FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  PETROLUL - ASTRA 0-0

Carnavalul fricoşilor » Petrolul şi Astra s-au întrecut în gafe. Galeria gazdelor a luat foc: "Ruşine să vă fie!"

Zicu a continuat și aseară seria prestațiilor sub așteptări
Zicu a continuat și aseară seria prestațiilor sub așteptări

Articol de - Publicat joi, 27 martie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 26 martie 2014 23:04

Prima manşă s-a încheiat cu un scor drag ambilor tehnicieni, la capătul unei partide gri.

Răzvan Lucescu avertizase că va fi un meci aspru, de luptă, că nu trebuie să ne aşteptăm la un Real - Barca. Dar ceea ce nu afirmase antrenorul Petrolului e că a fost o paradă a erorilor.

Atît de mari încît şi el şi-a pus mîinile la ochi sau în cap cînd a văzut cum jucătorii săi îşi dau cu stîngu'-n dreptu'. Nu-i vorbă că şi Florin Marin şi-a muşcat buzele de nervi vizionînd driblinguri ale jucătorilor săi urmate de pase la adversar.

Şi dă-i, şi luptă!
Publicul sud-american a încercat să împingă echipa de la spate. Dar impulsul fanilor n-a prea ajutat. Giurgiuvenii, aşezaţi meticulos pe teren, au fost mai periculoşi, în timp ce ploieştenii au avut doar zurgălăi, încercări elegante, însă fără periculozitate. Yoda (13) i-a croşetat pe doi galben-albaştri, Măţel a trimis în Geraldo.

În cealaltă jumătate, la fel, Tamuz (15) l-a pierdut pe drum pe Ben Youssef, Yahaya l-a prins cînd să dea la poartă. De Amorim (16) a dansat cu trei "lupi", şutul său, din unghi, a dat fiori. Ben Youssef (26) a pus spinarea, nu capul, doar emoţii.

Două ocazii tot meciul
Petrolul nu mai are nebunia pozitivă din perioada Contra. Astra e bine aşezată, speculativă. Repriza secundă a continuat pe acelaşi carusel al inexactităţilor. Manasse (49) l-a blocat elegant pe Takayuki cînd era să-l scuture pe Pecanha.

Aceeaşi fază şi-n minutul 59. De Amorim i-a pasat lui Walter (65), da, aţi citit bine!, catalanul a pornit vijelios, însă şutul n-a mai avut tărie să-l suprindă pe Lung. Energizaţi de "Republica Ploieşti", prahovenii au semnat prima mare ocazie a partidei: Camara (67) a tras din 8 metri, portarul Astrei a fost pe minge.

În gura "lupilor"
Pe final au intrat în arenă pianiştii fiecărei echipe: Zicu, respectiv Budescu. Tot muncitorii au fost în prim-plan. Sub privirile lui Piţi, aflat în tribună, Măţel (76) a scos cu capul, de la firul ierbii, din faţa lui Teixeira. A doua ocazie mare a partidei, în dreptul Astrei: Budescu (85) l-a remarcat pe Pecanha după o lovitură de la 17 metri.

Teixeira (87) n-a prins cadrul porţii, s-a auzit doar murmurul tribunelor. Finalul a fost al galeriei, care le-a bătut obrazul galben-albaştrilor. "Jucaţi fotbal!" şi "Ruşine să vă fie!" au venit pe fondul jocului fără formă şi fond al Petrolului.

"Pentru noi nu e un rezultat foarte bun, dar important e că nu am luat gol acasă şi că mai avem 90 de minute sau 120 de jucat. În retur cred că vor fi mai multe ocazii de gol" (Geraldo Alves, fundaş Petrolul)

"Meritul pentru acest meci bun este al lui Isăilă şi al băieţilor! E adevărat că i-am găsit puţin resemnaţi, eu doar i-am motivat. Cupa e total diferită de campionat, se poate întîmpla orice la 0-0" (Florin Marin, antrenor Astra)

"Acest 0-0 ne oferă un uşor avantaj pentru retur. Cu calm, cu răbdare şi cu spirit de luptă putem depăşi acest blocaj psihologic. Să nu uităm că am avut şi mulţi accidentaţi!" (Răzvan Lucescu, antrenor Petrolul)

610741-petrolul-astra-0-0.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Coman, nici rezervă
Portarul titular al Astrei din "era Isăilă", Dani Coman, n-a fost oprit aseară în lotul de 18 al Astrei. Dacă Silviu Lung junior a revenit între buturi, Florin Marin cunoscîndu-l de la meciurile primei reprezentative, rezerva olteanului a fost George Gavrilaş. Oficialii giurgiuveni au explicat că Dani ar fi suferit de miozită.

Zicu, pe bancă
Titular în mandatul lui Răzvan Lucescu, Ianis Zicu n-a mai prins aseară "11"-le de start. Machedonul fusese introdus din primul minut de tehnician în cele două meciuri de campionat, 1-1 cu Astra şi 0-0 cu Chiajna, dar în Cupă i s-a dat credit din start lui Priso, cel ce l-a schimbat pe Ianis în partidele menţionate.

Inbox
- Adrian Mutu a ţinut să-i încurajeze pe coechipieri, vorbind cu elevii lui Lucescu junior înainte de meci. "Briliantul", în refacere după intervenţia chirurgicală la genunchi, a fost spectator aseară. Va mai lipsi cel puţin două săptămîni din echipă.
- Budescu a fost iertat, însă n-a pătruns în primul "11". Decarul Astrei a fost trimis pe gazon în repriza a doua, irosind o mare ocazie de gol.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (14)
gardenparty
gardenparty  •  28 Martie 2014, 18:32
Postat de eugen76.pan pe 27 Martie 2014, 10:54

slabi

Corect,dar , voi sunteti buni ? Sau mai jucati undeva?

eugen76.pan
eugen76.pan  •  27 Martie 2014, 10:54

slabi

hexess
hexess  •  27 Martie 2014, 10:46
Postat de ceaces pe 27 Martie 2014, 10:42

serios?da pe r0miiiii din julesti si pe copos sine i a bagat in faliment?razvanel:))

Nu contest ce spui tu, insa la Petrolul a gasit deja situatia in felul asta, cu echipa decimata ca sa-si scoata Contra banii dati "patronului" capra.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează