INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CHELSEA

A jucat în Liga Campionilor și azi e homeless. Alcool și grenade fumigene în vestiar!

Articol de - Publicat marti, 06 iunie 2023 14:36 / Actualizat marti, 06 iunie 2023 15:22

Jacob Mellis a debutat în tricoul lui Chelsea chiar în Champions League, la 19 ani, cu Ancelotti antrenor. La 32 de ani, nu mai are niciun ban și trăiește din mila celor din jur.

Un tânăr considerat de mare viitor de Chelsea, în 2010, când avea 19 ani, a ajuns astăzi, la 32 de ani, să fie falit. Fără bani, fără mașină, fără casă. Homeless. Supraviețuind doar cu ajutorul apropiaților.

Fotbalist folosit pe post de „clauză de reziliere” între CFR Cluj și Dan Petrescu!
CFR CLUJ
Fotbalist folosit pe post de „clauză de reziliere” între CFR Cluj și Dan Petrescu!

Jacob Mellis, coleg pentru 60 de secunde cu Drogba și Anelka

Transferat de Chelsea, în iunie 2007, de la Sheffield United, cu un milion de lire sterline, Jacob Mellis s-a întors la Londra după un împrumut la Southampton și, pe 23 noiembrie 2010, a debutat pe Stamford Bridge într-un meci oficial. 

Managerul Carlo Ancelotti l-a chemat de pe bancă spre finalul duelului cu Zilina, 2-1 în grupele Ligii Campionilor. Era al doilea minut de prelungire și a jucat 60 de secunde alături de Drogba, Malouda și Anelka.

Jacob Mellis: „David Luiz m-a întrebat: «Ai băut?»"

De atunci, nu a mai apărut deloc la Chelsea, a fost unicul lui minut pe teren. Avea o mare problemă, alcoolul. „Când beam, pierdeam controlul, nu mai știam ce făceam. Fără îndoială, alcoolul și ieșirile nocturne m-au distrus", spune el acum, într-un interviu pentru Daily Mail.

„Îmi amintesc că, odată, m-am dus beat la antrenamentul lui Chelsea. David Luiz, care nu vorbea prea bine engleză, m-a întrebat cum mi-a simțit respirația: «Ai băut?». Cei din vestiar l-au rugat pe Ashley Cole să-mi fie mentor pentru a mă ajuta să-mi revin. La acea vreme, eram atât de arogant încât nu ascultam de nimeni, eram convins că trebuie să joc indiferent ce fac", povestește el.

Jacob Mellis a lansat o grenadă fumigenă în vestiarul lui Chelsea. Dat afară!

A fost încă o dată împrumutat, la Barnsley, apoi a venit lovitura. În martie 2012, a crezut că e o glumă bună să lanseze o grenadă fumigenă în vestiar, la centrul sportiv Cobham. S-a dat alarma, au venit pompierii, toată lumea a fost evacuată. Când a aflat, patronul Roman Abramovich l-a concediat imediat.

Din acel moment, cariera lui de-abia începută s-a prăbușit. Barnsley, Blackpool, Bury, Mansfield, Gillingham, Southend. A decis să se retragă, după o ruptură de ligamente încrucișate.

Va fi internat într-o clinică de dezalcoolizare

Nu mai are însă niciun ban și, astăzi, la 32 de ani, trăiește din mila celor din jur. „În fiecare zi mă întreb unde să mă duc. Oamenii mă ajută cu tot ce pot, îmi găsesc un pat, un hotel unde să rămân peste noapte... Niciodată nu mă gândeam că mi se va întâmpla așa ceva". Are regrete. Va fi internat într-o clinică de dezacoolizare: „Trebuie să înțeleg că nu e o problemă dacă nu bei zilnic".

Chelsea continuă să-l sprijine. "M-a susținut să ating categoria a doua de antrenor", a dezvăluit el. "Cred că voi profita de această șansă, pentru că fotbalul e viața mea. Și pot ajuta tinerii să se îndepărteze de capcanele acestui sport". 

Citește și:

Star al lui Chelsea, party la Moscova alături de un acuzat de trafic de droguri și atac armat
ANGLIA
Star al lui Chelsea, party la Moscova alături de un acuzat de trafic de droguri și atac armat
PSG mai face un transfer: un superjucător de la Sporting Lisabona, cu o clauză enormă
MERCATO
PSG mai face un transfer: un superjucător de la Sporting Lisabona, cu o clauză enormă

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
bl0catu
bl0catu  •  07 Iunie 2023, 00:28

e ciudat cum tinerii astia au impresia ca au descoperit ei apa calda! am vazut atatia ca individul asta in viata ca ma acum ma lasa rece! mai degraba ofer ajutorul unui caine....

badeadorian
badeadorian  •  06 Iunie 2023, 18:54
Postat de DMA87 pe 06 Iunie 2023, 15:45

Da, e nevoie sa le explici tinerilor jucători cum stă treaba. Ai putea fi secundul lui Mutu la echipa a cincea a lui Chelsea.

Cu umorul asta rasuflat , daca te duci la emisiunea IUmor .... ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

DMA87
DMA87  •  06 Iunie 2023, 15:45

Da, e nevoie sa le explici tinerilor jucători cum stă treaba. Ai putea fi secundul lui Mutu la echipa a cincea a lui Chelsea.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează