FOTBAL  »  CUPA LIGII  »  PANDURII

Gezim Shalaj promite o nouă prestaţie remarcabilă a gorjenilor în finala Cupei Ligii: ”Finala cu Steaua? Ca un meci de Champions!”

Shalaj a venit în vară la Pandurii, după ce-a mai jucat în țara sa, la Kriens, Luzern și Lugano
Shalaj a venit în vară la Pandurii, după ce-a mai jucat în țara sa, la Kriens, Luzern și Lugano

Articol de - Publicat duminica, 29 martie 2015 00:00 / Actualizat sambata, 28 martie 2015 21:48

Mijlocaşul elveţian de 24 de ani susţine şi el că Pandurii îşi poate propune obiective mai îndrăzneţe.

Cel mai important gol al lui Gezim Shalaj de cînd a venit la Tîrgu Jiu a fost în meciul de campionat cu Steaua, 3-1, de pe 16 martie. "Un gol dat campioanei face cît alte cinci împotriva altor formaţii", spuneau oltenii după acea partidă. Mijlocaşul elveţian de 24 de ani spune că încă n-a arătat tot ce poate, "dar din sezonul viitor sper să cresc mult alături de toată echipa".

- Cum e, Gezim, e adevărat că un gol cu Steaua valorează cît alte cinci contra unor echipe din campionat?
- Am dat goluri şi mai frumoase în cariera mea, dar acesta m-a aşezat cumva pe harta fotbalului românesc, întrucît am înscris în poarta campioanei. Însă, timpul trece, nimeni nu mai ţine minte un gol, oricît de frumos sau important ar fi, trebuie să înscriu de cît mai multe ori ca să-mi demonstrez valoarea. Păcat că avem rezultate contradictorii... Vreau să urcăm cu Pandurii cît mai sus, să luăm Cupa Ligii, în urma finalei cu Steaua, apoi, de la anul, să avem obiective cu adevărat îndrăzneţe.

"N-am venit pentru fete sau distracţie"

- Va fi mai greu cu Steaua în finala Cupei Ligii, avînd în vedere că adversarul vă ştie de frică acum?
- Oricum, n-ar fi fost uşor. Eu cred că şi pe adversar este presiune, întrucît a luat trei goluri de la Pandurii, nu şi-ar mai permite un alt eşec, este un trofeu la mijloc, e vorba de orgoliu. Cred că Pandurii mai poate învinge o dată Steaua, noi vom juca acest meci ca unul de Champions League.

- Ce ţi-ar plăcea să urmeze după Pandurii, o echipă mai mare în România sau un campionat mai puternic în Europa?
- Momentan, mă concentrez pe clubul care mă plăteşte, nu ar fi corect să mă gîndesc la altceva. Ca orice fotbalist, visez să ajung cîndva în Germania, în Spania sau în Italia.

- Ţi-a fost greu să te acomodezi în România?
- Destul de greu. Oraşul, Tîrgu Jiu, este OK, mic, familiar, nu prea ai ce face în el, însă pentru mine este în regulă fiindcă am venit pentru fotbal nu pentru fete şi distracţie. A fost prima oară cînd am plecat din Elveţia, sînt singur în România, dar e bine că sîntem ţinuţi în priză cu fotbalul, altfel nu ştiu ce-aş fi făcut pe aici.

- Ai vizitat parcul din Tîrgu Jiu să vezi operele lui Constantin Brîncuşi?
- Nu, chiar îmi pare rău. Îmi promisese cineva că mă duce, dar tot aştept. În afara unui singur restaurant la care am fost de două-trei ori, nu ştiu altceva decît drumul de la stadion pînă la apartament.

- Limba românească ţi-e greu s-o înveţi?
- Am venit din vara trecută şi înţeleg limba voastră, pot chiar să vorbesc un pic, însă fără să pot conversa corect. Fiind singur, învăţ, nu prea am ce face în rest. Mă duc acasă, mănînc ceva, vorbesc cu familia, cu prietenii, nu prea multe. Oricum, eu sînt genul liniştit, nu mă dau în vînt după viaţa tumultuoasă.

3 goluri a marcat Shalaj în 18 meciuri pentru Pandurii, la 1-1 cu CSU Craiova, la 4-0 cu CFR şi la 3-1 cu Steaua

"Victoria cu Steaua este cea mai importantă din viaţa mea. Peste altele din campionat. Am înţeles, în perioada petrecută în România, că este cea mai iubită, cea mai tare formaţie de aici, aşa că este onorant să marchezi împotriva ei" (Gezim Shalaj)

"Idolul meu este Cristiano Ronaldo. Încerc să fac şi eu mişcările lui, însă este inimitabil. Mi-ar plăcea să fiu cum este el pe teren. În rest, prefer să fiu ca mine, nu-mi place să copiez pe cineva, indiferent de cine ar fi el" (Gezim Shalaj)

"Mi-aş dori ca în următorii trei ani să cîştig un trofeu important cu echipa mea. În Elveţia, am fost aproape în trei situaţii, însă n-a fost să fie. E frustrant să joci o finală şi să nu cîştigi" (Gezim Shalaj)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
cezar_patru
cezar_patru  •  29 Martie 2015, 11:41
Postat de ovidiu_3003 pe 29 Martie 2015, 09:15

Shalaj...tu ai nume de musulman ...nu de elvetian...

mooooooooooaaaaaamaaaaaa ce perspicac esti !

ochi_ager
ochi_ager  •  29 Martie 2015, 11:01

Gezim Shalaj e elvețian de origine albaneză. În declarația sa a sintetizat situația fotbalului românesc: "Victoria cu Steaua este cea mai importantă din viaţa mea. Peste altele din campionat. Am înţeles, în perioada petrecută în România, că este cea mai iubită, cea mai tare formaţie de aici, aşa că este onorant să marchezi împotriva ei" (Gezim Shalaj) Așadar: 1. Nimic nu se compară cu un meci împotriva Stelei. E o onoare să înscrii împotriva ei. 2. Steaua este cea mai puternică formație românească. 3. Steaua este cea mai iubită formație românească. Adică, așa cum știu toți, dar unora le e prea greu să recunoască realitatea: Apoi, mereu pe plan secund, ceilalți. Simplu.

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  29 Martie 2015, 09:15

Shalaj...tu ai nume de musulman ...nu de elvetian...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează