TIMP LIBER  »  HOBBY  »  TIMP LIBER

Unde poti pedala in tara: trasee si circuite

Tur Carpatbike +2   FOTO
Tur Carpatbike

Articol de GSP - Publicat vineri, 11 martie 2011 00:00 / Actualizat luni, 16 mai 2011 13:24

Biciclistii isi vor pune intotdeauna problema locurilor de pedalat. Intr-o metropola aglomerata, pistele de ciclism pot da batai de cap, insa cu un pic de ajutor si cel mai neexperimentat raider le va identifica usor. In acest scop, a fost realizata harta traseelor din Bucuresti alaturi de indicatii pretioase despre locurile de pedalat. Iar pentru cei care vor sa evadeze din oras pentru un sejur pe bicla, nimic mai simplu: exista ciclotururile!

Trasee

Infrastructura este un subiect de care se va plange orice biciclist profesionist. Intr-adevar, benzile trasate pe trotuare nu sunt suficient de largi pentru acesta si nu sunt respectate de simplii trecatori.

Pe de alta parte, se poate ca biciclistii incepatori nici macar sa nu stie de pistele trasate de functionarii publici prin Bucuresti si circuitele din tara. Plecand de la aceasta idee, mai jos aveti harta cu principalele trasee din Capitala si oferta de circuite montane din tara.

Marele Traseu Bucurestean incepe din zona Drumul Taberei, urmeaza artera Blvd. Iuliu Maniu cu Parcul Cotroceni, Gradina Botanica, Grozavesti  sau porneste din Ghencea spre Calea 13 Septembrie (Academia Romana). O alta pista strabate Piata Constitutiei spre Unirii si se indreapta catre Parcul Tineretului, Parcul Vacaresti sau Parcul Titan. Este disponibil si traseul Cismigiu – Romana – Pta Victoriei – Parcul Kiseleff- Arcul de Triumf. Poti accesa harta marita a traseelor din Bucuresti pe Bicla.ro , site dedicat pasionatilor de ciclism.

La inceputul acestui an, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a aprobat infiintarea unei retele de ciclotrasee nationale, in zone pitoresti si cu trafic redus. Acestea se vor desfasura de-a lungul cailor de comunicatie existente, potrivite pentru ciclism. Fiecare nou traseu va fi marcat prin elemente grafice sugestive si va putea fi parcurs in 5 zile (traseu regional) sau 12 zile (traseu national). Nu se vor percepe taxe pentru pedalare pe circuit.

Nu doar pistele sunt importante pentru un biciclist. Centrele de inchiriere, magazinele de biciclete, agentiile de cicloturism, locurile de parcare sunt doar cateva dintre lucrurile pe care orice pasionat de bicle doreste sa le cunoasca. Harta interactiva HartaVelo va tine la zi cu toate acestea si altele.

Circuite

Daca vrei sa lasi in spate aglomeratia de la oras si sa pedalezi pe cararile acidentate de la munte, afla ca exista circuite special organizate pentru cei ca tine. CarpatBike ofera weekend-uri si tururi in Transilvania Medievala, Covasna, Breaza, Sighisoara, Sibiu si Tusnad la preturi convenabile, in care pot fi incluse bicicletele si echipamentul.

Durata

Timpul pe care il petreci in aceste tururi ramane la latitudinea ta. Poti opta pentru sejururi de 2, 3 sau 11 zile, cel mai extins circuit fiind o excursie pe bicla prin tinutul Harghitei si Covasnei.

Servicii incluse

Excursiile CarpatBike ofera si celui mai pretentios raider confortul cautat – atunci cand nu exploreaza cu bicla imprejurimile. Ofertele includ cazare in regim demipensiune cu picnic, taxe de intrare la monumentele din itinerar si energizante si bauturi racoritoare la discretie in momentul stationarii.

Nu iti va lipsi nici ghidul vorbitor de limba engleza (sau chiar franceza si germana in functie de nationalitatea turistilor) si ti se va oferi ajutor cu transportul bagajelor. In plus, ca o extra atentie din partea lor, vei pleca din aceasta aventura cu amintiri in forma de tricou branduit si suveniruri.

Preturi

In functie de numarul de turisti, si deci de grupuri ( un grup poate fi de 4-6 persoane, 7-10 sau mai mult de 11 oameni ), se stabileste si pretul. Acest lucru nu inseamna ca este negociabil ci ca diferentele de pret incep de la 50 euro pana la 200 euro. Tabelul cu preturile si plecarile le poti afla de aici.

La fel de bine poti sa-ti organizezi propria aventura prin tara daca alegi unul din circuitele mai putin cunoscute publicului general. Acceseaza Freerider.ro pentru a vedea variantele posibile.

Vezi in galeria foto harta traseelor din Capitala si imagini din circuitele CarpatBike!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează