FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

Stoichiță nu i-a rămas dator lui Marica: „Îi aduc aminte”

Mihai Stoichiță (în stânga) și Ciprian Marica
Mihai Stoichiță (în stânga) și Ciprian Marica

Articol de - Publicat sambata, 25 martie 2023 09:22 / Actualizat sambata, 25 martie 2023 09:29

Ciprian Marica (37 de ani) l-a luat peste picior pe Mihai Stoichiță (68), directorul tehnic al FRF, pentru declarațiile curajoase ale acestuia: „M-am uitat la jucătorii de la U21 și le-am spus: «Cu voi mie nu îmi e frică să spun că mă duc să câștig Campionatul European»”. Ulterior, Stoichiță i-a dat replica fostului atacant.

Cu 3 luni înainte de Campionatul European U21, la care reprezentativa de tineret a României este calificată din postura de țară-gazdă, Mihai Stoichiță s-a declarat încrezător că tricolorii pot produce marea surpriză și câștiga marele trofeu!

Care e cel mai greu sport din lume? Dănuț Lupu: „Dacă joci 10 minute, mori!”
TOP
Care e cel mai greu sport din lume? Dănuț Lupu: „Dacă joci 10 minute, mori!”

Ciprian Marica: „Nea Mihai să-și pună un semn de întrebare”

Ciprian Marica a temperat avântul directorului sportiv al FRF, amintind de alte predicții prea optimiste ale acestuia:

Ultima dată când l-am auzit pe nea Mihai spunând că avem o națională care arată foarte bine, am luat bătaie cu 2-0 de la Muntenegru. Apoi am venit acasă și am luat 3 de la Muntenegru.

Cred că e un semn de întrebare pe care trebuie să și-l pună și nea Mihai, cu tot respectul și dragul pentru dânsul. E simpatic, e un tip excelent ca om.

Profesional vorbind, când te contrazic rezultatele de o asemenea manieră, trebuie să te gândești de două ori. Nu de alta, dar tinzi să crezi că suntem luați la mișto și asta deranjează. Rezultatele spun altceva”.

Mihai Stoichiță îi răspunde lui Ciprian Marica: „Îi aduc aminte ce am spus în 2019”

Nu a durat mult înainte ca Stoichiță să-i dea replica fostului atacant, acum acționar la Farul Constanța.

„Când am fost în vestiar la U21, le-am transmis: «Uitați-vă că toți vă bateți pentru campionat». Sunt titulari la cele mai bune echipe din România, de ce să nu ai acest obiectiv îndrăzeț? Ei sunt la echipe ca CFR, Farul, FCSB, Craiova, Petrolul, în Liga 1, deci nu trebuie să-i oprească să-și propună obiective.

E treaba lui Marica. Înseamnă că el vrea să ieșim pe ultimul loc sau ceva de genul acesta. Păi cum să nu-i spun unui jucător că nu vreau ca cel mai important obiectiv să fie atins? Nu e hazardare în momentul când le dai moral.

Aici mi se pare că e o problemă de încredere și trebuie să le transmiți ceea ce pot să facă. Dacă o să avem tot timpul mici obiective, nu ajungem nicăieri. Trebuie să ne propunem obiective mai mari.

Eu, în carieră, când am jucat cu Brazilia, Spania, sau PSG, așa am gândit. Că nu am câștigat tot timpul, asta e altceva. Sau poate am și câștigat.

Cum să nu poată dacă sunt bine organizați, antrenați și cu mentalitate? Îi aduc aminte lui Ciprian că, în 2019 (n.r. - la EURO U21), eu am fost singurul care a spus la TV că o să ajungem în semifinale, nu mai sus”, a precizat Stoichiță, conform digisport.ro.

Mai multe știri despre echipa națională:

Adrian Mutu consideră că un jucător al Rapidului trebuia chemat de Edi Iordănescu la națională: „Merita să fie în lot” + „Ei doi trebuiau convocați la U21”

Săndoi își pune cenușă în cap după eșecul cu Portugalia U21: „Nu am fost inspirat”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
francescoli1974
francescoli1974  •  26 Martie 2023, 09:23

Nea Mihai când ai câștigat 3-0 cu PSG la "masa verde",trebuia să -ți propui calificarea în retur nu să iei 5-0,la pauză 4-0.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  25 Martie 2023, 13:35

...are dreptate Stoichita ...de aceea nu ne propunem calificarea la c.E. noi ne propunem castigarea CE din Germania ...daca vedem ca nu putem bate Kosovo ...de ce sa ne mai ducem in Germania?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează