FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

FOTO Se împlineşte un deceniu de cînd Becali a devenit patronul celui mai titrat club din România: "Steaua m-a făcut ce sînt azi!"

Becali a fost încîntat să îşi vadă traseul de stelist în imaginile Gazetei. +10   FOTO
Becali a fost încîntat să îşi vadă traseul de stelist în imaginile Gazetei.

Articol de - Publicat miercuri, 23 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat marti, 22 ianuarie 2013 20:02

Gigi recunoaşte că n-ar mai fi fost mediatizat şi n-ar mai fi ajuns nici în Parlament fără ajutorul clubului de fotbal.

Steaua a luat două titluri de campioană în zece ani în care l-a avut pe Becali patron. Azi se face fix un deceniu de cînd Gigi a preluat oficial clubul din Ghencea, după o perioadă scurtă în care fusese numai sponsor al roş-albaştrilor. Echipa a mers în grupele Champions League şi a jucat o semifinală în Europa League.

Rezultate bune a avut şi Becali: a devenit mai bogat decît era cînd s-a implicat în fotbal, mult mai cunoscut, apoi a intrat în Parlamentul European, iar acum e deputat în Parlamentul României.

Gazeta a selectat zece imagini care definesc deceniul cu Gigi patron al celui mai tare club românesc, fotografii pe care el le-a comentat şi a recunoscut văzîndu-se alături de Berlusconi: "Viaţa mea s-a schimbat la 180 de grade din clipa în care am intrat în fotbal. Aşa am devenit persoană publică. Poate în politică aş fi avut şanse şi fără Steaua, să fi candidat eu aşa... Dar aş fi ajuns, eventual, un simplu deputat, nu ca acum, cînd sînt Becali!".

"Asta este o poză... Uite, eu îmi dau seama după haine, asta e o geacă de care mi-a plăcut foarte mult. Cred că 9 ani are poza asta. Uite, indiferent dacă nu vorbesc cu Piţurcă, poza asta rămîne... Am fost prieteni adevăraţi! Mă gîndesc mereu la poza asta cînd vorbesc despre Piţurcă, nu la alte lucruri mai rele sau la certurile dintre noi"

553393-1.jpg

"La Vadu Roşca, tăiasem porcul... Aaa, ba nu! Stai, mă, că eram în Poiană, la Ruia, la Adrian Ilie!"

553395-2.jpg

"Aici e părintele Pimen, cînd am făcut sfinţirea în Ghencea. Schimbasem gazonul şi am chemat părintele tocmai din Bucovina. În mod normal, el trebuia să ceară voie mai sus, dar dacă el mă iubea aşa de tare pe mine, nici n-a mai cerut aprobare, a venit direct"

553396-3.jpg

"Celebra imagine cu Maybachul. Problema era că nu se mai deschidea bine portiera. Îl reparam eu cu ranga? Nu, îmi îmbunătăţeam puţin condiţiile. Da' a sărit toată lumea «Pfa, uitaţi-vă la Gigi, repară Maybachul cu ranga!»"

553397-4.jpg

"Aaaiceaaa eestee laaa puşcărieee... A fost momentul ăla de sărbătorile sfinte, în Postul Paştelui. Am făcut o comparaţie pe care mulţi au interpretat-o drept blasfemie, dar nu, eu am făcut o comparaţie cu întîmplări din Sfînta Scriptură. Ca pildă, adică băi, Barabas era tîlhar şi Pilat a zis «Eliberaţi unul!», el cu gîndul să-l elibereze pe Hristos! S-a gîndit «Păi, normal, ca să mă spăl eu pe mîini, le dau doi şi ei îl eliberează pe Hristos». Dar oamenii au strigat «Barabas liber, Hristos pe cruce!». Eu nu m-am comparat cu Hristos, dar exact aşa a fost şi la mine, «Hoţii liberi, Becali în arest!». Au zis că l-am sechestrat? Că a stat cu mine la masă şi-am băut un coniac înseamnă sechestrare?!"

553398-5.jpg

"Aici eram la Perla, cu Gloria Bistriţa. Le ziceam «Băi nebunilor!». Dar le era frică. Şi de ce le era frică? Pentru că ei aranjaseră deja, nu ei direct, se stabilise la nivel de conducere. Nea Jean stabilise deja, degeaba le dădeam eu bani să joace cu CFR"

553399-6.jpg

"Ă, hă, hă, asta e poză veche tare! Pe vechiul «Lia Manoliu», da' cum de aţi făcut voi poza asta? Aaa, l-aţi făcut pe Giovanni, că era el impresar şi aşa am apărut şi eu, deşi nu eram cunoscut. Cred că e prin '95, nici nu eram căsătorit. Nu am prea îmbătrînit aşa, doar c-am albit şi nu mai am părul des"

553400-7.jpg

"Mă uitam la poza lu' tata. E poza cu care mă mîndresc eu tot timpul şi-mi lasă imaginea lu' tata ca un bărbat frumos, puternic. Şi pe cruce, la cimitir, tot poza asta am pus-o. Mă duc la mormînt, închid ochii şi-l revăd. A murit în '89"

553401-8.jpg

"Cu nenea Berlusconi, un băiat extraordinar, copilăros, n-ai treabă cu el! A tradus Alexandra Dinu. Cînd a văzut-o Berlusconi, «Ce fată! Parcă e un înger!», şi-mi făcea semne mie. Zic «Eu sînt căsătorit, n-am treabă cu aşa ceva!». «Aaa, păi eşti nebun! Eu mai am încă patru amante!»"

553402-9.jpg

"Uite, mă! Unu, doi, patru negri la palat! Îi prezentam pe toţi odată! Şi ziceţi că eu sînt cu discriminarea! Asta-i poză cu care oricînd sînt acuzat de discriminare, ceva, bag poza asta! Patru negri în acelaşi timp la mine acasă, la masă!"

553394-10.jpg

"Nu sînt invenţia presei, presa a căutat să-mi dea în cap! Din invidie, «Al dracu' Becali, are bani!». Eu sînt creaţia propriilor mele fapte, nu jurnaliştii m-au inventat!" (Gigi Becali, patron Steaua)

"Cea mai mare satisfacţie a fost că am zis «Aduc Real Madrid la Bucureşti». Şi la prima calificare în grupe, buf, Champions League! Practic, Dumnezeu a zis «Eşti copilul meu, ce jucărie vrei?»" (Gigi Becali, patron Steaua)

"Niciodată investiţia de la Steaua n-a însemnat o parte importantă din averea mea, în nici o clipă nu mi-am pus în pericol familia cheltuind bani la fotbal! Dacă aş ajunge în criză, aş face ca la Rapid, bag tineri şi gata!" (Gigi Becali, patron Steaua)

11 milioane de euro mai are de recuperat Becali de la Steaua. Suma reprezintă "injecţiile" pe care Gigi le-a făcut de-a lungul timpului sub forma împrumuturilor acordate clubului

4 trofee a luat Steaua cu Becali patron: două titluri (2005, 2006), o Cupă (2011), o Supercupă (2006)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (86)
ertyuiop
ertyuiop  •  23 Ianuarie 2013, 20:28

10 ani ....2 titluri si o cupa e putin pt. Steaua! Lovitura fantastica ar fi fost a 3-a finala europeana.....au lipsit 2-3 minute!

biid
biid  •  23 Ianuarie 2013, 17:57

Toti sau imbogatit din fotbal,nu doar Gigi. Au ,,spalat" la greu bani negri. Si o fac in continuare. Cotizeaza unde trebuie si nu-i deranjeaza nimeni.Cum au castigat campionatul Unirea, Otelu.....?

maryspu
maryspu  •  23 Ianuarie 2013, 14:26

De cand a venit el, Steaua a castigat doar 2 campionate si o cupa in rest nimic, si se mai lauda ca afacut el mare branza, nu a facut absolut nimic decat sa castige bani de pe urma stelei si faima de a fi cunoscut pentru ca-l baga absolut toti pii in seama, vai de tara asta unde sa ajuns.

Vezi toate comentariile (86)
Comentează