FOTBAL  »  NATIONALA  »  „ÎN INIMA NAȚIONALEI”

Filmul „În inima Naționalei” rulează diseară și în afara României

Lansarea filmului „În inima naționalei” / foto: Carmen Dumitru
Lansarea filmului „În inima naționalei” / foto: Carmen Dumitru

Articol de - Publicat vineri, 10 mai 2024 12:12 / Actualizat vineri, 10 mai 2024 13:31

După premiera de joi seară, rulată în 6 săli ale cinematografului de la AFI Cotroceni, unde a fost urmărit de aproximativ 1.000 de spectatori, invitați din lumea fotbalului, oficialități, artiști, sportivi și membri ai lotului național, documentarul „În inima Naționalei - din vestiar până în Germania”, regizat de Remus Achim, va avea în această seară o altă premieră, dar nu în România.

La numai 24 de ore, în această seară, pelicula despre povestea calificării elevilor lui Edward Iordănescu la Euro 2024, cu momentele inedite din vestiar, de-a lungul partidelor din grupa preliminară, interviuri și mărturii, vor putea fi vizionată și de publicul din Moldova, la Chișinău.

Ce au declarat Răzvan Burleanu și Edi Iordănescu, la ieșirea de la filmul „În inima naționalei
FILM
Ce au declarat Răzvan Burleanu și Edi Iordănescu, la ieșirea de la filmul „În inima naționalei

Nu s-au tras duble la interviuri

Documentarul începe cu imagini de la dezastrul de pe Arena Națională, cu Muntenegru din Liga Națiunilor, când „tricolorii” au pierdut cu 3-0, în mijlocul unui val de reacții negative ale publicului și ale presei. A fost un moment negru al naționalei, care avea să retrogradeze în acea companie în Divizia C a competiției.

De acolo, documentarul prezintă drumul revenirii la performanță și la inima suporterilor. Surse apropiate realizatorilor susțin că de-a lungul filmărilor nu s-a tras nicio dublă, interviurile fiind realizate dintr-o singură filmare.

Va rula și în Germania

Toți au povestit cum au început în fotbal, prin ce clipe de cumpănă au trecut de-a lungul carierei până să ajungă la echipa națională. Într-una dintre intervenții, Ianis Hagi nu-și mai poate stâpâni emoțiile și chiar cere o pauză, în plin interviu. Un moment autentic, care n-a fost tăiat la montaj.

N-au apărut chiar toți jucătorii. Din diverse motive, unii din cauza tracului de a apărea într-un film. Nicușor Bancu, Andrei Rațiu, Olimpiu Moruțan, Alexandru Cicâldău, Dennis Man, Denis Drăguș sau Ionuț Radu n-au avut interviuri, ei apărând doar în imaginile din timpul meciurilor sau de la vestiare. Filmul va începe să ruleze în cinematografe din 13 mai.

Varianta subtitrată în limba engleză va rula și în zonele destinate suporterilor, în Germania, pe durata participării României la turneul final european din acestă vară.

Am avut șansa de a vedea filmul de nenumărate ori până în seara aceasata și pentru mine a fost emoționant de fiecare dată, inclusiv în această seară. Același sentiment cred că îl vor avea și suporterii care sunt în căutarea unor povești de viață. Acest film documentar, referitor la această generație care a fost foarte determinată, are în spate foarte multe povești de viață în care cred că fiecare dintre noi am putea să ne regăsim. Toată lumea a fost extrem de impresionată, suntem siguri că acest film va avea un succes foarte mare.
- Răzvan Burleanu, președinte FRF

Edi Iordănescu n-a semnat! Detalii de ultim moment: „M-am bucurat de o colaborare excelentă cu Federaţia”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (1)
tororosso
tororosso  •  10 Mai 2024, 13:40

Mare brânză un kil de caș ! ...atâtea elogii la ceva fără noimă . Mare lot...mare antrenor . După eliminare din primul tur al campionatul european ce film se va scoate ?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează