INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV / VIDEO De ce nu pleacă Răzvan Lucescu în Vest: „Credeți că m-ar tenta să mă bat la retrogradare?”

Răzvan Lucescu, la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” Foto: Ionuț Iordache
Răzvan Lucescu, la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” Foto: Ionuț Iordache

Articol de - Publicat luni, 27 mai 2024 13:02 / Actualizat luni, 27 mai 2024 20:41

Răzvan Lucescu, invitatul lui Ovidiu Ioanițoaia la „Prietenii lui Ovidiu”, a explicat de ce nu este tentat de o posibilă plecare într-un campionat de top al Europei.

Răzvan Lucescu nu ține neapărat să ajungă deocamdată într-un campionat de top din vestul Europei. Invitat la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, de la GSP.RO, antrenorul lui PAOK Salonic a admis că au fost și sunt și acum discuții, dar ideea că ar putea ajunge la un club cu care să se bată la retrogradare nu-l încântă.

Răzvan Lucescu este ferm: „Steaua reprezintă România, FCSB este Steaua!” + „Îi vom trata cu respect dacă ne întâlnim în Champions League”
FCSB
Răzvan Lucescu este ferm: „Steaua reprezintă România, FCSB este Steaua!” + „Îi vom trata cu respect dacă ne întâlnim în Champions League”

Răzvan Lucescu: „La PAOK am posibilitatea de a mă bate la câștigarea campionatului, a Cupei, de a juca în cupele europene”

„Au fost discuții, dar ar fi trebuit să aștept mai mult și n-am vrut. După câștigarea Ligii Campionilor Asiei, cu Al Hilal, am preferat să mă întorc la PAOK, poate și pentru că simțeam că am lăsat ceva neterminat acolo. A fost o decizie emoțională, așa sunt eu. Și dacă am luat acea decizie, am luat-o și gata”, a început Răzvan.

VIDEO Răzvan Lucescu: „Când vrei să urci direct pe Himalaya nu e bine. Nu suntem Barcelona sau Real Madrid”

După care a atacat frontal subiectul unui angajament în vest: „Sunt discuții și acum. Dar eu, la PAOK, am posibilitatea să mă lupt la câștigarea campionatului, a Cupei, să joc în cupele europene.

Credeți că m-ar tenta să mă duc să mă lupt pentru evitarea retrogradării?! Aș putea să mă duc cum m-am dus la Xanthi, să muncesc și să deschid o altă poartă în cariera mea. Dar nu este simplu”.

Răzvan Lucescu: „Nu există riscul să fiu dat afară”

Lucescu junior este sigur în acest moment de postul său la PAOK, chiar dacă stagiunea viitoare, spre exemplu, n-ar termina pe podium. „Nu cred că există riscul să fiu dat afară. Doar dacă ajungem la concluzia că s-a încheiat un ciclu.

Sigur că nemulțumirea ar fi mare, se pot întâmpla lucruri care să te trimită într-o zonă delicată. Dar atâta timp cât PAOK a câștigat patru titluri, două cu mine...”, a comentat antrenorul proaspetei campioane a Greciei.

Răzvan Lucescu: „Când vrei să urci direct pe Himalaya nu e bine. Nu suntem Barcelona sau Real Madrid”

Viitoarea ediție a cupelor europene? „La Salonic, oamenii visează la Liga Campionilor, la grupe. Eu aș spune s-o luăm pas cu pas, de la un tur preliminar la altul. Să ne asigurăm în primul rând Europa.

E important să jucăm mereu meciul următor, astfel nu creezi așteptări imense, ai capacitatea de a debloca toate energiile. Cât vrei să urci direct pe Himalaya nu e bine. Nu suntem Barcelona, Real Madrid, Manchester City, să vrem direct pe Himalaya”, a spus Răzvan.

Am avut și români la PAOK. L-am avut pe Mitriță, pe Toșca. Nu sunt eu cel care face transferuri sau propune jucători. Organizarea e puțin diferită la PAOK, la fel și la Al Hilal.
Eu discut și explic situația, analizez și spun ce tip de jucători am nevoie. Dacă aș nominaliza eu, aș putea să creez o fisură între mine și cei care se ocupă de transferuri la club.
Dacă nu reușim să aducem ce ne propunem, atunci pot spune «vreau jucătorul ăsta». Așa l-am luat pe Mitriță. Un băiat excepțional. Singura problemă, când nu juca, lăsa capul în pământ. El are nevoie să fie Rege, cum e cum la Craiova

Răzvan Lucescu, antrenor PAOK Salonic

Citește și:

Belgia - Slovacia » Rivalele României de la EURO 2024 se înfruntă ACUM la Frankfurt. Informații de la stadion de la reporterii GSP
Euro 2024
Belgia - Slovacia » Rivalele României de la EURO 2024 se înfruntă ACUM la Frankfurt. Informații de la stadion de la reporterii GSP
CALCULE: Cum se califică România în „optimi” la EURO 2024, după victoria fantastică în fața Ucrainei
Nationala
CALCULE: Cum se califică România în „optimi” la EURO 2024, după victoria fantastică în fața Ucrainei
Mircea Lucescu, imediat după victoria COLOSALĂ: „Vreau să spun un singur lucru”
Nationala
Mircea Lucescu, imediat după victoria COLOSALĂ: „Vreau să spun un singur lucru”

România - Ucraina » Echipa de start gândită de Edi Iordănescu pentru primul meci de la EURO 2024

CALCULE: Cum se califică România în optimi la EURO 2024, după victoria fantastică în fața Ucrainei


Comentarii (6)
mirstelistu
mirstelistu  •  28 Mai 2024, 13:14

Asta e ca vorba aia veche "decat codas la oras mai bine in satul tau fruntas"

atacama
atacama  •  28 Mai 2024, 12:47

SA FIM SERIOSI !! LUCESCU IN VEST !!! O GLUMA DE PROST GUST.

lefter_popescu
lefter_popescu  •  27 Mai 2024, 17:29

E de apreciat sinceritatea lui Lucescu jr. Putea sa spună ca are sau ca a avut oferte de echipe bune sau f. bune din cele 4-5 campionate de valoare ale Europei, însă el a lăsat de inteles ca ofertele avute erau de la echipe aflate în a doua jumătate a clasamentului. Or , se pare ca știe bine proverbul lui Ion Creanga : " De cât la oraș codaș, mai bine-n satul tău fruntaș!" Totuși e mai presus sa câștigi campionatul în Grecia decât Cupa campionilor Asiei calare pe o cămilă...precum a facut-o cu Al Hilal.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează