FOTBAL  »  AMICALE  »  DINAMO - BARCELONA

Au măsurat iarba cu rigla » Barcelona a trimis un om ca să inspecteze condiţiile amicalului cu Dinamo

Oficialul Barcelonei a fost atent cu toate detaliile stadionului Naţional Arena // Foto: Andrei Crăiţoiu +1   FOTO
Oficialul Barcelonei a fost atent cu toate detaliile stadionului Naţional Arena // Foto: Andrei Crăiţoiu

Articol de , - Publicat miercuri, 11 iulie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 11 iulie 2012 10:15

Cu mai mult de o lună înainte de meciul demonstrativ Dinamo - Barcelona din 11 august, catalanii au trimis un om la Bucureşti. Iată cîteva dintre temele lui:

- A cronometrat cît ţin semafoarele pe traseul hotel - stadion.
- A urcat în tribuna unde vor sta suporterii spanioli.
- A măsurat cu centimetrul lungimea ierbii de pe Naţional Arena.

Prima delegaţie a spaniolilor a descins ieri la Bucureşti cu un caiet de sarcini impresionant, cu detalii legate de gazon, de securitate şi de nutriţie.

Barcelona inspectează Bucureştiul! Deşi amicalul este de-abia peste o lună, pe 11 august, ieri, o delegaţie a clubului catalan a sosit în Capitală pentru primele contacte, directe, cu Bucureştiul şi cu România.

Stephen Dawson, manager pe probleme internaţionale al catalanilor, Sergi Vieta şi Mark Schober, din staff-ul de organizare al evenimentului, au verificat primele detalii tehnice pentru ca meciul să fie pregătit şi să se dispute fără cusur. De-abia sosiţi în ţară, au mers direct la Naţional Arena, unde au stat jumătate de ceas, apoi au avut o şedinţă de cîteva ore.

GSP a pus cap la cap detalii ale inspecţiei catalanilor, conform discuţiilor cu organizatorii români, şi vă prezintă în continuare cîteva din cele 10 de puncte pe care le conţine caietul de sarcini:

1. Prima grijă a acestora a fost gazonul. Dawson şi compania au verificat ieri şi mărimea firelor de iarbă de la Naţional Arena. Au fost fotografiate gazonul, tribunele, lojele, vestiarele şi spaţiile din jurul stadionului. Străinii au primit detalii de la organizatorii români ai evenimentului.

2. "Mai mult ca sigur, Barcelona va veni cu o zi înaintea meciului. Nu vrea tam-tam, de aceea caută să stea într-un hotel de cinci stele, dacă se poate într-o zonă mai puţin zgomotoasă", au spus organizatorii. Au rămas să aleagă pînă vineri între Marriott, Radisson Blu şi Hilton.

3. Organizatorii se gîndesc ca, în seara dinaintea partidei, dacă Barca ajunge de pe 10 august la Bucureşti, să pregătească un minishow la hotel, cu un ansamblu folcloric, pentru a-i întîmpina pe Messi şi pe colegii săi.

4. Barcelona nu vine cu propria mîncare. "Nu sînt chiar atît de fiţoşi. Vor face o comandă specială, aşteptăm detaliile", spun organizatorii. Ibericii vor folosi sigur apa plată românească. În schimb, au cerut fructe în vestiar, în special banane, mere şi ananas.

5. Se ia în calcul ca pereţii interiori ai stadionului, cei din arenă, să fie îmbrăcaţi special pentru acest meci, aşa cum s-a întîmplat şi la finala Europa League.

6. Înainte de partidă, va fi un spectacol coregrafic de un sfert de oră, cu temă tradiţională românească.

7. Delegaţia din străinătate s-a interesat deja de întregul traseu al echipei, de la aeroport pînă la fiecare hotel în parte, apoi căile de acces în arenă, atît pentru jucători, cît şi pentru oficiali.

8. Au promis că vor ţine o conferinţă de presă înainte de meci: fie la aeroport, fie la hotel, fie la stadion. La această conferinţă va participa una dintre vedetele echipei.

9. Românii ar fi dorit să ducă delegaţia catalană la Casa Poporului, însă ibericii nu sînt prea încîntaţi de varianta de a se plimba prin Capitală. "În funcţie de hoteluri şi de zonele aferente acestora, vor decide exact pînă vineri dacă vin cu 24 de ore înainte sau vin în dimineaţa partidei".

10. Au transmis că e posibil ca peste o sută de fani din Barcelona să vină la meci şi s-au interesat de condiţiile de securitate şi de cazare pentru aceştia.

Primele păreri: "Oaspeţii au fost foarte mulţumiţi şi au rămas impresionaţi de tot ceea ce au găsit la Arena Naţională. Au constatat că toate condiţiile promise pot fi îndeplinite fără probleme", a spus Adrian Thiess, unul dintre organizatori.

" Dinamo a plusat"
Fost căpitan al Barcei, Gică Popescu a mărturisit ieri: "Dinamo şi-a dorit prea mult acest amical şi a oferit o sumă destul de mare. Cred că Barcelona venea şi pe mai puţini bani, poate chiar 30% din cît li s-a oferit acum! Catalanii ar fi trebuit să joace cu Steaua, dar pretenţiile financiare ale spaniolilor ar fi presupus să aducem noi bani de acasă, ca organizatori. N-am dorit asta. Dar oferta lui Dinamo i-a motivat pe iberici. Păcat că mulţi oameni sînt în concediu în august, dar am auzit că destui fani români ai Barcei îşi amînă vacanţele ca să vadă pe viu starurile blaugrana".

15.000 de bilete vîndute
Pînă aseară, se achiziţionaseră 15.000 de tichete pentru amical din totalul de 52.000. Biletele se vînd exclusiv online, pe www.biletenationalarena.ro. Pe acelaşi CNP se pot face maximum două comenzi, de cîte 10 bilete fiecare.

"Ne-am înţeles cu Rapid pentru a amîna etapa de campionat, toate celelalte aspecte privind amicalul cu Barca au fost finalizate, iar partida cu catalanii se va disputa fără nici un dubiu pe 11 august" (Nicolae Badea, preşedinte CA Dinamo)

"Dinamoviştii să aibă grijă! L-am avut ca adversar pe Messi de trei ori, e greu să-l marchezi. Nu există vreun fundaş care să-i facă faţă, să-l ţină. Mi-a făcut viaţa grea. E un jucător de pe altă planetă!" (Laszlo Sepsi, fundaş CFR Cluj)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (65)
mama.is.here
mama.is.here  •  11 Iulie 2012, 14:28

DINAMO-BARCELONA...steaua-LITEX! NO COMMENT.

neuercainerosu
neuercainerosu  •  11 Iulie 2012, 13:31
Postat de terminatorul2 pe 11 Iulie 2012, 13:29

Ăla nu sa referit la voi ci la cei de la Barca !!! Este anti-Barca !!! mare fan a lui Real Madrid !!

Imi cer scuze!!!

terminatorul2
terminatorul2  •  11 Iulie 2012, 13:29
Postat de neuercainerosu pe 11 Iulie 2012, 13:09

Nu te-au gasit,probabil erai ascuns.

Ăla nu sa referit la voi ci la cei de la Barca !!! Este anti-Barca !!! mare fan a lui Real Madrid !!

Vezi toate comentariile (65)
Comentează