marin și toți cei care au contribuit la descoperirea și pregătirea ei! Prin rezultatele de excepție obținute de luptătoarele noastre la acest Campionat European Seniori U23, România scrie istorie și se clasează și pe locul 3 pe Națiuni, cu 128 de puncte”, se arată în comunicatul Federației Romane de Lupte, pe pagina de Facebook.

După ce a trecut în preliminarii de suedeza Nora Elin Cecilia Svensson, Roxana Capezan a întrecut-o în sferturi pe turcoaica Busra Efe, iar în semifinale a câştigat duelul cu letona Elma Zeidlere.

Andreea Beatrice Ana a ratat medalia de aur la Europenele de lupte Under-23

Andreea Beatrice Ana, câștigătoare la ediția precedentă, a fost învinsă de suedeza Emma Jonna Denise Malmgren în finala categoriei 55 kg.

„A fost un meci strâns, mă aşteptam la o astfel de replică. Într-adevăr, nu am luat medalia după care am venit, dar e un argint, unul muncit, pentru care trebuie să mă bucur”, a spus ea după finală. 

Delegaţia României a câştigat cinci medalii până acum: 2 de aur - Roxana Amina Capezan (cat. 65 kg), Denis Florin Mihai (cat. 55 kg) la greco-romane, 1 de argint - Andreea Beatrice Ana (55 kg) şi două de bronz - Ana Maria Pîrvu (50 kg) şi Ana Maria Puiu (59 kg).

Aur pentru România! Roxana Capezan a impresionat în finală la Campionatele Europene de lupte Under-23 de la Bucureşti
Andreea Beatrice Ana a obţinut medalia de argint la Campionatele Europene de lupte Under-23 de la Bucureşti. Foto: Facebook @frlupte

Citește și:

Rapid e gata de superduelul cu slovenele de la Krim: „Mergem să câștigăm!”

Lovitură pentru tenisul românesc! La 25 de ani, Gabriela Ruse și-a anunțat retragerea din națională

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează