FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA

Mihai Rotaru a solicitat eliminarea a două reguli în sezonul viitor al Superligii » Ce îl deranjează pe acționarul Universității Craiova

Mihai Rotaru / Foto: GSP.ro
Mihai Rotaru / Foto: GSP.ro

Articol de - Publicat vineri, 24 mai 2024 07:46 / Actualizat vineri, 24 mai 2024 09:58

Două reguli pot fi modificate în sezonul următor (2024-2025) al Superligii. Regula Under 21 stârnește mai multe nemulțumiri în rândul majorității cluburilor. Totodată, în special fruntașele din primul eșalon, sunt deranjate de barajul pentru cupele europene dintre locul 3 din play-off și o echipă din play-out (teoretic câștigătoarea unui baraj dintre ocupantele pozițiilor 7 și 8).

În regulamentul pentru sezonul curent, aflat la final, formațiile care termină Liga 1 pe locurile 4, 5 și 6 nu mai au nicio șansă la cupele europene, astfel că o calificare în play-off fără o clasare finală pe podium pare din acest punct de vedere mai mult o „pedeapsă” decât un motiv de bucurie.

De ce nu plusează FCSB pentru Louis Munteanu » Planul la care Gigi Becali lucrează în culise: salariu de vedetă
FCSB
De ce nu plusează FCSB pentru Louis Munteanu » Planul la care Gigi Becali lucrează în culise: salariu de vedetă

Mihai Rotaru, patronul Universității Craiova, critică dur aceste „anomalii” și cere eradicarea acestor două reguli.

Mihai Rotaru, împotriva regulii U21 și a ultimului baraj pentru cupele europene

Rotaru și-a exprimat public nemulțumirea că Universitatea Craiova (locul 3) se va lupta pentru un loc în preliminariile Conference League cu Universitatea Cluj (locul 10; UTA, de pe poziția a 7-a, și Hermannstadt, a 9-a, nu au avut drept de participare). Partida are loc în manșă unică, duminică, de la ora 20:00.

De asemenea, finanțatorul oltenilor s-a pronunțat împotriva regulii U21. El a susținut că, dacă nu ar fi fost forțat, Ștefan Baiaram (21 de ani) poate nu s-ar fi accidentat și ar fi ajuns să joace la EURO 2024 cu naționala României. Rotaru a militat, în același timp, pentru dreptul cluburilor de a-și alege integral fotbaliștii pe care îi introduc pe teren.

„Acest meci nu trebuia să aibă loc, locul 3 cu locul 10 dăm baraj… Cred că se va scoate și barajul, cred că se va scoate și regula U21. Dacă dorim binele copiilor noștri și dorim ca ei să se dezvolte natural… Regula U21 nu face minuni, noi, anul trecut, jucam cu șase jucători U21 titulari.

Nu trebuie să ne oblige cineva. De ce să-i omorâm pe copiii noștri? Poate că Baiaram nu se accidenta dacă era menajat în anumite meciuri.

Poate era la EURO acum. Scopul nostru nu este să creștem copii, scopul nostru este să câștigăm trofee. Pe Baiaram a trebuit să-l forțăm pentru că e under”, a declarat Mihai Rotaru, conform digisport.ro.

VIDEO Match Preview Universitatea Craiova - U Cluj » Barajul pentru Conference League

Citește și:

Deturnat! Mititelu i-a „suflat” jucătorul lui Dinamo » FCU Craiova a anunțat transferul
Liga 2
Deturnat! Mititelu i-a „suflat” jucătorul lui Dinamo » FCU Craiova a anunțat transferul
Bătaie GENERALĂ pe străzi înainte de Serbia - Anglia! » Noi scene BRUTALE la Euro: huliganii englezi i-au atacat pe sârbi la terase
Euro 2024
Bătaie GENERALĂ pe străzi înainte de Serbia - Anglia! » Noi scene BRUTALE la Euro: huliganii englezi i-au atacat pe sârbi la terase
Adrian Ilie a fost condamnat la 8 luni de închisoare! » Ce se întâmplă cu „Cobra”
Diverse
Adrian Ilie a fost condamnat la 8 luni de închisoare! » Ce se întâmplă cu „Cobra”

Adrian Ilie a fost condamnat la 8 luni de închisoare! » Ce se întâmplă cu „Cobra”

„Îmi fac testamentul!” » Cornel Dinu, izbucnire teribilă, după o decizie pe care o numește „TÂLHĂRIE”: „M-au nenorocit minciuna și nedreptatea”


Comentarii (11)
gazistu
gazistu  •  24 Mai 2024, 12:37

logic ca e aberanta regula lui burleanu!!! 18 echipe, fara juniori U21, impusi obligatoriu titulari si fara porcaria aia de Play-Off/Out! Daca copilul e bun la pictura, lasa-l sa picteze, nu-l adu la fotbal. Se baga in teren “cel mai bun 11”, nu cel mai bun 9 +2 juniori ca asa vrea Burleanu si Stoichita! Ce facem in Europa, cu copii? Ati vazut Lazio /Young Boys/City sa foloseasca copii?! Nici in campionat nici in Euriopa nu prea vezi sa bage nimeni copii titulari; aia sunt bagati doar asa ultimele 10 minute la schimbare, nicidecum titulari, cum OBLIGA Burleanu, toata liga 1,2 si 3!! La fotbal, suporterul vrea REZULTATE, nu sa “crestem” copii!

darius07
darius07  •  24 Mai 2024, 11:10

Cand intri in playoff lupti pentru castigarea campionatului si pentru accederea in cupele europene. Cand ajungi in playout lupti pentru salvarea de la retrogradare pentru ca nu ai fost capabil sa ajungi in primele 6 locuri. Este frustrant pentru locul 3 sa joace baraj asa cum este si pentru locurile 4-6 sa fie in afara cupelor europene in conditiile in care locul 10 primeste o sansa. Mai avem sa punem locul 1 sa joace baraj cu locul 7 pentru castigarea titlului, locul 2 cu locul 8 si tot asa. Asta ca sa poata si aia care au trecut clasa cu nota 5 sa ia un premiu la final de an.

aaricipogonici
aaricipogonici  •  24 Mai 2024, 10:49

Pai bine, ma ariciule, cine te-a fortat sa folosesti *** pensata titular meci de meci, cu toate ca inoata pe teren? Cum de acum se gasi un Bana, care arata de trei ori mai bun decat jador? Nu tot prostia ta perseverenta, in speranta ca vinzi zburatoarea la pret de supersonic?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează