ESPORTS  »  FORTNITE  »  AMENDĂ

Amendă URIAȘĂ în gaming: dezvoltatorul Fortnite are de plătit peste 500 de milioane de euro! Ce regulă a încălcat

Fortnite
Fortnite

Articol de GSP - Publicat miercuri, 21 decembrie 2022 13:48 / Actualizat miercuri, 21 decembrie 2022 14:42

Compania Epic Games, dezvoltatorul celebrului joc Fortnite, va plăti 520 de milioane de euro sub formă de despăgubiri, fiind găsită vinovată de încălcarea confidențialității jucătorilor.

Lansat în 2017, Fortnite, un joc multiplayer de tip battle royale, a atras un număr uriaș de jucători, peste 400 de milioane la nivel mondial.

Însă Epic Games, compania care a dezvoltat jocul, se scaldă în ape tulburi în prezent. Comisia Federală pentru Comerț din SUA a concluzionat că dezvoltatorii au încălcat confidențialitatea jucătorilor, că i-au indus în eroare prin „interfețe înșelătoare”, prin intermediul cărora au păcălit copiii să facă achiziții în joc.

Clubul din Liga 1 l-a dat afară, Farul l-a transferat imediat: „Să nu mai aud de el! L-am alungat, dar poate-l trezește Hagi”
FARUL
Clubul din Liga 1 l-a dat afară, Farul l-a transferat imediat: „Să nu mai aud de el! L-am alungat, dar poate-l trezește Hagi”

Amendă COLOSALĂ în gaming: dezvoltatorul Fortnite are de plătit peste 500 de milioane de euro

Epic Games a fost acuzată și că folosește setări implicite care „invadează viața privată”, potrivit Sport.es.

Pentru a stinge scandalul, compania în cauză a ajuns la o înțelegere cu autoritățile americane și va plăti o sumă uriașă, 520 de milioane de euro.

Cum s-au apărat cei de la Epic Games? Au dat vina pe „modelele din trecut”: „Niciun dezvoltator nu creează un joc cu intenția de a ajunge aici. Am fost de acord cu această înțelegere deoarece dorim să fim un model privind protecția consumatorilor, să oferim cea mai bună experiență pentru jucători”.

Deși Fortnite este gratuit, utilizatorii au oportunitatea de a cumpăra diferite obiecte în joc, precum costume și mișcări de dans.

Mai multe știri de actualitate: 

Mărturisire-șoc, la GSP Live, a jucătorului convocat de Iordănescu la națională: „Da, am furat bani de la un coleg. D-asta m-au dat afară. Mergeam la furat și cu băieții din anturaj”

Gigi Becali îi dă planurile peste cap lui Pintilii: „Ce să facem? Nu, tată!”

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (2)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  21 Decembrie 2022, 18:52

numai in romania sunt peste 4 milioane de jucatori ...

Neacsumihaisorin201989
Neacsumihaisorin201989  •  21 Decembrie 2022, 15:33

m-am uitat acum. Are o cifra de afaceri de aprox 5-6 miliarde pe 2021, probabil la fel si pe 2022. Profitul categoric este urias.....au de unde

Vezi toate comentariile (2)
Comentează