SPORTURI  »  BASCHET  »  U BT CLUJ NAPOCA

EXCLUSIV Ultimele informații cu baschetbalistul bătăuș al celor de la U-BT! Riscă închisoarea!

Foto: Karel Guzman
Foto: Karel Guzman

Articol de - Publicat marti, 21 martie 2023 15:10 / Actualizat marti, 21 martie 2023 15:34

Karel Guzman, shooting guard-ul (aruncătorul) lui U-BT Cluj, s-a ales cu dosar penal! Cubanezul a vrut să intre cu o bară de fier beton în urma unui conflict de pe teren cu cei de la CSM Oradea.

Surse ale Gazetei Sporturilor au explicat că baschetbalistul cubanez are șanse de a plăti gestul și cu o condamnare la închisoare cu suspendare. Pe lângă acest fapt dosarul jucătorului se află pe masa procurorilor din Oradea și cazul a fost semnalat inclusiv instanțelor din București.

A apărut filmarea! Scene ȘOCANTE cu campioana României la baschet! Bătaie și dosar penal: „A ieșit din sală, a mers pe șantierul din apropiere și s-a întors cu o tijă de fier”
U-BT Cluj
A apărut filmarea! Scene ȘOCANTE cu campioana României la baschet! Bătaie și dosar penal: „A ieșit din sală, a mers pe șantierul din apropiere și s-a întors cu o tijă de fier”

Unde poate fi încadrat Karel Guzman

În sfertul al doilea Karel Guzman a sărit la bătaie cu staff-ul gazdelor în urma unui conflict cu pivotul gazdelor Nikola Markovic și antrenorul secund Radovan Markovic. Arbitrul l-a eliminat pe aruncătorul campioanei României pentru comportament nesportiv. 

„Jucătorul, după ce a părăsit suprafața de joc, a avut un comportament violent, ca urmare a unor apostrofări ale suporterilor. A ieșit din sala polivalentă, mergând pe șantierul din apropiere, și a luat o tijă de fier striat cu care a vrut să reintre în sală, moment în care a fost oprit de către un coechipier, iar un agent de pază l-a deposedat de obiectul contondent", a declarat Alina Ștefan, purtătoarea de cuvânt a Jandarmeriei Bihor, pentru ebihoreanul.ro.

Sursele GSP.ro spun că fapta lui Karel Guzman poate fi încadrată la tulburarea liniștii publice și la amenințare în cazul în care persoanele cu care a intrat în contact în timpul incidentelor vor alege să depună plângere penală. Aceleași surse au mai precizat  că jucătorul ar fi avut un conflict și cu alte persoane din zona carelor TV.  

În funcție de eventuale plângeri, Karel Guzman poate primi și o pedeapsă de închisoare cu suspendare, dar cel mai probabil acesta se va alege cu amendă penală și muncă în folosul comunității cu perioadă de probă.

VIDEO Karel Guzman, cu tija în mână, oprit cu greu de colegul său

La o zi după incident, luni seară, CSM Oradea a publicat o înregistrare cu Karel Guzman. Pe imagini se vede cum jucătorul de la U-BT Cluj iese din sală, ia o tijă de metal și vrea să intre cu ea în sală. Acesta e cu greu oprit de Andrija Stipanovic.

Mihai Silvășan despre cazul Guzman: „Au vrut să ne defăimeze”

Antrenorul celor de la U-BT Cluj Napoca a acuzat modul în care cei de la CSM Oradea a expus problema și sare în apărarea jucătorului său.

„Comunicatul celor de la CSM Oradea are intenția de a crea un bullying mediatic asupra clubului nostru. De a defăima imaginea pe care ne-am creat-o în acești ani de când facem performanță și în care încercăm să performăm cât mai bine pe terenul de baschet.

Va fi sancționat drastic din punct de vedere financiar. Își va ispăși orice pedeapsă pe care o va mai avea. Ca om care îl cunoaște de aproape trei ani, nu îi voi da un șut fund la prima greșeală mai serioasă pe care o face și aleg să îl susțin”, a spus Mihai Silvășan potrivit baschet.ro.

Citește și alte știri: 

Dumitru Dragomir, declarație-„bombă” despre afacerea anului: „Gigi Becali a primit o ofertă de 23,5 milioane €. E secret de familie”

Anunțul lui Nelu Varga, după ce CFR a început să scârțâie: „Am bătut palma, mai trebuie doar să semneze”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
fibra
fibra  •  21 Martie 2023, 19:56

***.Prea usor sportivii sunt absolviti de gesturi pentru care orice cetatean ar plati scump. Excluzand desigur odraslele si multi altii.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Aliluia
Aliluia  •  21 Martie 2023, 18:27
Postat de ionescugeorge77 pe 21 Martie 2023, 17:10

...si mie imi pare rau de cubanez ...el n a batut pe nimeni ...el a amenintat ...si amenintarea se pedepseste dar nu asa grav ca bataia ...de unde pana unde baschetbalistul bataus ?...pe cine a batut ?

Vezi ca dupa legi mai noi amenintarea este mai drastic sanctionata decat fapta in sine. Risti sa ti o iei mai tare daca il ameninti ca i dai un pumn decat pumnul in sine.

Chris.Dumitrescu
Chris.Dumitrescu  •  21 Martie 2023, 18:00
Postat de ionescugeorge77 pe 21 Martie 2023, 17:10

...si mie imi pare rau de cubanez ...el n a batut pe nimeni ...el a amenintat ...si amenintarea se pedepseste dar nu asa grav ca bataia ...de unde pana unde baschetbalistul bataus ?...pe cine a batut ?

Sunt alte infractiuni nu neaparat lovirea, e tulburarea ordinii publice si amenintare...daca le-a comis, sa plateasca, ca asa si noi daca facem asta, platim.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează