FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  LIGAB.RO

Cu Măciuca, înainte! » Cum a ajuns o formaţie din liga a patra în şaisprezecimile Cupei

Articol de - Publicat miercuri, 25 august 2010 00:00

Ieri, Damila Măciuca a surclasat echipa-fanion a judeţului Vîlcea, CSM, cu 6-0.

Totul ar fi fost, poate, o poveste incredibilă, dacă jucătorii lui CSM Râmnicu Vâlcea nu se prezentau la partidă cu grupa de juniori născuţi în anul 1995 ! Aceştia au fost pregătiţi pentru această partidă chiar de antrenorul lor, Emanuel Moldoveanu, Dumitru Teleşpan fiind şi el prezent pe banca de rezerve, însă doar ca simplu spectacor.

Rol dublu : patronul de la Damila este şi unul din acţionarii CSM-ului !

Personajul care pare să fie artizanul acestui parcurs excelent din partea micuţei formaţii este Dan Niţu, proprietarul firmei Damila, cea care dă şi numele echipei de liga a patra. Acesta este şi unul din finanţatorii echipei CSM Râmnicu Vâlcea - dovedit prin faptul că ambele echipe au purtat ieri echipamente care aveau ca sponsor firma patronată de Dan Niţu.

Niţu a pus bazele echipei în anul 2005, aceasta numindu-se mai întâi Petrodam, tot după una din firmele patronate de omul de afaceri. Echipa şi-a atins apogeul abia în acest an, când s-a pus în discuţie chiar cumpărarea unui loc în liga a treia, oficialii clubului vâlcean nereuşind însă acest lucru.

Din lotul formaţiei din Măciuca fac parte şi jucători care au evoluat în ligile superioare, cum ar fi Adrian Albinaru şi Ciprian Popescu. Interesant este faptul că, până acum, Damila a eliminat patru formaţii din eşaloane superioare : Ghecon Lăpuşata, Oltchim Râmnicu Vâlcea, Atletic Bradu (toate din Liga a III-a) şi, bineînţeles, divizionara secundă CSM Râmnicu Vâlcea.

Victorie istorică... într-un meci fără istoric

La meci au venit destui spectatori, dornici să vadă pe viu primul meci al echipei-fanion a judeţului. Surpriză, însă! Când oamenii şi-au dat seama că CSM-ul va juca cu juniorii de 15 ani, numărul spectatorilor s-a împuţinat vizibil.

Totuşi, cei care au fost prezenţi la partidă au asistat la un moment istoric : Damila Măciuca a fost prima echipă din Liga a IV-a calificată în şaisprezecimile Cupei României jucând toate meciurile pe teren! O altă echipă din eşalonul al patrulea care a avansat până în această fază a fost Lăpuşul Tg. Lăpuş, însă formaţia maramureşeană a profitat de faptul că FC Baia Mare nu a fost programată pentru meciul de ieri.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează