FOTBAL  »  CUPA LIGII  »  ASTRA - STEAUA 2-0 (ÎN TUR 0-3)

VIDEO Arbitrii au vrut Steaua în finală! » Deciziile la limită în 0-2 cu Astra au fost judecate în favoarea roş-albaştrilor

Articol de , - Publicat joi, 12 martie 2015 00:00 / Actualizat joi, 12 martie 2015 11:25

Gâlcă a folosit multe dintre rezerve, dar oamenii cărora li s-a oferit o şansă au deziluzionat. Enceanu n-a mişcat, iar Iancu a făcut un meci ridicol. Fatai a înscris primul gol al meciului după o pasă de senzaţie a lui Enache, care a închis apoi tabela în prelungiri. Finala Steaua - Pandurii va fi pe 20 mai, pe Arena Naţională.

După un 3-0 în tur pentru Steaua şi sub apăsarea unui frig pătrunzător, e cam greu să aştepţi un meci care să încălzească venele pe arena din Giurgiu! Calificarea în finala Cupei Ligii e mai degrabă o himeră pentru "astrali", rămîne doar prilejul unei reglări din mers sub comanda exigentului Dorinel. Şi bonusul de 50.000 de euro, premiul aferent parcursului din competiţie.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Pentru Costel Gâlcă e momentul ideal să vadă cum se mişcă o formulă experimentală. Adică Tănase şi Chipciu pe bancă, în timp ce Enceanu primeşte botezul oficial în tricoul Stelei, Iancu apare pentru prima dată printre titulari pe 2015, iar Niţă gustă şi el din savoarea unei partide jucate cap-coadă.

Aroganţe şi înjurături marca Iancu
Efectele alegerii se văd chiar şi de pe malul opus al Dunării. Oricum cu un start de primăvară tulbure, Steaua se leagă şi mai dificil cu rezervele, iar tabloul roşu-albastru îl îngîndurează şi mai rău pe Gâlcă. Doar două exemple: primul şut pe poartă vine abia în minutul 41 (Filip), iar eterna speranţă Iancu se afundă tot mai adînc în propria aroganţă şi autosuficienţă.

Nouarul din Ghencea a stat mai mult pe jos, s-a înjurat cu tribuna ca la uşa cortului, şi-a etalat nonstop nervii de vedetă neînţeleasă şi a iscat reacţia amuzată a spectatorilor cînd Lung jr. l-a ridiculizat cu un dribling ca pe Copacabana.

Milostivul Tudor
În schimb, Astra a încercat să dea tuşa vie a întîlnirii, măcar din respect faţă de cei 5.000 de oameni veniţi să vadă o semifinală adevărată, nu să asiste la un plictis de seară. Tembo (10) şi Florescu (13) au dictat tonul destabilizării adversarului, care a rezistat însă şi cu aportul maestrului Tudor.

O cursă solitară a lui Fatai a fost întreruptă prin fault de Toşca (19), dar "centralul" şi-a pogorît milostenia către fundaşul oaspeţilor: a lăsat jocul să continue în locul unei eliminări juste pentru intervenţia în calitate de ultim apărător.

Chiţu (37) a închis seria ocaziilor reprizei cu o bară, unica emoţie de poartă a unui mitan trist, după care eticheta de fotbalist ar fi trebuit dezlipită de pe CV-urile cîtorva dintre băieţii de pe teren. În special din tabăra FCSB, ca să păstrăm nuanţa de clonă!

Enache întreţine speranţa
Chiar dacă Steaua a încercat să se mai trezească după pauză, efortul suplimentar n-a adus schimbarea talerelor balanţei. Gâlcă a plusat cu Tănase şi Chipciu doar ca să le ofere un antrenament nocturn, căci mingea a refuzat în continuare să fie ascultătoare cu bucureştenii.

Dodel e gata să depună mărturie, nu degeaba a propus vreo două pase-chiflă, pentru care, la un trial de juniori, orice puşti ar fi fost trimis cu strigături la altă meserie de către un antrenor responsabil.

În schimb, Astra şi-a întreţinut spiritul ofensiv, iar Enache a semnat faza-spectacol a serii: pasă cu călcîiul pentru Fatai şi gol simplu pe lîngă Niţă semnat de africanul cu cetăţenie română (69): 1-0!

Enache a continuat şi cu gol. Întîi anulat pe motiv de ofsaid (80), apoi pentru un 2-0 tîrziu (90+3), ultima zbatere către o finală iluzorie pentru o formaţie ce măcar oferă promisiuni în mandatul Dorinel. Cît despre Gâlcă, o singură temă de seară: cîtă încredere să ai într-un atacant-fantomă, să-l ţii pe gazon 90 de minute?! Evident, Iancu e "infractorul"!

Ce a spus Munteanu după meci:
- "Meritam mai mult, fără lipsă de modestie am jucat foarte bine. Dacă în prima repriză marcam, altul era deznodămîntul meciului"
- "Nu am văzut exact faza la Toşca, dar o voi analiza"
- "Dacă am cîştigat cu 2-0 înseamnă că noi am pus mai multe probleme, mă bucură jocul nostru"
- "Am fost la un pas să răsturnăm rezultatul, totuşi, nu pot să fiu supărat după acest meci, dar nici fericit"
- "Dacă Steaua băga în teren titularii poate că era un meci mai uşor pentru Astra"

Ce a spus Gâlcă după meci:
- "Am aşteptat doar să treacă timpul şi atît, nu am avut ambiţia de a merge către poarta adversă"
- "Jucătorii m-au surprins, mă aşteptam ca jucătorii să aibă ambiţie şi să îmi demonstreze că vor să rămînă titulari"
- "Băieţilor mei ori le-a fost frică, ori au intrat în teren doar ca să facă act de prezenţă"
- "Nu cred că acesta este un mod de a merge într-o finală"
- "Am vorbit cu Tamaş, era obosit şi am decis să nu îl introduc"
- "E important să cîştigăm Cupa Ligii, Cupa României şi campionatul"

"Important e că am cîştigat, dar e mare păcat că nu am mers mai departe. Îmi pare rău pentru cele trei goluri pe care le-am primit în tur. Oricum, am ieşit cu fruntea sus şi acesta este un lucru bun" (Gabriel Enache, mijlocaş Astra)

"A fost un meci destul de important pentru noi, a trebuit să ne calificăm în finală şi să menţinem avantajul din tur. Probabil că am intrat puţin relaxaţi şi cei de la Astra foarte motivaţi. La Toşca a fost intrare la minge" (Rareş Enceanu, mijlocaş Steaua)

"Calificarea Stelei seamănă cu cea a Realului contra lui Schalke. Au fost probleme de arbitraj, însă, pînă la urmă, dacă iei trofeul, nu mai contează" ( Dan Petrescu, la DolceSport)

"A fost o eliminare care contează pentru că această competiţie era un obiectiv pentru club. A fost clar o intrare de roşu direct la Toşca asupra mea. Au contat absenţele unor jucători, dar şi Steaua a jucat fără mulţi titulari" (Kehinde Fatai, atacant Astra)

654750-astra-steaua-2-0.jpg

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (96)
pitzanu
pitzanu  •  16 Martie 2015, 10:50

Propun ca Tudor sa arbitreze de acum incolo, cu tricou rosu si short albastru...

gigi_becali_4
gigi_becali_4  •  13 Martie 2015, 18:43

Terminati mah cu arbitrii... Puteau sa elimine de la Steaua nu 1, puteau sa elimine si 2 sau 3, cand vreodata castiga AFC Astra Giurgiu SA contra Stelei ??????? Am jucat si noi cu rezervele, am odihniti si noi la meciul asta titularii, ca aveam cu cine, ca doar nu jucam cu Real Madrid... Daca ne chinuiam putin, puteam sa si intoarcem rezultatul in minutul 95, faceam 3-2 pentru Steaua imediat, pac pac... Dar nu am vrut noi...

corectu
corectu  •  12 Martie 2015, 17:32

A fost singura greseala a lui Tudor.Si PSG a jucat in 10 si...s-a calificat acasa la Chelsea.Sa facut 2-0 in min.94. Prea tarziu.

Vezi toate comentariile (96)
Comentează