SPORTURI  »  RUGBY  »  ROMÂNIA

„Stejarii”, cu gândul la victorie! România - Spania, pentru medaliile de bronz ale REC 2023

Pe 20 martie 2021, Naționala de rugby a României a învins selecționata Spaniei, scor 22-16, într-un meci contând pentru Rugby Europe Championship. Foto: Imago Images
Pe 20 martie 2021, Naționala de rugby a României a învins selecționata Spaniei, scor 22-16, într-un meci contând pentru Rugby Europe Championship. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 18 martie 2023 16:01 / Actualizat sambata, 18 martie 2023 16:02

Naționala României joacă duminică, 19 martie, cu Spania pentru medaliile de bronz ale Rugby Europe Championship 2023. Partida are loc în Spania, la Badajoz, de la ora 18:15, ora României.

  • Spania - România se joacă duminică, 19 martie, de la ora 18:15. Meciul poate fi urmărit în direct pe Rugby Europe TV, după crearea unui cont gratuit de acces pe platforma RugbyEurope.eu

„Stejarii” s-au pregătit în aceste zile în București, iar azi au ajuns la Badajoz pentru finala mică a Rugby Europe Championship.

Naționala României are bilanț negativ în deplasărille din Spania. Ultimele trei partide ale „stejarilor” în fața ibericilor au reprezentat trei eșecuri: 10-22 (2018), 18-21 (2019) și 21-38 (2022).

Eugen Apjok: „În momentul de față este meciul cel mai important”

În momentul de față este meciul cel mai important, de final și ne dorim să-l terminăm pozitiv. Suntem convinși că va fi un meci foarte fizic, sunt foarte agresivi în grămezile spontane, au un pachet de înaintare agresiv, linia de treisferturi foarte imprevizibilă, își asumă riscul, joacă de peste tot, cam la asta ne așteptăm”, a declarat antrenorul Eugen Apjok.

Lotul Românei pentru meciul cu Spania

Pentru această partidă, staff-ul tehnic al naționalei României a convocat un număr de 33 sportivi, 12 din Franța, restul evoluând în țară. Taylor Gontineac și Hinckley Vaovasa, în recuperare, nu pot fi folosiți pentru partida de duminică.

  • Linia 1: Alexandru Savin (CSA Steaua), Ciprian Chiriac (SCM USV Timișoara), Tudor Butnariu (CSA Steaua), Eugen Căpățînă (SCM USV Timișoara), Thomas Crețu (Stade Francais), Costel Burțilă (RC Hyeres Caraqueiranne La Crau), Ovidiu Cojocaru (CS Dinamo), Andrei Crețu (RC Orleans), Gheorghe Gajion (Stade Montois), Vasile Balan (CSA Steaua)
  • Linia a II-a: Marius Antonescu (Bourg en Bresse), Marius Iftimiciuc (Perigueux), Florian Roșu (CSM Știința Baia Mare), Johan Van Heerden (CS Dinamo)
  • Linia a III-a: Cristi Chirica (RC Hyeres Caraqueiranne La Crau), Vlad Neculau (SCM USV Timișoara), Mihai Macovei (RC Bassin d’Arcachon), Damian Strătilă (CSA Steaua), Andre Gorin (RC Hyeres Caraqueiranne La Crau)
  • Mijlocaș la grămadă: Alexandru Țiglă (CSM Știința Baia Mare), Alin Conache (SCM USV Timișoara), Gabriel Rupanu (SCM USV Timișoara)
  • Mijlocaș la deschidere: Ionel Melinte (RC Hyeres Caraqueiranne La Crau), Vlăduț Popa (CSA Steaua), Mihai Mureșan (CSM Știința Baia Mare)
  • Aripi: Nicolas Onuțu (CS Vienne), Tangimana Fonovai (CSA Steaua), Cosmin Iliuță (CSA Steaua), Gabriel Pop (CS Dinamo)
  • Centrii: Atila Septar (RC Toulon), Jason Tomane (CSM Știința Baia Mare)
  • Fundași: Marius Simionescu (SCM USV Timișoara), Paul Popoaia (CSM Știința Baia Mare)

Naționala României, două meciuri-test înaintea de Cupa Mondială din Franța

Naționala de Rugby a României va disputa, pe data de 12 august, la Tbilisi, un meci-test împotriva echipei naționale a Georgiei.

„Stejarii” își vor măsura forțele cu naționala gruzină înaintea Cupei Mondiale din Franța, care va fi organizată în perioada 8 septembrie - 28 octombrie, a anunțat Federația Română de Rugby. 

România face parte din grupa B, alături de Irlanda, Africa de Sud, Scoția și Tonga. De cealaltă parte, Georgia face parte din grupa C, alături de Țara Galilor, Australia, Fiji și Portugalia.

Pe lângă testul cu naționala Georgiei, România va disputa o partidă și împotriva echipei naționale a Italiei, pe data de 19 august. Locația și ora de începere urmează să fie comunicate ulterior, a mai precizat Federația Română de Rugby.

Citește și:

Aur pentru România la Campionatele Europene!

Are doar 25 de ani, dar și-a anunțat retragerea din națională

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (3)
fibra
fibra  •  19 Martie 2023, 07:46

Greu sa fiu optimist.

21lva
21lva  •  18 Martie 2023, 17:48

Mi-e cam teamă de campionatul mondial. Sper sa nu ne ia nimeni în serios, că sigur ar cădea recordul de cea mai mare înfrângere

Jj23ab
Jj23ab  •  18 Martie 2023, 17:00

Ar fi super sa luam bronzul. Hai Romania !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează