FOTBAL  »  NATIONALA  »  MESAJ

Edi Iordănescu, încrezător înainte de Kosovo și Elveția » Mesajul de la reunirea lotului: „Putem demonstra că merităm calificarea la EURO 2024”

Articol de - Publicat luni, 05 iunie 2023 14:20 / Actualizat marti, 13 iunie 2023 13:17

Naționala României se pregătește pentru dubla de la mijlocul lunii iunie, Kosovo (16) și Elveția (19).

  • Kosovo - România are loc pe 16 iunie, de la 21:45, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Antena 1
  • Elveția - România se joacă pe 19 iunie, de la 21:45, liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Prima TV

La reunirea lotului, selecționerul Edi Iordănescu a avut un mesaj, pe care l-a transmis prin intermediul site-ului Federației. 

„Gigi, când faci rău, asta primești!
FCSB
„Gigi, când faci rău, asta primești!" » Ce spune un fost internațional despre situația de la FCSB + Cum l-a dat Becali afară de la altă echipă

Mesajul lui Edi Iordănescu înainte de Kosovo și Elveția 

Iordănescu a vorbit despre starea celor 26 de jucători convocați și despre cele două partide din preliminariile EURO 2024, fiind încrezător că România poate obține rezultate pozitive. 

Am fost bucuros să regăsesc în rândul tricolorilor cu ocazia acestei reuniri spiritul pozitiv și mentalitatea de luptă pe care le-am construit împreună în ultima perioadă și pe care le-am consolidat cu un start bun în aceste preliminarii.

Suntem conștienți că pentru mulți dintre jucători sezonul la echipele de club nu a fost unul la nivelul așteptărilor în privința obiectivelor și că această lună aduce cu ea destul de multă incertitudine legată de viitorul lor. Dar responsabilitatea tricoului României și a mizei acestor două deplasări din Kosovo și Elveția depășesc orice dezamăgiri sau frământări din plan personal.

Avem în față o provocare dificilă pentru care e nevoie de concentrare totală, împotriva unor adversari de un nivel foarte bun. Putem demonstra că merităm calificarea la EURO 2024 doar dacă mintea, sufletul și toate calitățile fotbalistice vor fi puse în slujba obiectivului României. Și sunt sigur că putem asta! Chiar dacă ne lipsesc jucători importanți din cauze medicale, iar istoricul recent al primei reprezentative în partidele disputate în această perioadă a anului nu e unul prea fericit, ne-am pregătit pentru a găsi soluții și nu alibiuri.

Tocmai de-aceea am început acest drum: ca să schimbăm lucrurile și să obținem calificări la turnee finale, nu pentru a ne raporta la trecut și la contexte. Încrederea mea în fiecare dintre tricolori și în toți ca grup, așa cum ne-am consolidat în ultima vreme, este totală. Simt că maturizarea lor fotbalistică vine în același timp cu o coeziune pe care ne-am dorit-o, dincolo de potențialul lor evident.

 Suntem încrezători și vreau să le transmit tuturor suporterilor români mesajul pe care îl împărtășesc și tricolorilor: uniți de tot ce avem mai bun în noi, cu gândurile și sacrificiile puse în slujba aceluiași obiectiv, vom ajunge acolo unde ne dorim: să ne bucurăm împreună!

- Edi Iordănescu

Lotul României pentru „dubla" cu Kosovo și Elveția

  • Portari: Târnovanu (FCSB), Aioani (Farul), H. Moldovan (Rapid)
  • Fundași: Rațiu (Huesca), Cr. Manea (CFR Cluj), Burcă (CFR Cluj), R. Drăgușin (Genoa), I. Nedelcearu (Palermo), Ad. Rus (Pisa), Camora (CFR Cluj), Opruț (Hermannstadt)
  • Mijlocași: M. Marin (Pisa), T. Băluță (Farul), Screciu (CSU Craiova), D. Olaru (FCSB), N. Stanciu (Wuhan Three Towns), Cicâldău (Ittihad Kalba), I. Hagi (Rangers), Sorescu (FCSB), Moruțan (Pisa), Fl. Coman (FCSB), D. Man (Parma), V. Mihăilă (Parma)
  • Atacanți: G. Pușcaș (Genoa), Alibec (Farul), L. Munteanu (Farul)

VIDEO Răzvan Burleanu i-a trasat obiectivul lui Edi Iordănescu pentru „dubla” din iunie: „Trebuie să luăm 4 puncte”

Citește și:

Postul care îi dă bătăi de cap lui Edi: variantele adună împreună doar DOUĂ selecții » Cum poate arăta primul „11” al României cu Kosovo

Îi reproșează lui Edi Iordănescu faptul că nu i-a convocat nepotul: „Nu au fost chemați cei care sunt în formă”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (3)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  05 Iunie 2023, 15:05

...e ceva usor sa batem kosovo ...o tara artificiala fara palmares ...aflata pe locul 150 si ceva ...o tara de necotati care a facut egal cu Andorra ...

donqhot
donqhot  •  05 Iunie 2023, 14:56

eu nu inteleg faza cu meciurile astea oficiale inter-tari. Fotbalistii nu sunt in vacanta in iunie?

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  05 Iunie 2023, 14:47

...demisia Edy ...demisia daca nu iei 3 puncte cu Kosovo ...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează