FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  DINAMO - PETROLUL 2-1

Colţ pe colţ se scoate! » Dănciulescu şi Ganea au calificat-o pe Dinamo în semifinalele Cupei

Ganea l-a învins pe Bornescu şi i-a calificat pe dinamovişti în semifinalele Cupei
Ganea l-a învins pe Bornescu şi i-a calificat pe dinamovişti în semifinalele Cupei

Articol de GSP - Publicat vineri, 09 decembrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 08 decembrie 2011 23:34

"Cîinii" şi-au refăcut moralul pe spinarea "lupilor galbeni" într-un meci în care arbitrul Deaconu a făcut erori de ambele părţi.

Contra unei echipe palide ca echipamentul de joc, dinamoviştii au căutat puţin roşu în obraz după eşecul în faţa Stelei. Dănciulescu (14) are rolul fratelui mai mare şi sare în ajutor cînd ţi-e mai greu, aşa s-a făcut că a apărut unde trebuie după ce Niculae o dăduse-n bară la propriu!

În avantaj, Dinamo i-a măcinat tactica şi nervii lui Răchită cu o posesie prelungită şi mingi printre "jaloanele" galbene, dar Kone (29) şi Liviu Ganea (40) au tras cît au putut în Bornescu.

Prahovenii au reacţionat timid fără veteranii Florentin Dumitru - Pompiliu Stoica - Opriţa şi au şutat bezmetic prin Bărbulescu (19) şi Komazek (45). Petrolul a intrat în joc datorită mîinii de ajutor a lui Deaconu, care a acordat foarte uşor penalty la duelul Moţi - Negru. Borza a marcat fără emoţii şi a fost nevoie de şiretlicul lui Cătălin Munteanu (57). Acesta a repus mingea repede în joc, dupş un fault la Niculae, iar Ganea a înscris după pasa lui Dănciulescu. Chiar dacă balonul se învîrtea cînd a fost executată lovitura liberă, Deaconu a lăsat jocul să continue, stîrnind furia oaspeţilor. Sipovici a lovit bara pe final şi s-a terminat aşa. Dinamo rămîne în cărţi pentru event.

Stoenescu recuzat în litigiul Dinamo - Vaslui

Dinamo a depus o plîngere împotriva Vasluiului, pe 28 octombrie, în care a cerut LPF sancţionarea moldovenilor cu 3-0 la "masa verde" în partida directă, 1-3, întrucît l-au folosit pe Marius Constantin, deşi acesta nu fusese înregistrat. Firma de avocatură "Chiuariu & Asociaţii", ce reprezintă Vasluiul, a cerut recuzarea lui Mircea Stoenescu, membru al Comisiei de Disciplină a LPF şi fost jucător şi preşedinte în Ştefan cel Mare: "Domnul Stoenescu nu poate fi imparţial, există o legătură mult prea strînsă profesională, afectivă şi materială cu Dinamo!".

Pe Alexe l-a afectat Steaua
Marius Alexe nu a fost nici măcar rezervă aseară, mijlocaşul suferind o accidentare în Derby de România, cînd a acuzat dureri în zona inghinală şi a fost schimbat la pauză cu Liviu Ganea. Alexe a făcut un RMN ce a relevat că suferă de pubalgie, dar staff-ul medical preconizează că el va fi pe teren duminică, în deplasarea de la Ploieşti, cu Astra. La Petrolul, Răchită i-a menajat pe Florentin Dumitru, Pompiliu Stoica şi Daniel Opriţa pentru partida cu Sportul, din campionat.

"Lupii" mai fioroşi decît "cîinii"
Dinamoviştii abia s-au mobilizat aseară să iasă din casă şi să-şi vadă favoriţii. Aproximativ 600 de fani au fost aseară pe stadion, dispersaţi în tribune şi PCH. "Cîinii" au fost depăşiţi fonic de cei 600 de fani ai prahovenilor veniţi de la Ploieşti. Aceştia au cîntat pe toată durata partidei şi au fost verificaţi minuţios de forţele de ordine, care au şi confiscat cîteva materiale pirotehnice.

"Felicit jucătorii că şi-au revenit după înfrîngerea cu Steaua, băieţii s-au mobilizat şi am cîştigat un meci destul de greu. Vreau să terminăm pe primul loc turul!" (Liviu Ciobotariu, antrenor Dinamo)


"Meciul a fost decis de experienţa jucătorilor lui Dinamo, dar şi de o greşeală de arbitraj. M-am simţit ca înainte de '89, am jucat contra lui Dinamo şi tot aşa se fluiera. Cu puţin noroc, puteam intra în prelungiri" (Valeriu Răchită, antrenor Petrolul)

"Supărarea înfrîngerii cu Steaua rămîne, dar dacă vom avea rezultate, se vor întoarce şi fanii. Cred că astăzi am schimbat un pic impresia de la jocul cu Steaua" (Ionel Dănciulescu, atacant Dinamo)

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (18)
ionut.07
ionut.07  •  10 Decembrie 2011, 10:41
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Pe voi va-ncanta doar ca-i bagati ciobanului niste mil.de euro in buzunar ca treceti de grupe cu noroc,sa nu uitam declaratiile lui Protasov sau Levi si-apoi va faceti de ras.Cu exceptia unui sezon,ati completat si voi rusinea Europei mai mareu,asa ca ciocu' mic.Doar soarta ciobanului va intereseaza,ca fara el ati fi morti.Modelul vostru,cel mai probabil.Astea-s doar cateva rezultate care arata ca si stana s-a facut de ras,la fel ca Dinamo.Singurele echipe care nu s-au facut de ras au fost Urzicieni si-acum Vaslui.Daca vrei sa afli rezultatele lui Dinamo e suficient sa scrii pe youtubue:Dinamo-Shktar Dontesk,Dinamo-Bayern Leverskusen,Dinamo-Besiktas,Dinamo-Everton,Dinamo-TSKA Moscova.

ciocaneanu
ciocaneanu  •  09 Decembrie 2011, 23:08

Ma mir ca inca multi microbisti cred in "ajutorul" pe care il primeste Dinamo din partea arbitrilor! OK, ei nu sint dinamovisti si nu urmaresc meciurile dar chiar in presa sportiva, asa cum e ea, s-a scris despre faptul ca Dinamo e dezavantajata. Si daca toti oierii astia au fost practic constrinsi sa scrie despre asta, inseamna ca e ceva. Sau media de analfabeti in alte galerii e incomparabil mai mare ca la noi, ceea ce banuiam de mult! Cert e ca daca e vorba de politica sau fotbal n-o scoti la liman cu romanul, creierul e deconectat si restul decide!

ionut.07
ionut.07  •  09 Decembrie 2011, 17:19
Postat de rkvelez pe 09 Decembrie 2011, 11:14

oricum ati da-o la intors eu am fost acolo pe stadion si am vazut clar maniera de arbitraj... pe langa faza golului doi, au fost multe decizi aiurea pro dinamo (cornere, auturi, faulturi)... pur si simplu i-a impins de la spate si mai ales in repriza a doua... pe langa faptul ca am jucat foarte slab ne-a mai tocat si deaconu si brigada lui de nesimtiti... dar normal dinamo trebuie sa ajunga cu orice pret in finala ca pe vremea raposatului

Dar de cele 6 pct castigate nu mai sunt ca pe vremea "raposatului?" Dar cei 2 arbitri de casa ai Stelei:bricheta si Tudor,nu mai sunt ca pe vremea raposatului?Dar jocul de la Ploiesti(ca si cu alte echipe pana acum,pe care le-am tot enumerat)inainte de-a intra huliganul ala pe teren(contradictie de termeni,ca voi doar sunteti "cea mai iubita echipa din Romania")nu mai e ca pe vremea "raposatului".Care erau echipele de suflet ale raposatului?Scornicesti si S....a(ghiceste).Voi stiti doar una si buna de la lingai ciobanlui,GSP. si becalisport.ro,ca Dinamo e cea mai nu stiu.Lasati-o mai moale.Si penalty-ul de-aseara impotriva lui Dinamo a fost la fel de "core

Vezi toate comentariile (18)
Comentează