INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  ESTONIA

Tamm și Kait, aproape de o surpriză uriașă » Estonia, aproape s-o încurce pe lidera grupei

Tamm și Kait, în meciul Autria - Estonia/ foto:  Imago Images
Tamm și Kait, în meciul Autria - Estonia/ foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 28 martie 2023 09:49 / Actualizat marti, 28 martie 2023 10:27

Joonas Tamm (31 de ani), stoperul de la FCSB, și Mattias Kait (24 de ani), mijlocașul central al Rapidului, au fost integraliști pentru Estonia în meciul cu Austria, pierdut pe final cu 1-2.

Estonia a deschis scorul pe terenul Austriei în minutul 25. A condus pănă în minutul 68, când Kainz a egalat, iar golul decisiv al austriceilor a venit abia pe final ('88), prin Gregoritsch, care ratase un penalty în prima repriză. 

Ungaria a făcut spectacol la debutul în preliminariile EURO 2024 » Moldova a reușit surpriza serii! Rezultatele complete
Preliminarii
Ungaria a făcut spectacol la debutul în preliminariile EURO 2024 » Moldova a reușit surpriza serii! Rezultatele complete

Kait și Tamm, intregraliști în Austria - Estonia 1-2

Kait și Tamm au fost integraliști pentru Estonia. Cei doi rivali din Superliga au fost colegi de apărare, într-o de defensivă formată din 5 fundași. 

Deși este mijlocaș central, poziție pe care e folosit și la Rapid, Kait a jucat stoper stânga în împotriva Austriei. Joonas Tamm a fost folosit tot meciul ca fundaș central dreapta. Cei doi au avut treabă serioasă pe tot parcursul meciului, austriecii având o posesie de 62% și 19 ocazii de gol.

Jucătorul Rapidului a primit și un cartonaș galben, când Estonia se afla în avantaj pe tabelă. 

A fost primul meci al naționalei estone în aceste preliminarii, într-o grupă de 5 echipe, cu Belgia, Austria, Suedia și Azerbaidjan. Austriecii sunt lideri, cu 6 puncte din meciurile cu Azernaidjan și Estonia.

Citește și: 

UEFA a deschis procedură disciplinară împotriva României! De ce suntem acuzați și ce riscăm

I se urcă în cap lui Edi Iordănescu! » Gestul la care au recurs cei 3 jucători este fără precedent: „Cu Puiu sau cu Pițurcă n-ar fi îndrăznit nimeni”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează