FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CSA STEAUA

Mircea Lucescu intervine în conflictul cu privire la palmaresul Stelei București: „Va rămâne o singură echipă!”

Emblemele CSA Steaua și FCSB
Emblemele CSA Steaua și FCSB

Articol de - Publicat marti, 06 februarie 2024 22:37 / Actualizat marti, 06 februarie 2024 22:50

Mircea Lucescu (78 de ani), antrenor și jucător legendar al lui Dinamo, și-a expus poziția în privința identității Stelei București.

„Il Luce” a explicat că preferă să o numească în continuare pe FCSB ca fiind Steaua, deoarece consideră că, în ciuda numeroaselor procese dintre liderul din Superligă și divizionara secundă, cele două părți vor ajunge la un consens și va exista doar o singură echipă.

„Dacă greșiți în favoarea FCSB, vă rup!” » MM Stoica a răbufnit în direct: „Când minți, ai interes să ascunzi ceva”
FCSB
„Dacă greșiți în favoarea FCSB, vă rup!” » MM Stoica a răbufnit în direct: „Când minți, ai interes să ascunzi ceva”

„Eu îi zic Steaua, pentru că se va ajunge la un moment dat la ideea de a avea o singură echipă.

Se va ajunge la o înțelegere, pentru că nu se poate în felul ăsta. Diminuăm din valoarea echipelor noastre când nu reușim să ne concentrăm într-o singură direcție, un singur scop”, a declarat Mircea Lucescu, conform Digi Sport.

Hotărârea Curții de Apel în privința palmaresului Stelei

În octombrie anul trecut, Curtea de Apel a luat decizia în cazul procesului dintre CSA Steaua și FCSB privind palmaresul, favorabilă formației „militare” din Liga a 2-a.

În urma deciziei de la Curtea de Apel, CSA Steaua a rămas cu palmaresul din perioada 1947-1998. Intervalul 1998-2003, cel pe care „militarii” doreau să îl obțină, a rămas incert, neaparținând nici celor de la CSA, nici celor de la FCSB.

De asemenea, FCSB nu are nici măcar dreptul de a folosi palmaresul din perioada 2003-2017, potrivit hotărârii Curții de Apel.

„Admite apelul formulat de apelanta-pârâtă SC Fotbal Club FCSB (fostă Fotbal Club Steaua București). Anulează în parte sentința apelată și rejudecând: Admite excepția lipsei calității procesuale a reclamantului CSA în privința cererii (n.r. - a CSA-ului) având ca obiect dreptul la palmares pentru perioada 1998-2003 și respinge cererea în consecință.

Respinge cererea conexă (n.r. - a FCSB-ului) privind constatarea dreptului de a utiliza, în perioada 2003-2017, palmaresul fostei echipe de fotbal profesionist „Steaua București” ca neîntemeiată. Menține dispozițiile sentinței referitoare la soluția în privința constatării că palmaresul echipei de fotbal Club Sportiv al Armatei „Steaua București” din 1947 și până în 1998 aparține reclamantului CSA și referitoare la soluția dată cererii conexe vizând perioada 1947-2003.

Respinge cererea conexă privind constatarea dreptului de a utiliza, în perioada 2003-2017, palmaresul fostei echipe de fotbal profesionist „Steaua București” (n.r. - de către FCSB), ca neîntemeiată.

Cele două părți pot depune recurs în 30 de zile de la comunicarea deciziei, care se va depune la Curtea de Apel București - Secția a III-a Civilă și pentru cauze cu minori și familie.”, se arată în decizia Curții de Apel București.

VIDEO „Hai să-l lucrăm că noi n-avem nicio putere!” » Dezvăluiri incredibile din culise pentru „mazilirea” lui Pițurcă de la Steaua

Citește și alte articole:

CSA Steaua și-a pus șef la handbal un impresar sârb!
LIGA ZIMBRILOR
CSA Steaua și-a pus șef la handbal un impresar sârb!
MM Stoica cere un jucător în echipa de start la FCSB: „El ar trebui să fie titular” » Critică un alt fotbalist: „O să avem o discuție”
FCSB
MM Stoica cere un jucător în echipa de start la FCSB: „El ar trebui să fie titular” » Critică un alt fotbalist: „O să avem o discuție”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (21)
Blacknoirbeard
Blacknoirbeard  •  08 Februarie 2024, 17:32
Postat de Hitech pe 06 Februarie 2024, 23:57

Ca să înțelegi, întreabă-l pe Gigi credinciosul de ce lucrurile nu sunt curate. Stăpânul tău e doar un escroc cu un cont baban, nimic mai mult.

pai dupa logica asta la niciun club nu sunt curate lucrurile. fix aia este lucru socant ca din cauza ca Steaua din liga 1 a fost singura care a mers bine,de aia avem problemele cu armata. ca mai si mt nu atca falimentarele dinamo99p si cr000apid.

Hcm27
Hcm27  •  08 Februarie 2024, 08:00
Postat de iri_ pe 07 Februarie 2024, 19:08

Faristule-inrait-fcsbist :) Este ca ma urmaresti peste tot, si raspunzi la putinele comentarii pe care le las pe aici? Ce treaba au performantele sportive ale lui Il Luce, pe care nu l-am jignit si nici nu i-am diminuat din merite, cu faptul ca uraste Steaua si e invidios pe acele performante realizate in 85-89?

Sa știi ca am urmărit multe și mulți la viata mea, însă tu ești atât de mic și la propriu, dar și la figurat încât nu poți face obiectul.Din conținutul comentariilor tale, rezultă micimea, atât la "sfat cât și la stat"

lefter_popescu
lefter_popescu  •  07 Februarie 2024, 22:34
Postat de MaxiP pe 07 Februarie 2024, 19:27

Si atunci, de ce nu se sesizeaza nimeni sa retrogradeze macar acum acea echipe? Voi va bazati comentariile in baza unor decizii judecatoresti luate in baza unor legi, dar acuzati ca un club joaca fara sa respecte legi, iar legea nu i se aplica. E contradictie, daca eu mai iau dupa lege si totusi ceva functioneaza, inseamna ca fie nu ma iau dupa lege, fie legea nu are nicio insemnatate. Atata timp cat legea spune ca echipa aia nu e continuatoarea fostului club, dar se poate juca ilegal mai departe ca si cum ar fi, pai legea aia e egala fix cu 0 si ramanem doar cu presupunerile fiecaruia si cu ideile lui, care efectiv valoreaza mai mult ca orice decizie oficiala, din moment ce oricum nu se respecta nimic. E foarte simplu, ceva se contrazice total, iar faptul ca spui ca activeaza ilegal nu face altceva decat sa desfiinteze orice decizie care pana la urma ii permite sa faca asta.

Este o contradicție doar prin faptul ca liga și FRF nu vor sa ia în considerare deciziile instantelor și se fac ca ploua. Și știi de ce ? Pt ca în marea lor majoritate , politicienii susțin echipa lui Gigi Valiza. Unii pt ca s-au dus cu sufletul de la Steaua la fcsb , alții pt calcule electorale , dorind voturile suporturilor. Vezi cazul premierului Ciolacu care printr-un abuz în serviciu a încălcat statutul puterilor în Stat. Fiind un conflict juridic între cele doua echipe care încă așteaptă decizii definitive în unele din dosare , premierul nu trebuia sa între pe teritoriul justiției ( a treia putere). Iar cireașa de pe tort a fost trimiterea corpului sau de control în Ghencea ca sperietoare insa nu a așteptat rezultatul comisiei. L-a inyrodus pe Gigi Valiza în stadion, bagandu-i acestuia câteva sute de mii de euro în buzunar în condițiile în care acesta este dator 37 mil euro ministerului apărării (care face parte din guvern) pt furtul de identitate - decizie în prima instanta. Prin urmare pe dl Ciolacu nu l-a interesat cele 37 mil euro dar pt ca amintirile l-au chinuit ( a spus ca tatăl sau l-a adus de la Buzău în Ghencea la un meci de fotbal ( e de ras nu ?) a trecut cu vederea. Nu l-am auzit sa spună ceva privind acest prejudiciu. PS- cu cel 37 mil euro, s-ar fi plătit cel puțin 30 de ani întreținerea stadionului steaua dacă e corecta suma de 900 mii euro/an.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează
Close