FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

EXCLUSIV Cum a descoperit Rapid atacantul „fox to box” din Giulești » „El a avut un cuvânt greu. A simțit că e vorba despre ceva special”

Rapid - Oțelul, foto Raed Krishan (GSP)
Rapid - Oțelul, foto Raed Krishan (GSP)

Articol de - Publicat duminica, 04 februarie 2024 14:20 / Actualizat duminica, 04 februarie 2024 17:11

Rapid pare că a mai dat încă o lovitură în zona ofensivă. Sârbul Borisav Burmaz (22 ani) a punctat în toate meciurile din 2024 susținute de Rapid. Și nu oricum, ci cu execuții splendide, atât cu FC U Craiova, cu Dinamo, cât și cu Oțelul.

Vice-golgheterul Serbiei a venit de la FK Vozdovac, unde marcase 10 goluri în 18 etape. În Giulești a „explodat” imediat ce a fost introdus în teren, marcând în toate cele trei partide, cu FCU Craiova, Dinamo și Oțelul golurile decisive, care au adus 9 puncte.

Borisav Burmaz are o medie de un gol la 52 de minute jucate, aproape identică cu cea a lui Albion Rrahmani, cu 6 goluri în primele 315 minute pentru giuleșteni (cu FCU Craiova, Dinamo, Oțelul și CFR Cluj), adică o medie de o reușită la 52,5 minute.

Decizia luată de Atletico Madrid în cazul lui Horațiu Moldovan » Veste bună pentru portarul român
ATLETICO MADRID
Decizia luată de Atletico Madrid în cazul lui Horațiu Moldovan » Veste bună pentru portarul român

Totul despre Borisav Burmaz: „Cifrele sunt importante, dar mai ales referințele”

Cum a ajuns Burmaz la Rapid? 

A explicat pentru GSP.RO, Daniel Sandu, șeful departamentului de scouting al giuleștenilor: „Borisav ne-a apărut pe radar încă de când era în liga a doua din Serbia, unde avusese un sezon foarte bun. Apoi, la Vozdovac a început să aibă realizări extrem de repede. L-am urmărit cam 1 an și jumătate, după care l-am prezentat conducerii, staff-ului tehnic. 

Mereu e o muncă de echipă. Un cuvânt foarte greu l-a avut și Nico (n.r. - președintele Daniel Niculae), care fiind fost atacant a simțit că e ceva special, așa cum s-a întâmplat și în cazul lui Rrahmani. I-a plăcut pe amândoi din secunda unu. În timp ce îl urmăream, am început să adunăm referințe despre el, cum e nu doar ca jucător, ci și ca om. Pe primele le-am luat de la CEO-ul de la Vozdovac, pe care l-am întâlnit ce câteva ori la niște conferințe”.

Sandu a continuat precizând că „la fiecare transfer, cifrele sunt un indicator important, dar la fel sunt și referințele pe care le adunăm de la jurnaliști, conducători, antrenori, colegi, agenți. Pentru fiecare jucător luăm cel puțin 5 referințe. 

Și faptul că am reușit să aducem al doilea golgheter al Serbiei înseamnă că Rapid a devenit deja un club puternic, ofertant. Când văd proiectul, stadionul, suporterii, condițiile de aici, orașul, este mai ușor de negociat".

Rapid a căutat un atacant cu Albion Rrahmani

Conducerea și staff-ul tehnic al Rapidului au dorit să aducă un coleg compatibil pentru Albion Rrahmani. 

„Kosovarul este un atacant de genul «Fox to box» (n.r. - viclean ca o vulpe în careu), cum spun englezii. Are simțul mingii, creează ușor ocazii. Burmaz are un stâng puternic și o mare forță în dueluri. S-a văzut, de exemplu, și la meciul cu Dinamo. Astfel, cei doi se completează”, a mai adăugat șeful scouterilor de la Rapid.

Cum lucrează Rapid pentru noile achiziții

Încă un aspect al activității departamentului de scouting de la Rapid. Tot Daniel Sandu a dezvăluit că „acum, în februarie-martie, începem să facem un fel de ceck pe fiecare dintre jucătorii pe care îi avem în baza de date. 

Și în funcție de modul în care au performat, începem să-i monitorizăm și mai atent. Adică trecem de la cantitativ la calitativ. În funcție de criterii, de ce ni se spune că este nevoie din partea conducerii, de buget, rămân 20-30 de jucători de unde se va alege. Astfel, pregătim campania de achiziții din vară".

După același model de lucru au ajuns la Rapid și alți jucători, precum Papeau, Emmers, Funsho, Kait, Hasani, Hromada, care au apărut practic de nicăieri în fotbalul românesc.

550de jucători se află în acest moment în baza de date și sunt monitorizați de departamentul de scouting al Rapidului

CITEȘTE ȘI ALTE ȘTIRI DIN FOTBALUL INTERN: 

Rapid, reacție după derapajul rasist al lui Dorinel Munteanu: „Unii dintre acei «bronzați» te aplaudau cândva”
RAPID - OȚELUL 2-1
Rapid, reacție după derapajul rasist al lui Dorinel Munteanu: „Unii dintre acei «bronzați» te aplaudau cândva”
Probleme pentru un jucător de la Rapid » Bergodi anunț clar: „Am pierdut timp cu el”
RAPID
Probleme pentru un jucător de la Rapid » Bergodi anunț clar: „Am pierdut timp cu el”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
Lorenzzo
Lorenzzo  •  04 Februarie 2024, 18:56

Da se pare ca lucrurile se misca intr-o directie buna si profesionista la Rapid.Cum am citit mai sus intr-un comentariu, sa nu mai aducem jucatori de 30 de ani din ligile 3 si 4 din Franta sau Italia si sa cautam cu adevarat jucatori tineri de perspectiva.Si da sa ne uitam si prin Ecuador, Uruguay si alte tari latino americane mai slab cotate dar unde poti gasi tineri de calitate la fel ca Rahmani sau Burmaz!Asta trebuie sa fie directia unui club din Romania astazi si mai ales cresterea de jucatori in propria academie!

Catisr
Catisr  •  04 Februarie 2024, 17:49

Deocamdată e ok. Dar eu zic să fiți pregătiți și de-un ”jogging” pe terasament !

Alex90o
Alex90o  •  04 Februarie 2024, 17:16

Rapidul pare că a făcut o afacere excelenta cu cei doi care sunt exact genul de jucători care trebuie sa fie căutați de directorii sportivi din Romania,tineri ,din țări de unde se poate transfera la preturi accesibile pt noi,plus cu cifre bune ,altceva decât francezi sau italieni de la liga 4 și cu 30 de ani vârsta ,de Pappeau nu se poate spune că este un transfer reușit are 27 de ani vine de la o echipă mediocră din Polonia și îți joacă din joi în pasti un fel de Ongenda alt supraevaluat,ar fi interesant daca Rapid se orientează și pe piata din Sud America unde Uruguay ,Ecuador etc produc jucători buni și nu se cer banii din Brazilia sau Argentina,este timpul pt un alt gen de management în fotbalul nostru in general nu numai la Rapid fara reciclați gen Oaida ,Cristea ,Djokovic ,dat afara de X luat de Y și fără a performa nicăieri

Vezi toate comentariile (5)
Comentează