INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Barcelona amenință că va cere 100 de milioane de euro despăgubiri la UEFA dacă va fi exclusă din Liga Campionilor

Articol de - Publicat vineri, 31 martie 2023 13:59 / Actualizat vineri, 31 martie 2023 16:01

Barcelona consideră că UEFA nu o poate sancționa în „cazul Negreira”, dacă justiția spaniolă nu dă un verdict (la prima sau a doua instanță) sau o consideră nevinovată în procesul în care este acuzat de corupție în formă continuată. 

Potrivit cotidianului Mundo Deportivo, clubul blaugrana a calculat cât ar pierde din neparticiparea într-un sezon de Champions League și a ajuns la o sută de milioane din încasările provenite din participare, bonusuri de puncte și calificare de la o fază la alta, vânzarea de bilete și market pool, pe lângă merchandising și contractele de sponsorizare.

Jucătorii sunt plătiți, oamenii de la birou stau la rând. Datoriile o sufocă pe Dinamo: sumele de plătit în regim de urgență
Dinamo
Jucătorii sunt plătiți, oamenii de la birou stau la rând. Datoriile o sufocă pe Dinamo: sumele de plătit în regim de urgență

Barcelona amenință că va cere 100 de milioane de euro despăgubiri la UEFA

În cazul în care ar fi condamnată, Barcelona ar face recurs la sentință și ar prezenta în instanță și cererea de despăgubire făcută către UEFA pentru pierderile suferite prin eventuala suspendare din Europa

Există și un precedent cu Fenerbahce, care a fost exclusă pentru o stagiune din Liga Campionilor, după ce a fost acuzată că a trucat meciuri în sezonul 2011-2012. Ulterior, clubul din Istanbul a fost absolvit în justiție de toate capetele de acuzare, considerându-se că nu există probe suficiente.

Barcelona a plătit timp de 17 ani un șef al Comisiei Tehnice a Arbitrilor (o sumă totală de 6,7 milioane de euro), Parchetul acuzând clubul catalan de corupție în formă continuată. Procurorii susțin că acei bani au fost folosiți pentru ca Barcelona să fie protejată! 

Barcelona și-a justificat faptele: „Am plătit în legitimă apărare”

Potrivit El Mundo, foștii lideri ai Barcelonei și-au justificat astfel faptele: „Am plătit în legitimă apărare”. Sugerau că alimentau permanent contul lui Jose María Enriquez Negreira pentru ca echipa blaugrana să nu fie defavorizată! Și vorbeau de „un permanent șantaj”. De aceea nu s-ar fi rupt legătura.

Relația Barcelona - Negreira a început în 2001, de pe vremea mandatului lui Joan Gaspart, și nu s-a oprit până în 2018, cu Josep Maria Bartomeu lider. Barcelona este vizată în dosarul deschis de Parchet ca persoană juridică, alături de doi dintre foștii președinți ai clubului, Josep Maria Bartomeu și Sandro Rosell.

Citește și:

Spaniolii redeschid „telenovela Mbappe”: „A anunțat deja conducerea clubului”

Manchester United, datorie astronomică! Cât are de plătit șeicul interesat de club

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
eterrna.terrra.nova
eterrna.terrra.nova  •  31 Martie 2023, 17:00

O sa ajunga *** astia din nou ce au fost inainte de șmecherii, o echipa de duzina. Sunt deja de 2 in Europa League :))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

elgabri
elgabri  •  31 Martie 2023, 16:13

Tot hotii si trisorii se simt nedreptatiti !!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează