FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  PETROLUL - STEAUA 1-1

Crainicul "lupilor" la Comisii! » Mircea Baganagiu ar putea fi amendat după ce a rostit un mesaj ironic la adresa Stelei

Articol de - Publicat sambata, 07 martie 2015 00:00 / Actualizat vineri, 06 martie 2015 23:06

Mircea Baganagiu, crainicul stadionului "Ilie Oană", poate fi amendat de către Comisia de Disciplină a FRF după mesajul pe care acesta l-a citit înaintea meciului cu Steaua la staţia de amplificare.

Cu 10 minute înainte de startul meciului, Mircea Baganagiu, angajatul Petrolului pe post de crainic, a citit un mesaj ironic la adresa Stelei. "Cu o tradiţie de peste 90 de ani în fotbalul romanesc, Petrolul Ploieşti întîlneşte o echipă care joacă în nocturnă pentru prima dată în istoria sa într-un meci oficial în deplasare, fiind prima confruntare dintre Petrolul şi o echipă care nu are nici un gol marcat în întreaga sa existenţă.

Echipa oaspete, FCSB, este o debutantă în această competiţie. Ne pare rău, dar nu avem istorie cu această echipă dansatoare de hore tradiţionale ţărăneşti" a fost textul announcer-ului, terminat într-un cor de fluierături.

Steliştii au făcut scandal la finalul partidei terminate la egalitate, 1-1 cu Petrolul, cerînd observatorului să treacă acest incident în raport. Alexandru Chipciu a fost primul care a reacţionat: "Îi dedic acest gol crainicului stadionului pentru că am auzit despre aroganţele dinainte de meci şi pentru că imediat după ce gazdele au marcat ne-a numit FCSB. Nu era nevoie de aceste ironii. Noi sîntem Steaua Bucureşti!".

Chiar dacă antrenorul Costel Gâlcă n-a reacţionat deloc la mesajul crainicului, fiind impasibil la textul citit de acesta, steliştii vor depune un memoriu împotriva lui Baganagiu.

Şi Steaua a avut probleme
Nu doar Petrolul poate fi amendată pentru problemele cauzate de crainicul stadionului. Steliştii au fost primii care au plătit, după ce Gabi Safta a scandat mesaje rasiste împotriva Rapidului la staţia de amplificare a Arenei Naţionale. La finalul unei partide în care Bourceanu marca golul victoriei în ultimele minute, Safta a luat microfonul şi a început să scandeze aflat pe gazon: "Am avut şi vom avea mereu boală pe ţigani!". Acesta a fost dat afară de Steaua şi a fost amendat cu 1.000 de lei de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Alte momente tensionate
În trecut, la Ploieşti au mai existat alte două momente tensionate între Petrolul şi Steaua. În octombrie 2011, un suporter a intrat pe teren în timpul derby-ului cu roş-albaştrii şi l-a lovit pe George Galamaz cu un box metalic în figură. Jucătorii stelişti au sărit la ultras, acesta fiind luat la bătaie şi lovit cu pumnii şi picioarele. Un alt episod tensionat s-a petrecut în mai 2014, atunci cînd steliştii şi Laurenţiu Reghecampf au făcut hora bucuriei la mijlocul terenului, iar jucătorii Petrolului au sărit la bătaie. Au urmat schimburi de înjurături şi chiar de lovituri.

"Am vrut să destind atmosfera. Resping orice acuzaţie că aş fi incitat în vreun fel spectatorii. Din contră, cred că i-am făcut să zîmbească. E plin internetul cu echipa FCSB care nu are nici un palmares" (Mircea Baganagiu pentru observatorulph.ro)

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (71)
vladimir1312
vladimir1312  •  08 Martie 2015, 22:04

ne pysam pe stoia toata Romania

morarroion
morarroion  •  08 Martie 2015, 02:21
Postat de dommon pe 07 Martie 2015, 15:36

la intrarea pe care a facut-o crainicul vostru echipei Steaua Bucuresti, eu nu m-as plange de treaba asta :) galeria petrolului e plina de tarani obositi, pusi numai pe scandal...nu a fost meci impotriva stelei in care sa nu scandati intruna impotriva stelei, in loc sa va incurajati echipa....vai de capu vostru

Noroc cu Arena nationala ca mai vedeti si voi Bucurestiul!Mai repede ajungem noi in capitala decat voi care veniti din prelungirea prelungirilor gencilor!Sa-l pupati in cur pe ceausescu ca aveti si voi echipa si v-a facut blocuri in care s-au mutat parintii vostri veniti de la sapa!

morarroion
morarroion  •  08 Martie 2015, 02:12
Postat de joze_maurinio pe 08 Martie 2015, 00:42

FCSB, Craiolguta si alte echipe e una, dar, culmea, Petrolul de azi e ASTRA PLOIESTI a deceniului trecut, a porcului impanat Ioan Niculae. Care a renuntat la Astra aia si si-a facut Astra Giurgiu. Chiar s-a si laudat ca le-a dat-o prin gura ploiestenilor. Deci, alta echipa fara palmares, nu 90 de ani de existenta. Crainicul asta de cacao, un fel de Gabi Safta maroniu in chiloti, sa invete istorie si dupa aia sa ironizeze pe ma-sa si pe tac-su, ca poate se trezeste Armata si ne pune sa platim taxa pentru echipa de trosbal.

Esti prost de dai in gropi si tu si boul ala de Nicolae!Petrolul e Petrolul!

Vezi toate comentariile (71)
Comentează