FOTBAL  »  AMICALE  »  DINAMO - HEARTS 1-2 / CORESPONDENŢĂ DIN ANGLIA

Duminică furioasă » Dinamo a pierdut un amical presărat cu faze pline de durităţi, 1-2 cu Hearts

Bilinski a înscris o dată, însă a și ratat exasperant
Bilinski a înscris o dată, însă a și ratat exasperant

Articol de , - Publicat luni, 07 iulie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 06 iulie 2014 22:30

"Cîinii" au pierdut nu doar primul amical al verii, ci şi doi oameni importanţi, Matei şi Durimel, care e posibil să piardă startul sezonului.

Dinamo de ieri l-a făcut pe Flavius Stoican să urle de nervi. După trei victorii cu formaţii de amatori din Anglia, a venit primul eşec intersezon, 1-2 cu Hearts of Midlothian, recent retrogradată în liga secundă scoţiană. Iar antrenorul de 37 de ani şi-a ieşit de multe ori din minţi.

Nu doar din cauza arbitrului care se făcea că nu aude cînd roş-albii voiau să facă schimbări, ci, mai ales, pentru că jucătorii din Ştefan cel Mare au interpretat o altă partitură decît cea cerută de tehnician.

Mai multe imagini!

Bucureştenii au început într-o formulă foarte apropiată de cea cu care vor să înceapă sezonul oficial - primul meci este cu Concordia, în Cupa Ligii, pe 21 iulie -, de aceea furia lui Flavius a atins cote înalte.

Ce s-a observat:
- Jocul ofensiv depinde extrem de mult de forma sportivă a duetului din extreme, Lazăr, respectiv Matei. Cei doi produc panică pentru adversari, îl servesc pe Bilinski, iar dacă evoluţia lor nu merge, nu funcţionează nici Dinamo.

- Bilinski a înscris, din nou, cu emoţii, după pasa lui Lazăr. Începe să se facă simţită prezenţa polonezului în "haită", dar şi ratează foarte mult.

- Apărarea are momente în care se deşurubează, se observă clar absenţa celor doi stoperi titulari din ultima parte a sezonului trecut, Grigore şi Thicot. Durimel, Adi Popa II, Ioniţă şi Crişan încă nu sînt sudaţi,indiferent de formula în care ar juca.

- Precipitare în echipă atunci cînd este condusă pe tabelă, deşi Stoican le-a cerut, aproape permanent: "Jucaţi cu răbdare, nu la disperare!'.

Doi titulari s-au rupt!
Cosmin Matei a ieşit accidentat în minutul 50, iar dinamoviştii se tem să nu fie ruptură musculară! Azi, va efectua un control medical amănunţit. Se speră să fie doar o întindere, mai ales că a plecat pe picioarele lui la vestiare. "Doare rău de tot", spunea decarul roş-albilor.

În minutul 4, Durimel a fost lovit involuntar de către un adversar, după care a călcat şi strîmb din inerţie, iar glezna dreaptă i s-a umflat. Jucătorul a fost dus pe braţe la pauză la vestiare, probabil că are entorsă şi riscă să rateze startul sezonului! Ultimul amical, cel cu Ludogoreţ, de mîine, va fi ratat de ambii fotbalişti.

Certaţi de fani
La meciul de la Leigh au asistat mai mulţi suporteri ai "cîinilor", alături de o sută de scoţieni, printre spectatori făcîndu-şi apariţia şi 6 ultraşi. După ce-au afişat un banner la o peluză, "Moartea vine pentru fiecare, numai Dinamo nu moare", respectivii au aprins cîteva artificii şi petarde, foarte aproape de locul în care se pregăteau pe margine Rotariu şi Samoilă, care au plecat urgent din acea zonă. Fanii au fost evacuaţi imediat lîngă teren, acolo unde i-au certat pe jucători: "Hai, mă, jucaţi şi voi ceva, doar nu ne-am pierdut duminica degeaba!".

Scandal cu arbitrul
În minutul 51, Rus a fost eliminat, după un duel cu un adversar, apoi l-a împins pe arbitru, iar acest amănunt l-a înfuriat pe Stoican, care a intrat pe teren. Au urmat 7 minute de discuţii.

Dinamoviştii au vrut să introducă un alt jucător în locul căpitanului, chiar şi tehnicianul scoţienilor era de acord, doar că arbitrul n-a fost de acord. "Dăm un exemplu prost!", spunea "centralul", în timp ce Flavius îi reproşa că permite jocul dur al britanicilor.

Dinamo - Hearts (Scoţia, II) 1-2 (1-2)
Au marcat: Bilinski (13) / Nicholson (2), Oliver (30)

Dinamo: Tr. Marc (Samoilă, 46) - L. Rus, Durimel (M. Ioniţă, 4; Nedelcearu, 86), Ad. Popa II (H. Crişan, 76), Fai (Anghelina, 80) - Boubacar (I. Şerban, 72), Bărboianu (D. Rotariu, 46), Elton (F. Miranda, 60) - C. Matei (Grecu, 57), Bilinski (Velici, 60; Lemac, 83), V. Lazăr (Gavrilă, 65). Antrenor Flavius Stoican

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
1745flo
1745flo  •  10 Iulie 2014, 20:19
Postat de zecs93 pe 08 Iulie 2014, 00:59

HAHAHAHAHA acum sa-l vad pe L,A,K,E si pe Nea,C,O,I,T,Z,A daca spune ca lotu este complet cand noi nu avem akolo la linia de fund un fundas central cu experienta, adu-l bah zgarcitilor pe SARGHI de la otelul, ala macar stiu ca e fundas cat de cat, are accelasi stil de joc cu Grigore, poate chiar mai bun

pai Sarghi o fi pe bani...

1745flo
1745flo  •  10 Iulie 2014, 20:18
Postat de unico_biancorossi pe 07 Iulie 2014, 23:45

oricum, a fost un mini turneu bun. adversarele au fost modeste, ca pentru amicale de pregatire.

niste miutze mai degraba!:)))

zecs93
zecs93  •  08 Iulie 2014, 00:59

HAHAHAHAHA acum sa-l vad pe L,A,K,E si pe Nea,C,O,I,T,Z,A daca spune ca lotu este complet cand noi nu avem akolo la linia de fund un fundas central cu experienta, adu-l bah zgarcitilor pe SARGHI de la otelul, ala macar stiu ca e fundas cat de cat, are accelasi stil de joc cu Grigore, poate chiar mai bun

Vezi toate comentariile (13)
Comentează