FOTBAL  »  AMICALE  »  STEAUA - VIDEOTON 0-1

Veştile bune vin doar de la UEFA » Eşec dureros pentru Steaua: 0-1 cu Videoton

Tănase n-a izbutit să pune ordine în jocul campioanei României
Tănase n-a izbutit să pune ordine în jocul campioanei României

Articol de , - Publicat miercuri, 26 iunie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 26 iunie 2013 09:32

Fără Rusescu şi Chipciu, ofensiva roş-albastră are probleme mari. Nikolici nu poate depăşi stadiul de ratangiu, Mihai Costea e inexistent.

Vestea bună venită de la Nyon a declanşat o emulaţie în rîndul steliştilor. Spre deosebire de meciul cu Rubin Kazan, elevii lui Reghecampf n-au mai ieşit pe gazon cu capul în pămînt. Au păşit pe teren cu pieptul în faţă şi zîmbitori.

Vezi AICI mai multe imagini!

Spre deosebire de primul amical, cel cu ex-sovieticii, Reghe a efectuat trei schimbări în primul "11", Rîpă în locul lui Georgievski, Gardoş în locul lui Szukala, iar Tănase l-a lăsat pe bancă pe Răduţ.

Campioana României a pus stăpînire pe joc încă de la primul fluier. Pasele au curs lejer, jucătorii s-au găsit cu mult mai multă uşurinţă, Chircheş a driblat în careul mic, iar Rîpă a pasat cu pieptul într-o situaţie dificilă. Încredere şi mentalitate de campioni.

Popa, activ
Omul primei reprize a fost Popa. Extrem de activ şi implicat în mai toate fazele ofensive, mijlocaşul dreapta a trimis două şuturi spre poartă (7, 26), ambele pe lîngă, şi o reluare cu capul, după o fază şi o centrare a lui Latovlevici.

Fundaşul stînga a reuşit şi faza primului mitan, cînd a şutat frumos din cădere, cu efect, la colţul lung, de la 16 metri, dar portarul maghiarilor s-a întins şi a respins în corner (41). Vicecampionii Ungariei au creat o singură dată panică la poarta lui Tătăruşanu, însă Rîpă a avut o intervenţie de zile mari, în ultimul moment (19). Adversarii au irosit şi două lovituri libere, fără a-i crea probleme lui Tătăruşanu.

La pauză, Reghecampf l-a scos pe Iancu şi a încercat varianta Stanciu pe fostul post al lui Rusescu, după ce constănţeanul s-a mişcat modest. Imediat însă, ungurii n-au mai trimis spre poartă din lovitură liberă, au centrat, Latovlevici a fost depăşit de un adversar şi steliştii s-au văzut conduşi: 0-1! Degeabă au cerut roş-albaştrii fault în atac, arbitrii au validat reuşita.

Jocul Stelei a continuat să funcţioneze, însă numai pînă în preajma careului mare al lui Videoton, unde şi Tănase, şi Stanciu s-au blocat cînd a fost nevoie să gîndească repede. În aceste condiţii, acţiunile ofensive ale românilor s-au încheiat cu şuturi blocate sau centrări aiurea, ultima pasă, decisivă, lipsind cu desăvîrşire.

Steaua a arătat că nu e Steaua de anul trecut fără Rusescu şi accidentatul Chipciu. O dată scăpaţi de problema de la UEFA, cei din Ghencea trebuie să investească dacă vor să strălucească şi în Champions League, acolo unde au anunţat în repetate rînduri că le este locul!

Steaua - Videoton (Ungaria, I) 0-1 (0-0)

Steaua: Tătăruşanu (Fl. Niţă, 65) - Rîpă, Gardoş, Chiricheş (L. Filip, 65), Latovlevici (M. Costea, 65) - Pintilii (D. Bratu, 70), Bourceanu (Răduţ, 59) - Ad. Popa (Prepeliţă, 67), G. Iancu (N. Stanciu, 46), Cr. Tănase - Nikolici (Pîrvulescu, 52). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf

"În cel de-al doilea cantonament vom avea parte de un lot mult mai puternic, pentru că vom face sigur achiziţii. La ora meciului cu Vardar vom fi pregătiţi" (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

"Chiar dacă am pierdut acest joc, nu mă deranjează foarte tare, mai ales că 50-60 am evoluat bine. În această perioadă mă interesează în primul rînd să fim pregătiţi fizic" (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

"Ne pregătim să aducem un vîrf, pentru că, e clar, avem probleme în atac. În preliminarii ne vom face suporterii fericiţi. Cei care ne-au dorit răul vor fi dezamăgiţi în continuare. «Cîinii» latră, caravana trece" (Mihai Stoica, manager Steaua)

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Doi accidentaţi
Reghecampf nu a putut conta aseară pe serviciile lui Lukasz Szukala şi Daniel Georgievski. Primul a reclamat probleme musculare, în timp ce macedoneanul a acuzat dureri la un tendon. La primul amical al verii, cel cu Rubin Kazan 0-0, Cristi Tănase nu a jucat deloc după ce-a resimţit dureri musculare.

Fanii vin la Otopeni
Suporterii Stelei au anunţat pe mai multe site-uri de socializare că în această seară, la ora 18:00, vor veni în număr foarte mare la Aeroportul Otopeni pentru a-i aştepta pe jucătorii stelişti care se întorc din Austria. Decizia a fost luată înainte ca UEFA să anunţe decizia în privinţa participării în Champions League.

Din nou probleme cu Look
Postul de televiziune care a achiziţionat amicalele campioanei din această vară, Look TV, a avut necazuri cu transmisia la cele două meciuri din Austria. Cu Rubin, ruşii le-au interzis clujenilor să mai transmită întîlnirea, iar aseară live-ul a început abia din minutul 12!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (38)
sory3
sory3  •  26 Iunie 2013, 17:39

Fara un ax central bine pus la punct Steaua nu se poate impune nici in campionatul intern darminte in E.L.Coordonator si varf incisiv sunt urgente la Steaua.M.Costea si Radut,nu sunt solutii in acest sens.Nikolic sau Tatu sunt buni ca rezerve.Tanase este un jucator de pluton si nimic mai mult.Bourceanu si Pintilii distrugatori prin excelenta si nu creatori,nu pot fi transformati in coordonatori neavand calitati native in acest sens.Iancu trebuie sa capete experienta si sa lucreze foarte mult la relatiile de joc cu ceilati coechipieri din linia mediana si atacanti pentru a fi o solutie la coordonare.Un Wesley este imperios necesar stelei.Nu inteleg de ce nu a fost adus Sanmartean.

sakamoto
sakamoto  •  26 Iunie 2013, 14:46

Am vazut jucatori fantoma pe teren! Nu legau 2 pase! Valoarea campionatului. Nici Videoton n-a stralucit, dar sincer, au fost cam 2 clase peste Steaua. Daca portarul stelist nu scotea 2-3 ocazii ale celor de la Videteon, scorul era de maidan. Tot jucul lui Videoton, l-a facut jucatorul de culoare. Varza apararea Stelei! Morala? Aduceti fotbalisti straini, ca fotbalul condus -la dezastru de Nasu&Corleone- nu produce valori. Servus!

ervfr
ervfr  •  26 Iunie 2013, 14:12

A fost un meci de pregatire atata tot. Conteaza meciurile oficilae pana la urma. Trebuiau totusi sa joace cu un advrsar mult mai slab ca inceput de stagiune de antrenament sau au socotit ca Videoton este un adversar slab.

Vezi toate comentariile (38)
Comentează