FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL

EXCLUSIV Ronaldo Deaconu, EXPLOZIV după despărțirea de Farul: „Hagi a vorbit cu mine doar când m-a convins să semnez. Apoi, nimic!” + „Eram de multe ori «fileu». Chiar nu mă așteptam”

Ronaldo Deaconu , un pariu pierdut pentru Gică Hagi
Ronaldo Deaconu , un pariu pierdut pentru Gică Hagi

Articol de - Publicat luni, 27 mai 2024 12:26 / Actualizat luni, 27 mai 2024 15:55

Ronaldo Deaconu (27 de ani) pleca în ianuarie din Polonia, de la Korona Kielce, și se întorcea acasă, la Farul, unde făcuse primii pași spre fotbalul mare.

Curtat și de Dinamo, el a ales să revină la Farul, cu dorința de a juca iar sub comanda fostului mare internațional, dar și cu gândul de a prinde și lotul pentru Euro 2024.

Provocare GSP: Cum arată „11-le” ideal al jucătorilor lăsați acasă de Edi Iordănescu? 33 de nume pe lista neconvocaților
EURO 2024
Provocare GSP: Cum arată „11-le” ideal al jucătorilor lăsați acasă de Edi Iordănescu? 33 de nume pe lista neconvocaților

După numai 5 luni însă, a decis să se despartă de echipa de la malul mării, acționând clauza contractuală conform căreia putea pleca în această vară dacă nu bifa cel puțin 70% din minute în partidele din sezonul precedent. Și acum este liber să semneze cu orice echipă.

Inițial, jucătorul nu a vrut să dezvolte subiectul, dar, până la urmă, a explicat în exclusivitate pentru GSP.ro motivele care au dus la încetarea colaborării cu cei de la Farul.

Gheorghe Hagi are așteptări uriașe de la naționala României la Euro 2024: „Asta cred că se va întâmpla”
EURO 2024
Gheorghe Hagi are așteptări uriașe de la naționala României la Euro 2024: „Asta cred că se va întâmpla”

Ronaldo Deaconu: „Eu nu puteam da randament maxim ca extremă”

- Roni, ce s-a întâmplat de ai decis să nu mai continui cu Farul?
- Ca s-o luăm cu începutul, eu am venit cu inima deschisă. Și singura condiție pe care am pus-o a fost să joc cât mai mult. Cu doi ani în urmă, am semnat cu chinezii de la Shaanxi Changan Athletic, deși aveam pe masă un contract cu Farul. Dar acum am vrut să revin, să mă antreneze cel mai bun jucător și decar român, să văd cum e să joci într-un sistem ultraofensiv, într-o echipă care are posesie, care atacă.

Dar cred că timingul a fost prost ales pentru mine. Pentru că din ianuarie, Farul a schimbat strategia, a jucat mai mult la rezultat, pentru a obține intrarea în play-off, ceea ce s-a și întâmplat. Dar renunțând la vechile principii, la posesie, jucând mai mult cu mingi lungi pentru Louis Munteanu sau pentru extreme.

Mie mi s-a cerut să joc extremă, nu inter sau decar. O poziție care nu mă avantajează, eu fiind genul căruia îi place să fie mereu cu fața la poartă, pentru a-mi pune în evidență calitățile, pasa decisivă, șuturile de la distanță. De aceea, după ce începusem destul de bine, jocul și randamentul meu au avut de suferit. Dar am acceptat să joc așa, fiindcă eram fericit să fiu la Farul, la Gică Hagi.

- Am remarcat într-un interviu că Hagi spunea că trebuie să înveți să suferi, să faci ambele faze.
- Am încercat, credeți-mă, chiar îmi pare rău că nu am facut mai mult pentru Farul în condițiile date! Am luptat pentru play-off, am alergat mult, cum mi se cerea. Dar vorba aceea: și calul aleargă, dar nu dă lapte.

- Ai jucat toate meciurile în sezonul regulat, apoi în play-off ai dispărut din lot, din teren. Ai călcat pe vreun bec, ți s-a explicat motivul?
- Nu, nu sunt genul care să facă prostii. Am contribuit la atingerea obiectivului, am dat golul decisiv cu FCU Craiova, apoi încă unul în egalul cu CFR. Însă ulterior cred că s-a decis să se meargă pe mâna jucătorilor mai tineri. Spun „cred” pentru că mie nu mi s-a spus nimic, nu a vorbit nimeni cu mine. Nu sunt supărat, a trecut, nu vreau să intru în amănunte.

- Hagi chiar nu ți-a explicat de ce te-a scos așa brusc din echipă?
- Nu, nu am reușit să vorbesc absolut deloc cu dânsul. A fost mereu modelul meu ca fotbalist. Dar a vorbit cu mine doar în ianuarie, când m-a convins să semnez. E clar, eu nu puteam da randament maxim ca extremă. Eu joc inter dreapta, decar, în funcție de sistem. Mai bine joc număr 6 decât extremă! Fiindcă am pasa lungă, pot lega jocul, pot să trag de la distanță.

Dar clubul are interesele lui, de a promova tineri, de a-i vinde. Asta a fost, o experiență de viață inedită, absolut unică pentru mine. Ce am văzut la Farul nu o să mai văd nicăieri! Cine cunoaște ce e acolo știe despre ce vorbesc. Culmea e că pe vremea când eram la alte echipe și jucam cu Viitorul, nici nu atingeam mingea, aveau posesie 70%.

Acum au fost meciuri când aveam 35% posesie, iar atacul nostru pornea de la degajarea lui Buzbuchi. Eram de multe ori «fileu». Chiar nu mă așteptam. Dar, jos pălăria!, așa s-au câștigat meciuri și s-a ajuns în play-off. Unde iar s-a schimbat stategia, s-a revenit la posesie, numai că n-au mai contat pe mine. Asta e, mergem mai departe.

- Ce înseamnă mai departe?
- Încă nu știu. Deocamdată suntem la început de mercato, să vedem. Am discuții cu cluburi din Polonia, China și chiar din campionatul nostru. Sper să iau decizia cea mai bună, să găsesc un proiect stabil pe o perioadă cât mai lungă.

- Visul tău de a prinde lotul de Euro s-a năruit.
- Da, din păcate pentru mine, așa s-au legat lucrurile. Eram optimist la început, după aceea mi-am dat seama că nu am nici șansă, fiind folosit pe acea poziție. Apoi, dacă am jucat doar în trei partide din play-off, era clar. Dar le urez multă baftă „tricolorilor”!

Am încredere în ei, am încredere mai ales în Ianis Hagi, unul dintre cei mai buni doi stângaci din Europa. Și apoi, e visul nostru să avem un jucător sus, să ne reprezinte. Cu un campionat european foarte bun, cine stie? Toni Kroos, jucător de ambele picioare, tocmai s-a retras. Chiar cred că el poate face diferența. Și, cine știe?, dacă trecem de grupe, poate reușim.

VIDEO Louis Munteanu, clar privind viitorul său: „Mă întorc la Fiorentina”

Citește și:

Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Nationala
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Belgia - Slovacia » Rivalele României de la EURO 2024 se înfruntă ACUM la Frankfurt. Informații de la stadion de la reporterii GSP
Euro 2024
Belgia - Slovacia » Rivalele României de la EURO 2024 se înfruntă ACUM la Frankfurt. Informații de la stadion de la reporterii GSP
CALCULE: Cum se califică România în „optimi” la EURO 2024, după victoria fantastică în fața Ucrainei
Nationala
CALCULE: Cum se califică România în „optimi” la EURO 2024, după victoria fantastică în fața Ucrainei

România - Ucraina » Echipa de start gândită de Edi Iordănescu pentru primul meci de la EURO 2024

CALCULE: Cum se califică România în optimi la EURO 2024, după victoria fantastică în fața Ucrainei


Comentarii (25)
istet10
istet10  •  27 Mai 2024, 20:38

Mai oameni buni, il injurati pe Hagi? De ce? Sunt banii lui si spre deosebire de Becali a arata ca la fotbal se pricepe. Ca nu-i un mare antrenor, poate. Dar el se straduieste sa scoata jucatori tineri, in timp ce "campionul" Petrescu a spus clar ca nu-l intereseaza si ca nu -i pasa de viitorul fotbalului romanesc, ca e platit sa aiba rezultate la club. Vrem nationala buna, dar nu ne intrebam si cu cine? De unde sa apara jucatorii buni? Credeti ca copiii culegatorilor de capsuni aleg Romania daca sunt f buni? Dragusin a fost o exceptie.

legio.sud
legio.sud  •  27 Mai 2024, 18:14
Postat de godot pe 27 Mai 2024, 16:12

Niciun jucător de minimă personalitate și independență financiară nu rezistă la Hagi. Îl suportă doar cei aflați în suferință și tinerii, care nu au ce face.

Respect ! Așa este și nici mare antrenor , cum lasă marea majoritate să se înțeleagă nu este . La meciul contra Universității Craiova la 3-0 el a pierdut două puncte prin schimbările făcute … mare antrenor , doar înjurăturile sunt de el !

legio.sud
legio.sud  •  27 Mai 2024, 18:11
Postat de IknowNothing pe 27 Mai 2024, 16:28

Marius Margarit, de ce cenzurezi comentariile de bun simt? La conferintele de presa esti foarte vehement, de cele mai multe ori dovedind (prin unele intrebari adresate antrenorilor) ca nu intelegi fenomenul. Just sayin', no hard feelings.

Cenzurează la ordin , el execută ordinele , atâta poate .

Vezi toate comentariile (25)
Comentează