GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Principalele diferențe între vinietele austriece și cele din alte țări europene

Articol de GSP - Publicat luni, 20 mai 2024 16:11 / Actualizat luni, 20 mai 2024 16:11

Vinieta austriacă este o taxă de drum obligatorie pentru vehiculele cu o greutate mai mică de 3,5 tone care circulă pe autostrăzile și drumurile expres din Austria. Șoferii vehiculelor care se încadrează în această cerință trebuie să aibă o vinieta valabilă pentru a utiliza aceste drumuri.

Alte țări europene, cum ar fi Bulgaria, Republica Cehă, Ungaria, Moldova, România, Slovacia, Slovenia, Slovacia, Slovenia și Elveția, impun, de asemenea, obligații privind vinieta. Caracteristicile speciale ale reglementărilor pot varia de la o țară la alta.

Utilizarea autocolantelor tradiționale și a vinietelor electronice

Austria le oferă șoferilor libertatea de a alege. Puteți selecta fie un autocolant de taxare tradițional, fie o vinieta digitală. În 2018 a fost introdusă o taxă de drum electronică alternativă, astfel încât acum călătorii pot continua să atașeze vinietele pe parbriz sau să utilizeze un nou sistem online.

Cu toate acestea, unele țări europene oferă doar un singur tip de taxă. De exemplu, Bulgaria, Republica Cehă, Ungaria, România, Slovacia, Slovacia și, începând cu 2021, Slovenia au înlocuit în totalitate fostul autocolant cu o opțiune electronică.

Purchase procedure

În ceea ce privește procedura din Austria, șoferii pot cumpăra vinietele online, la benzinării și la punctele de trecere a frontierei. În schimb, în unele țări europene, șoferii trebuie să cumpere vinietele cu mult timp înainte sau în anumite locuri.

Este extrem de ușor să cumpărați o vinieta austriacă prin intermediul site-ului Vignette Express sau VignetteToll.eu. Comanda dvs. va fi procesată de profesioniști care vă pot ajuta, de asemenea, cu orice întrebare dacă contactați echipa de asistență prin telefon sau e-mail. Pentru a cumpăra o vinieta pentru Austria, trebuie doar să parcurgeți câțiva pași simpli:

  1. Alegeți categoria de vehicule.

  2. Selectați perioada de valabilitate.

  3. Introduceți țara de înmatriculare, numărul de înmatriculare și datele dumneavoastră de contact.

  4. Acoperiți taxa.

  5. Verificați cutia poștală.

Asta e tot. Acum, ar trebui să salvați confirmarea vinietei electronice pe dispozitivul mobil și să faceți o copie pe hârtie, pentru orice eventualitate. Taxa de trecere va fi legată electronic de numărul de înmatriculare al vehiculului dumneavoastră.

Stabilirea prețurilor

Costul vinietelor austriece depinde de durata de utilizare a drumului cu taxă și de categoria de vehicule. În alte țări europene, prețul se poate baza, de asemenea, pe masa vehiculului și pe tracțiuni.

Potrivit Vignette Express, tipurile de viniete austriece și costul acestora în 2024 sunt următoarele:

Vehicule sub 3,5 t (motociclete)

  • Viniete de 10 zile - 15.50 EUR

  • Viniete de 60 de zile - 28.00 EUR

  • Viniete de 60 de zile - 39.50 EUR

  • Vinieta de 1 an - 88.00 EUR

Vehicule sub 3,5 t (autoturisme)

  • Viniete de 10 zile - 19.50 EUR

  • Viniete de 60 de zile - 36.00 EUR

  • Viniete de 60 de zile - 49.00 EUR

  • Vinieta de 1 an - 129.00 EUR

Notă: Obligația vinietei se aplică numai vehiculelor sub 3,5 t, iar cele mai grele trebuie să respecte alte reglementări. Dacă greutatea brută maximă a vehiculului dumneavoastră depășește 3,5 t, trebuie să utilizați sistemul GoBox și să instalați o unitate de măsurare specială. Acesta va calcula automat taxa în funcție de clasa de emisii și de distanța parcursă.

Acoperire

Acoperirea taxei de trecere variază de la o țară la alta. În Moldova, vinietele sunt obligatorii pe toate drumurile. Bulgaria și România le solicită pentru utilizarea oricărui drum din afara zonelor urbane.

Anterior, vinietele austriece acopereau toate autostrăzile și drumurile expres din țară. La 15 decembrie 2019, au fost implementate scutiri temporale pe următoarele tronsoane de drum:

  • drumul cu taxă A 1 Westautobahn între frontiera națională de la Walserberg și nodul Salzburg Nord

  • drumul cu taxă A 12 Inntalautobahn între frontiera națională de la Kufstein și intersecția Kufstein-Süd

  • drumul cu taxă A 14 Rheintal/Walgau Autobahn între granița națională de la Hörbranz și intersecția Hohenems

  • drumul cu taxă A 26 Linzer Autobahn (în prezent în construcție)

Sancțiuni

În Austria, neprezentarea unei viniete valabile poate duce la amenzi și sancțiuni. Membrii echipei SKD pot efectua controale aleatorii sau pot utiliza sisteme electronice pentru a monitoriza respectarea legii. Camerele de luat vederi din întreaga țară scanează numărul de înmatriculare al vehiculului pentru a determina dacă acesta are o vinieta asociată. Verificări de control similare sunt efectuate în alte țări europene.

Amenzile pentru conducerea fără vinieta în Austria variază între 65 EUR pentru motociclete și 120 EUR pentru autoturisme. Cu toate acestea, în alte țări, de exemplu, în Elveția, amenzile pot fi mult mai mari. Prin urmare, indiferent de țara în care vă aflați, ar trebui să vă documentați cu privire la reglementările privind obligația de a plăti taxe de trecere și să cumpărați o vinieta corespunzătoare, dacă este necesar. În acest fel, vă veți face traseul mai eficient și veți evita penalitățile.

Citește și:

„Am fost amenințată cu bătaia, ABUZATĂ și DOPATĂ fără să știu!” » O medaliată la Mondiale face acuzații ȘOCANTE pentru GSP: „Am fost idioată, sunt cel mai curat sportiv din România”
Altele
„Am fost amenințată cu bătaia, ABUZATĂ și DOPATĂ fără să știu!” » O medaliată la Mondiale face acuzații ȘOCANTE pentru GSP: „Am fost idioată, sunt cel mai curat sportiv din România”
Gică Hagi, mutări neașteptate la Farul! » Au retrogradat din Superliga, dar „Regele” vrea să-i aducă la echipă
Superliga
Gică Hagi, mutări neașteptate la Farul! » Au retrogradat din Superliga, dar „Regele” vrea să-i aducă la echipă
„Îmi vine să urlu” » Antrenorul român care s-a enervat pe Gigi Becali: „E o insultă, plătește o fată care să-i danseze”
Superliga
„Îmi vine să urlu” » Antrenorul român care s-a enervat pe Gigi Becali: „E o insultă, plătește o fată care să-i danseze”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează