INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TOTTENHAM - MANCHESTER CITY 0-2

Tottenham - Manchester City 0-2 » Guardiola are o mână pe trofeu! Ortega și Haaland netezesc marșul spre titlu, într-o seară pozitivă pentru Radu Drăgușin

Radu Drăgușin, în alb, contra lui Manchester City // foto: Guliver/gettyimages +25   FOTO
Radu Drăgușin, în alb, contra lui Manchester City // foto: Guliver/gettyimages

Articol de , - Publicat marti, 14 mai 2024 23:58 / Actualizat miercuri, 15 mai 2024 00:47

Manchester City a câștigat meciul în care Arsenal își punea toate speranțele, 2-0 la Londra, cu Tottenham, și are nevoie de 3 puncte în ultima rundă pentru a cuceri titlul în Anglia. Radu Drăgușin (22 de ani) a fost integralist și a lăsat o impresie bună în fața supervedetelor lui Pep Guardiola.

Cronică Daniel Grigore: Arsenal a sperat, Tottenham a încasat. City, cu o mână pe trofeu!

Tottenham Hotspur Stadium, ultimul mare hop pentru Manchester City în drumul către un istoric al patrulea titlu consecutiv. Întreaga Anglie a fost cu ochii pe duelul din nordul Londrei, mai ales că a fost singurul meci al zilei în Premier League, restanță din etapa 34 de campionat.

Contextul în care s-au înfruntat cele două echipe i-a divizat pe fanii lui Spurs. Mulți nu și-au dorit în niciun moment ca echipa favorită să obțină un rezultat pozitiv, având în vedere implicațiile pe care un pas greșit al lui City le-ar fi avut, ca Arsenal, marea rivală a suflării lilywhite, să ajungă în pole-position pentru titlu.

Ange Postecoglou nu a vrut să audă despre așa ceva. „Nu voi înțelege niciodată ca un suporter să vrea ca echipa favorită să piardă”, a transmis managerul lui Spurs înaintea partidei. Primul „11” ales, unul competitiv, i-a întărit spusele.

Real Madrid a pulverizat-o pe Alaves » Ce a făcut Ianis Hagi pe „Santiago Bernabeu”
Real Madrid - Deportivo Alaves
Real Madrid a pulverizat-o pe Alaves » Ce a făcut Ianis Hagi pe „Santiago Bernabeu”

Radu Drăgușin, înapoi în primul „11”. Și ce misiune: marcaj la Erling Haaland

Printre titulari s-a numărat, după multă vreme, și Radu Drăgușin. În sfârșit, Postecoglou a aranjat echipa așa cum i-au tot cerut suporterii în ultima vreme: Romero și Drăgușin în centrul apărării, Micky van de Ven fundaș stânga, suplinind absența lui Udogie.

Tottenham - Manchester City, foto: Imago Images
Tottenham - Manchester City, foto: Getty Images
+21 FOTO

Manchester City nu câștigase niciodată în campionat pe noul stadion al lui Tottenham. Avea să o facă acum, poate la cea mai importantă vizită dintre toate?

Campioana en-titre e vulnerabilă în start, Tottenham găsește ușor spații și își creează prima mare ocazie, cu Ederson întins serios de șutul lui Rodrigo Bentancur de la marginea careului mare ('6).

Drăgușin e activ, își trece în cont numeroase atingeri de balon. Nici nu avea cum să fie altfel, fotbalul lui Ange Postecoglou e gândit de așa natură.

Replica lui City vine în minutul 16. Drăgușin trimite imprecis în centru, „cetățenii” recuperează, apoi Hojbjerg șterge un balon pe care ar fi trebuit să-l trimită departe de poarta lui Vicario. Încercarea de degajare se transformă într-o pasă ideală pentru Phil Foden, al cărui șut este blocat miraculos de Vicario! Camerele pe Drăgușin, prim-plan sugestiv cu fundașul central. Se simte lipsa ritmului de joc?

Drăgușin crește în joc. Minute pozitive pentru român

Impresia de mai devreme e spulberată rapid, românul dă dovadă de siguranță. În minutul 19, îl ajută pe Micky van de Ven, rămas 1 la 1 cu Haaland, și îi fură mingea norvegianului. Derulăm câteva secunde, iar Drăgușin decongestionează jocul cu o pasă limpede. Încrederea crește.

Cam pe la aceeași oră, Ianis Hagi începe titular pe „Bernabeu”. Edi Iordănescu sigur zâmbește, oamenii lui de bază înfruntă cele mai bune două echipe din Europa în aceeași seară.

Suntem la jumătatea primei reprize, iar meciul se liniștește. Acalmie și-n tribune, fanii nu-s siguri că vor 1 solist astăzi.

Manchester City reface liniile și o ia de la capăt, construit cu minuțiozitatea specifică lui Pep Guardiola, pasă cu pasă, demarcare cu demarcare. „Cetățenii” au răbdare, timp rămâne din belșug. Dar Spurs pare periculoasă pe contre și strecoară ceva dubii în jocul lui City.

Trec minute bune până la următoarea ocazie. Josko Gvardiol, fundașul care a demonstrat aptitudini de golgheter în ultima vreme, 4 goluri în 7 meciuri!, apare la finalizare ('39). Reia din prima centrarea lui Kyle Walker, dar nu prinde poarta. Era complicat, probabil nici lui Haaland nu i-ar fi reușit.

Drăgușin, ce intervenție!

DRĂGUȘIN! Ce mod de a încununa o primă repriză foarte bună. Minutul 45, City atacă periculos. Bernardo Silva șutează de la 7-8 metri de poartă, dar Drăgușin respinge cu capul în corner și refuză, astfel, un gol ca și făcut. Ce intervenție! Vicario, Hojbjerg și Romero îl felicită energic pe român, simt că le-a trecut glonțul pe la ureche.

Până ca nivelul adrenalinei să scadă, vedem fanionul ridicat. Fusese ofsaid în faza de construcție, dar asta trece în plan secundar. Drăgușin a încheiat cu capul sus, la propriu și la figurat, prima repriză contra superechipei lui Guardiola.

45 de minute. Totul sau nimic

Se iese de la cabine, tensiunea este palpabilă. Un moment colectiv precede repriza secundă: elevii lui Guardiola se strâng în cerc, Ruben Dias ia cuvântul și încearcă să-și motiveze colegii.

Pep talk-ul are efect imediat, repriza începe cu City avântată în atac. Tottenham se încăpățânează să construiască de jos, insistența asta aproape că-i costă. Hojbjerg le pune mingea pe tavă adversarilor, De Bruyne ajunge la finalizare ('47). Vicario e la post, el chiar dă totul în această seară.

Spurs nu disperă și răspunde cu o ocazie chiar mai mare ('49). Brennan Johnson îl găsește pe Son îl careul mic, sud-coreeanul încearcă să-l lobeze pe Ederson, dar brazilianul închide poarta.

Combinația De Bruyne - Haaland, decisivă

Două minute mai târziu, fază similară în careul advers, dar deznodământ diferit. Bernardo pasează scurt la De Bruyne, ținut în joc de Drăgușin și Romero, belgianul vine cu o centrare marcă înregistrată, în fața porții, Haaland țâșnește din spatele fundașilor și împinge mingea în plasă. 0-1, City cu o mână pe trofeu!

Meciul se liniștește brusc, Kevin De Bruyne și Ederson primesc lovituri dure, iar Guardiola e un car de nervi pe margine. Agresorii nu scapă nepedepsiți, câte un „galben” pentru Pape Sarr și Romero, rămâne 11 la 11.

Managerul lui City nu vrea să riște și alege să-i scoată pe Ederson și De Bruyne. Belgianul nu protestează, dar brazilianul își pierde cumpătul, iese bombănind, îl ignoră pe Guardiola apoi ia scaunele la șuturi! Pe fața lui Ederson se citește un melanj de durere, dezamăgire și frustrare. Lovitura primită în figură de la Romero n-avea cum să nu lase urme.

Ortega de aur

Înlocuitorul lui Ederson a ieșit rapid la rampă. În minutul 71, Kulusevski se zbate în careul advers și rămâne cu mingea într-o poziție primejdioasă. Suedezul șutează, dar Stefan Ortega îi blochează drumul spre gol!

Încă o încercare din partea lui Kulusevski 7 minute mai târziu. De această dată, șut de la marginea careului, balonul trece peste poartă.

Man. City scârțâie, Kulusevski mai are o șansă, a treia! De această dată a încercat să centreze în fața porții, dar Ortega l-a blocat din nou. N-ai zice că neamțul abia a intrat pe teren, joacă de parcă nu resimte presiunea meciului.

Vine minutul 86, iar Son semnează o ratare colosală. Akanji se pierde cu firea la mijlocul terenului și-l pune pe căpitanul lui Spurs pe contraatac, acesta rămâne singur cu Ortega, dar execuția este slabă. Ortega întinde piciorul și reușește o paradă de aur, intervenția care o poate transforma pe City în campioană!

Dacă mai existau dubii, Haaland le-a risipit în minutul 91. Servit cu o pasă excepțională de Foden, Doku l-a amețit pe Porro, care l-a împiedicat în propriul careu. Penalty, nimic de contestat, iar Erling Haaland transformă cu sânge rece.

0-2 și o mână pe trofeu pentru Manchester City

Opt minute rămase pe tabelă, dar meciul era deja jucat. Nu din momentul golului înscris de Haaland, ci mulțumită introducerii lui Ortega. Ederson a boscorodit, dar trebuie să-și aplaude rivalul pe post. Fără el, finalul de sezon ar fi putut arăta complet diferit.

Se aude ultimul fluier, 0-2 într-o seară pozitivă pentru Radu Drăgușin, iar Manchester City are o mână pe trofeu. Cu o victorie în ultima etapă, acasă cu West Ham, „cetățenii” ar câștiga al patrulea titlu consecutiv, realizare nemaivăzută în Premier League!

Altă certitudine: Tottenham nu va juca în Champions League sezonul viitor, o va face Aston Villa. Mai rău, trupa lui Ange Postecoglou nu e sigură nici de locul 5!

FINAL » Tottenham - Manchester City 0-2

GALERIE FOTO. Radu Drăgușin, titular în Tottenham - Manchester City

Tottenham - Manchester City, foto: Imago Images
Tottenham - Manchester City, foto: Getty Images
+21 FOTO

Tottenham - Manchester City, echipe de start

Tottenham: Vicario - Porro, Drăgușin, Romero, Van de Ven, - Hojbjerg, Bentancur, Sarr, Maddison, Johnson - Son
Rezerve: Austin, Royal, Skipp, Hall, Lo Celso, Bryan, Kulusevski, Moore, Scarlett
Manager: Ange Postecoglou

Tottenham - Manchester City 0-2 » Guardiola are o mână pe trofeu! Ortega și Haaland netezesc marșul spre titlu, într-o seară pozitivă pentru Radu Drăgușin
Echipa de start a lui Tottenham, foto: X

Manchester City: Ederson - Walker, Ruben Dias, Akanji, Gvardiol - Rodri, Kovacic - Bernardo Silva, De Bruyne, Foden - Haaland
Rezerve: Ortega, Moreno, Stones, Ake, Grealish, Doku, Alvarez, Nunes, Bobb, Lewis
Manager: Pep Guardiola

Tottenham - Manchester City 0-2 » Guardiola are o mână pe trofeu! Ortega și Haaland netezesc marșul spre titlu, într-o seară pozitivă pentru Radu Drăgușin
Echipa de start a lui Manchester City, foto: X

VIDEO. Vin șeicii cu 100 de milioane. Îl vinde Liverpool pe Mohamed Salah?

Mai puteți citi:

Bayern Munchen a sunat pentru antrenorul-revelație din Premier League » Răspuns-șoc: „Vi-l dăm pentru 100 de milioane!”

Se laudă că vine cu Mourinho antrenor, dacă va fi ales președintele clubului!

Citește și:

„Edi a auzit ce a spus!” » GSP a aflat de ce Alex Mitriță a fost lăsat acasă de selecționer: „Toți au simțit că-i lasă la greu”
Nationala
„Edi a auzit ce a spus!” » GSP a aflat de ce Alex Mitriță a fost lăsat acasă de selecționer: „Toți au simțit că-i lasă la greu”
Fostul coleg al lui Chivu la Inter face mărturisiri cutremurătoare: „De câțiva ani sunt 100% toxicoman și alcoolic. Mă tem de moarte și de pușcărie!”
Campionate
Fostul coleg al lui Chivu la Inter face mărturisiri cutremurătoare: „De câțiva ani sunt 100% toxicoman și alcoolic. Mă tem de moarte și de pușcărie!”
Doar așa va mai fi păstrat Zeljko Kopic la Dinamo! Acestea sunt condițiile continuării „mariajului” cu roș-albii
Superliga
Doar așa va mai fi păstrat Zeljko Kopic la Dinamo! Acestea sunt condițiile continuării „mariajului” cu roș-albii

Corvinul e în CORZI: dacă va juca în Europa, ar PIERDE dreptul de promovare în Superligă! » Cere dispensă din partea FRF: „Ar fi o aberație, să ne amâne!”

Pintilii l-a amendat pe Ngezana cu 200 de euro și nu i-a venit să creadă cu câți bani a apărut fotbalistul: „Du-te, mă, de aici!”


Comentarii (46)
Dontlookbackwithanger
Dontlookbackwithanger  •  16 Mai 2024, 18:29
Postat de VanBasten2000 pe 15 Mai 2024, 14:10

Disney's most famous characters are not siblings, as Walt Disney clarified their relationship back in 1933. E! Online reported that Walt himself said that "in private life, Mickey is married to Minnie." Back in 1929 Mickey himself sang about his love for Minnie Mouse.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

VanBasten2000
VanBasten2000  •  15 Mai 2024, 14:10
Postat de Dontlookbackwithanger pe 15 Mai 2024, 10:36

Nu erau frate și soră?

Disney's most famous characters are not siblings, as Walt Disney clarified their relationship back in 1933. E! Online reported that Walt himself said that "in private life, Mickey is married to Minnie." Back in 1929 Mickey himself sang about his love for Minnie Mouse.

Dontlookbackwithanger
Dontlookbackwithanger  •  15 Mai 2024, 10:36
Postat de VanBasten2000 pe 15 Mai 2024, 07:32

Da, sotul lui Minnie.

Nu erau frate și soră?

Vezi toate comentariile (46)
Comentează