INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  ITALIA

Compagno explică ce a trăit după convocarea pentru Italia: „Îmi fugea mintea acolo” + La ce transfer visează

Andrea Compagno // foto: captură PrimaSport
Andrea Compagno // foto: captură PrimaSport

Articol de - Publicat vineri, 31 martie 2023 12:32 / Actualizat vineri, 31 martie 2023 13:28

Andrea Compagno (26 de ani) a fost pe lista preliminară a fotbaliștilor convocați de Roberto Mancini la naționala Italiei pentru meciurile din martie, dar nu s-a regăsit și pe lista finală a jucătorilor selecționați. Totuși, atacantul de la FCSB nu a rămas cu un gust amar.

Cel mai bun marcator din Liga 1 în acest sezon, cu 16 goluri, la egalitate cu Marko Dugandzic (Rapid), Andrea Compagno a primit o veste mare la începutul lunii, când selecționerul Italiei, Roberto Mancini, l-a pus pe o listă preliminară a jucătorilor convocați pentru meciurile cu Anglia și Malta din preliminariile EURO.

Numele lui Compagno nu s-a regăsit și pe lista finală a jucătorilor selectați de Roberto Mancini, dar fotbalistul pe care Gigi Becali a plătit 1,5 milioane de euro rămâne cu sentimente pozitive.

Dinamoviștii acuză, după Oțelul - Steaua 3-2: „CSA e în play-off doar să încurce Dinamo” + Un „câine” a pariat pe victoria gazdelor și peste 3,5 goluri: „Am simțit blatul!”
oțelul - csa steaua 3-2
Dinamoviștii acuză, după Oțelul - Steaua 3-2: „CSA e în play-off doar să încurce Dinamo” + Un „câine” a pariat pe victoria gazdelor și peste 3,5 goluri: „Am simțit blatul!”

Andrea Compagno, după ce a fost la un pas de convocare în naționala Italiei: „Senzațional”

„A fost senzațional, au fost două zile frumoase. O să iau cu mine mereu acele senzații. Am încercat să stau liniştit la FCSB, odată cu începea play-off-ul, dar nu era aşa ușor, deoarece mintea se ducea acolo, dacă o să fiu acolo.

E ceea ce visez de când eram copil. A fost foarte frumos, chiar dacă nu am fost acolo. Am încercat să iau doar lucrurile pozitive. Să fii pe listă cu acei jucători e incredibil, senzaţional”, a precizat Compagno la PrimaSport.

Andrea a afirmat și că obiectivul lui este să prindă un transfer în Serie A, campionatul de elită din țara lui natală: „Este visul meu. Trebuie să te sacrifici și să muncești”.

Andrea Compagno: „Multe echipe din Italia nu au italieni în primul 11. E ciudat”

Fără Compagno, Italia a pierdut împotriva Angliei (1-2), dar a învins Malta cu 2-0, și ocupă locul 2 în grupa C din preliminariile EURO 2024.

„Eu cred că Italia are talent, are jucători. Nu e o problemă că s-a schimbat mult. Trebuie să se califice la EURO 2024.

Problema mare este că în Italia nu sunt mulţi italieni care joacă. Fiecare echipă are mulţi străini. Trebuie să schimbe asta. Sunt multe echipe în Italia fără italieni în primul 11 şi e ciudat. Cred că e singura ţară care face asta”, spune Andrea.

După San Marino, impresarul meu a vrut să mergem în Liga 4 din Italia, dar am simțit că nu e drumul meu. Am spus n-aș avea probleme să merg în afara țării, aș ieși din zona de confort.

- Andrea Compagno, FCSB

VIDEO: Elias Charalambous a condus primul antrenament la FCSB

Mai multe știri despre FCSB: 

A discutat 1 la 1 cu noul antrenor de la FCSB și dezvăluie: „Știe unde a venit. I-am dat un sfat”

Gigi Becali îi răspunde lui Florin Talpan: „Nu am nicio legătură cu amenințările cu moartea pe care le-a primit” + Îl amenință pe juristul Stelei că îi pune sechestru pe locuință

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
arnautull
arnautull  •  31 Martie 2023, 14:01

Acum voi ce faceti, mergeti mai departe cu vopsitul astuia? De care convocare ziceti in titlu? Ca in articol o dati pe bune, era si el pe o lista, a posibililor 50. :D Putea sa-l treaca aia pe lsita si pe MM si pe Gigi, ba si pe Make. Tot aia era, un pomelnic si atat. Eu ma intreb cat o fi costat sa apara asta pe lista aia si sa se faca atatea valuri, o fii rentabil?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close