FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FC ARGEȘ

VIDEO + FOTO Faceți loc, trec „câinii roșii” » Dinamo, cu „Messi” Ghezali, o ZDROBEȘTE pe FC Argeș și pregătește sărbătoarea revenirii în Liga 1

FOTO: Cristi Preda (GSP.ro) +24   FOTO
FOTO: Cristi Preda (GSP.ro)

Articol de , , , , - Publicat luni, 29 mai 2023 21:57 / Actualizat luni, 29 mai 2023 22:13

Dinamo a zdrobit-o pe FC Argeș, scor 6-1, în manșa tur a barajului pentru promovarea/menținerea în Liga 1. Cei aproape 24.000 de spectatori de pe Arena Națională au asistat la un meci epocal.

  • Returul se joacă pe data de 3 iunie, de la ora 21:00, în Trivale

Urlă „câinii” de mama focului! Dinamo a construit o primă repriză perfectă, de parcă toți zeii fotbalului și-ar fi întors fața către urgisita suflarea alb-roșie. Elevii lui Ovidiu Burcă au desenat un fotbal de-ți faci cruce în prima din cele patru reprize ale barajului, jucătorii păreau luați din filmele cu marile seri de Champions League.

Decizia care a rupt vestiarul lui FC Argeș înainte de meciul cu Dinamo » Detalii incredibile din culisele clubului din Trivale
FC ARGEȘ
Decizia care a rupt vestiarul lui FC Argeș înainte de meciul cu Dinamo » Detalii incredibile din culisele clubului din Trivale

Ce Messi?! Ghezali a fost MVP în Dinamo - FC Argeș

Într-o atmosferă de finală de Mondial în America de Sud, „câinii” au jucat mai ceva ca pe vremea „spartanilor”, față de cum erau obișnuiți greu încercații suporteri.

Dujmovic a blocat tot, inclusiv, providențial, pe Garita, imediat după deschiderea scorului. Apărarea a funcționat, în frunte cu Larrucea distribuit, uriașă surpriză!, între stoperi, iar când defensiva s-a clătinat, norocul i-a sărutat pe „câini”.

+20 FOTO

Ocazia uriașă a lui Tofan (45+2) este mărturie. De la mijloc în sus a fost artă. De la reușitele cinice ale lui Bena și Larrucea, e ceva să începi să dai goluri cu apărătorii, și până la reluările „messianiste” ale lui Pop și Ghezali.

FC Argeș? Niște momâi în prima repriză, greșeli gigantice, o echipă pulverizată de jocul în cascadă al adversarului, o formație îngenuncheată mental și fizic. 4-0 la pauză pentru Dinamo, chiar fotbalul-șampanie de stă scris pe tricourile ediție specială ale „câinilor”, care se autostimulează cu gândul la o revenire epică în Liga 1.

Minunea de pe Arena Națională

Piteștenii au vrut să arate în startul reprizei secunde că au venit totuși în Capitală, "câinii" s-au retras, deliberat, plus că atât îi țin bateriile după tsunamiul din primele 45 de minute. Efectul s-a resimțit imediat: Zebic (55) s-a trezit cu mingea la picior în careul mic după o fază fixă și din 3 metri nu avea cum rata. Dar mingea, vântul, jucătorii Argeșului, planeta, toți au lucrat pentru Dinamo.

Dani Iglesias (56) a tras spre poartă, la ce-o fi, iar Dobrosavlevici (ex-căpitan al juniorilor "câinilor" cândva) a deviat balonul în plasă. Ăsta e Dinamo?!

Ghezali (62) a mai făcut o cursă explozivă pe dreapta, 6-1, game-set-meci. Șase șuturi pe poartă, șase goluri, ce goluri! Și „câinii” au rememorat celebrul strigăt „augh augh augh” dintr-o altă epocă, a campioanei din 2007.

De-atunci n-au mai trăit dinamoviștii o asemenea bucurie și mândrie, azi a fost „Minunea de pe Arena Națională”, care-i aduce pe roș-albi aproape de un vis ce părea ireal la începutul sezonului.

FINAL. Dinamo - FC Argeș 6-1

S-a terminat partida!
min. 90: Au fost arătate 4 minute de prelungire. Dinamo plimbă mingea în uralele galeriei.
min. 87: Ghezali, omul meciului, este înlocuit. Întreaga asistență îl aplaudă în picioare. 
min. 85: Feșnic împarte cartonașe Galbene. Njike, Calcan și De Moura sunt avertizați. 
min. 83: Garita se face încă o dată de râs, execuție lamentabilă din interiorul careului. 
min. 82: Șerban nimerește bara transversală. Mingea sare la Zebic, dar apărătorul Argeșului nu e atent.
min. 80: Valentin Borcea scapă singur spre poartă, dar e ajuns de Jakolis.
min. 75: Bena pierde mingea, apoi îl faultează pe Calcan și vede cartonașul galben. Burcă e furios.
min. 74: Valentin Borcea și Cătălin Țîră intră la Dinamo. Ies Neluț Roșu și Alexandru Pop.

Decizia care a rupt vestiarul lui FC Argeș înainte de meciul cu Dinamo » Detalii incredibile din culisele clubului din Trivale
FC ARGEȘ
Decizia care a rupt vestiarul lui FC Argeș înainte de meciul cu Dinamo » Detalii incredibile din culisele clubului din Trivale

min. 61, „ROȘU” pentru FC Argeș: Kevin Koubemba vede al doilea cartonaș galben și este eliminat. Jobello, înlocuit, are o criză de nervi. Rupe tricoul și îl aruncă pe bancă.
min. 61, GOOOOL Dinamo, 6-1: Iulian Roșu deviază subtil pentru Ghezali. Francezul e irezistibil, nu poate fi oprit de nimeni. Înscrie pe sub Micle. Continuă desfășurarea absolut incredibilă de pe Arena Națională!

5-1a fost scorul unei victorii fantastice a lui Dinamo în toamna 2005 cu Everton, în cupele europene, prin care s-au calificat în grupele Cupei UEFA, desfășurarea partidei de acum amintind de acea prestație fabuloasă a roș-albilor

min. 56, GOOOOL Dinamo, 5-1: „Câinii” repun mingea, o duc la 20 de metri de poarta adversă. Iglesias trage puternic, iar Dobrosavlevici deviază imparabil. 
min. 55, GOOOOL FC Argeș, 4-1: Zebic se trezește cu mingea la picior în interiorul careului mic dinamovist, după o fază fixă. Trage tare, fără speranțe pentru Dujmovic.
min. 54: Dinamo face pasul în spate. FC Argeș atacă în valuri.
min. 52: Larrucea intră în Garita, iar atacantul Argeșului îl lovește concomitent cu pumnul în figură. Oaspeții cer penalty, Feșnic nu dinctează nimic.
min. 50: Neluț Roșu se alege cu nasul spart în urma unui duel cu Tofan.
A început repriza secundă! Dobrosvlevici a intrat în locul lui Vianna la oaspeți. 

Mutarea prin care Burcă a demolat-o pe FC Argeș » S-a întâmplat pentru prima dată în acest sezon
Dinamo - FC Argeș
Mutarea prin care Burcă a demolat-o pe FC Argeș » S-a întâmplat pentru prima dată în acest sezon

S-a terminat prima repriză! Tabela Arenei Naționale arată un rezultat neverosimil, 4-0 pentru Dinamo!

+20 FOTO

min. 40, GOOOOOL Dinamo, 4-0: Acțiune absolut uluitoare a lui Ghezali! Francezul a luat mingea de la 40 de metri de poarta adversă, s-a distrat cu toată apărarea lui FC Argeș, l-a culcat pe Zebic, apoi a înscris cu o „scăriță” de senzație. 
min. 37: Neluț Roșu vine din linia a 2-a, recuperează mingea și șutează de la 16 metri, puțin pe lângă. 
min. 34: FC Argeș nu se dezmeticește. Elevii lui Bogdan Argeș Vintilă greșesc pase simple și se apropie cu greu de poarta lui Dujmovic.

min 28, GOOOOL Dinamo, 3-0: ULUITOR! FC Argeș pierde mingea în propria jumătate. Ghezali recuperează și îi pasează lui Alexandru Pop. Atacantul lui Dinamo înscrie cu o execuție genială, un lob din prima atingere. 

După 11 ani » Borcea, prezent din nou la un meci al lui Dinamo + cine l-a însoțit
DINAMO
După 11 ani » Borcea, prezent din nou la un meci al lui Dinamo + cine l-a însoțit

min. 25, GOOOOL Dinamo, 2-0: Larrucea rămâne, cu șansă, singur cu portarul Micle. Mingea a ajuns la el după o lovitură liberă executată de Iulian Roșu și deviată de zid. Gorka n-a ezitat în fața porții!
min. 24: Kevin Koubemba vede cartonașul galben pentru un fault comis asupra lui Ghezali.
min. 18: Garita șutează slab de la 16 metri, Dujmovic blochează. 

VIDEO. Atmosferă senzațională pe Arena Națională

min. 15, GOOOOOL Dinamo, 1-0: O schemă excelent lucrată a „câinilor”. Bena, incert până în ziua meciului, vine singur la 6 metri de poartă și înscrie cu o lovitură de cap, din plonjon.
min. 11: Ocaziile importante întârzie să apară. Dinamo continuă jocul agresiv, FC Argeș nu se lasă mai presos. Multe fragmentări.
min. 6: Ovidiu Burcă a ordonat un presing agresiv pe tot terenul. 
min. 2: Fanii continuă să vină. Peste 17.000 de spectatori sunt în acest moment pe Arena Națională.
A început partida! La meci sunt prezenți toți conducătorii clubului Dinamo. Andrei Nicolescu și Eugen Voicu stau împreună, Răzvan Zăvăleanu stă separat.

+20 FOTO

Dinamo - FC Argeș, echipele de start:

Dinamo: Dujmovic - G. Moura, Giafer, Q. Bena, Amzăr - D. Iglesias, Larrucea, N. Roșu - I. Roșu, Al. Pop, Ghezali 
Rezerve: Oncescu - Demici, Țîră, D. Irimia, V. Borcea, Al. Irimia, A. Șerban, Buleică, A. Florescu 
Antrenor: Ovidiu Burcă 

FC Argeș: Micle - Tofan, G. Turda, Zebic, Vianna - Bassong, Njike - A. Calcan, Koubemba, Jobello - Garita 
Rezerve: S. Micu - Meza Colli, I. Șerban, Dobrosavlevici, Pîrbu, C. Moisie, Estevam, Jakolis, Mimito 
Antrenor: Bogdan Argeș Vintilă

  • Quentin Bena, fundașul central al lui Dinamo, era incert înaintea partidei. Ovidiu Burcă l-a recuperat și îl folosește titular.

Stadion: Arena Națională (București)
Arbitru: Horațiu Feșnic (Cluj-Napoca), A1: Alexandru Cerei (Cluj-Napoca), A2: Mihai Marica (Bistrița)
Arbiitru VAR: Ovidiu Hațegan (Arad), AVAR: Adrian Vornicu (Iași)

UPDATE 19:50 / Cristi Borcea, prezent la Dinamo - FC Argeș

Cristi Borcea, fostul investitor al lui Dinamo, este prezent la meci. A venit pe stadion după mai bine de un deceniu. Ultima dată a fost prezent la finala Cupei cu Rapid, din 2012.

Faceți loc, trec „câinii roșii” » Dinamo, cu „Messi” Ghezali, o ZDROBEȘTE pe FC Argeș și pregătește sărbătoarea revenirii în Liga 1
FOTO: Eduard Apostol (GSP.ro)

UPDATE 19:40 / Haos la porțile stadionului

Mii de fani așteaptă la intrarea de pe Pierre de Coubertin. Poarta mare a fost închisă. Forțele de ordine au făcut controale excesive, iar accesul s-a făcut pe o intrare secundară. 

Faceți loc, trec „câinii roșii” » Dinamo, cu „Messi” Ghezali, o ZDROBEȘTE pe FC Argeș și pregătește sărbătoarea revenirii în Liga 1

Unui fan i s-a făcut rău și a fost nevoie de intervenția Ambulanței. 

UPDATE 19:00 / Răzvan Patriche nu a fost recuperat

Răzvan Patriche (37 de ani), căpitanul lui Dinamo, nu a fost refăcut la timp. Burcă speră că îl va putea folosi la manșa retur.

Citește și: 

Vorbele lui Petrescu nu l-au clintit pe Hagi » Cum a apărut „Regele” la interviuri: „Noi suntem cei mai buni!”

Au mers „glonț” la el după golul care a prăbușit-o pe Craiova: „O mare bucurie. S-au spus multe lucruri inexacte”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (301)
calugarul.avacum.de.la.varatec
calugarul.avacum.de.la.varatec  •  31 Mai 2023, 06:58
Postat de anatol_karagandici pe 30 Mai 2023, 16:07

In rest, credeam ca ai priceput si tu atata lucru: cata vreme nu avem echipe puternice, de traditie in prima liga, face ciobanul ce vrea cu tot felul de Chindii, Botosani samd. De-aia e de sarbatorit promovarea lui Dinamo, ceea ce am si facut. Iti zic eu ca daca in L1 in loc de Botosani ar fi o Poli Timisioara puternica si in loc de FC Mititelu un FC Brasov ca pe vremuri ciobanul ar tremura in play-out.

Absolut de acord!.... Păi lui Gigi i-a convenit maxim că marile echipe românești, cu suporteri, nu cu primarii și familiile lor, au stat în ligile inferioare!.... Gigi i-a luat pe toți, prin rotație, a creat cooperativa gigistă, in frunte cu Botoșani și prin alternanță cu Craiovele de ambe sexe, și a implementat perfect fotbalul de cumetrie gigist, in locul fotbalului performant! Și asta se vede ușor, fc10sb "zace" ușor de fo' 12 ani prin play-off ajutata de arbitri! Când iese afară râde toată Europa de ea! De-aia se bucură atâta lume și vrea că Dinamo sa se întoarcă în liga1! Epoca primăriilor și ministerelor finanțatoare in fotbalul românesc trebuie sa se încheie! Daca mai vrem jocul ăsta, care uite, s-a dovedit că poate fi și șampanie!

temujin
temujin  •  30 Mai 2023, 17:21
Postat de Victor2023 pe 29 Mai 2023, 23:35

Costa prea mult sa activezi in prima liga. Daca nu ai sponsori si patroni nu ai ce cauta acolo. Superliga ar trebui sa aiba 14 echipe nu 18! Nu sunt bani suficienti pentru 18 echipe. Asa vor intelege si Craiova si Argesul si Clujul, ca o echipa in prima liga este suficient. Constanta a inteles si uite cine a castigat campionatul! Ce rost are sa ai 2 echipe si sa nu joace niciuna in cupele europene? Sau cand joaca sa iasa din primele tururi.

"Constanta a inteles si uite cine a castigat campionatul!" Victore te contrazic. Nu Constanța a înțeles ci Hagi! Pe Constanța a durut-o undeva, drept dovadă că Farul (fostul Viitorul) își are sediul în Ovidiu.

calugarul.avacum.de.la.varatec
calugarul.avacum.de.la.varatec  •  30 Mai 2023, 16:40
Postat de Stefan09 pe 29 Mai 2023, 23:52

Zarea aia pe care ai primit-o la absolvirea scolii de militieni.

Aileoo! Ai vrut să fiu subtil!?... Ai nimerit o glumă de autobază că orice gigist venit de-o generație la oraș. Nici dacă te gâdili singur, nu poți să râzi.

Vezi toate comentariile (301)
Comentează