FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  POLI TIMIŞOARA - STEAUA 2-0

Fără Stanca între buturi, Steaua ar fi retrăit cu Poli umilinţa de la Haifa » MĂSCĂRICII

Răduț și Bălan au fost penibili aseară
FOTO Adrian Pîclișan
Răduț și Bălan au fost penibili aseară FOTO Adrian Pîclișan

Articol de GSP - Publicat vineri, 28 octombrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 27 octombrie 2011 23:30

Timişoara e în "sferturile" Cupei după ce şi-a demolat aseară adversarul


Două simboluri rănite. Unul care încearcă să nu-şi piardă identitatea pe tăpşanurile ligii secunde, iar altul dezorientat, nostalgic după trofeele pe care se aşterne deja praful. Poli şi Steaua au expus tot ce au mai bun valid din vestiare în "optimile" Cupei. Doar audienţa s-a redus la jumătate pe "Dan Păltinişanu", însă dragostea a rămas nealterată. Sepsi a aprins rapid stadionul cu o şarjă în banda stîngă pe lîngă Mustaţă, însă reluarea lui s-a înălţat ca un zmeu peste buturile lui Stanca (7).

Steaua invizibilă
Cu trei mingicari şi un distrugător la mijloc, Steaua nu şi-a găsit deloc ritmul. "Paca-paca, ţaca-ţaca, bufa-bufa", avalanşa ofensivă pe care o visa Gigi înainte de joc, s-a metamorfozat într-un bombardament de baloane lungi către fraţii Costea, stingheri printre tricourile alb-negre.

Întreg scenariul primei reprize se derulează în preajma careului lui Stanca. Sepsi i-a încercat vigilenţa portarului advers (20), iar apoi l-a servit simplu, pe jos, pe Ricketts pentru o reluare de manual (28). Steaua e invizibilă pe Bega, dar Goga o menţine în joc după un şut în peluză (32). Curtean inventează o pasă de senzaţie, Ricketts trage cu sete, însă salvează Stanca, care devine o ţintă vie în faţa bănăţenilor (42). Balaj fluieră finalul primei părţi, dar echipa lui Ilie Stan a aruncat demult prosopul.

Poli peste tot
La revenirea de la vestiare, se instaurează acelaşi sens unic spre careul stelist. Cinci minute le-au fost suficiente bănăţenilor pentru un nou pumn letal în plexul advers. Ricketts l-a lăsat singur pe Goga cu Stanca, iar "Poetul" a semnat sentinţa, după o dublă încercare (51). Poli se distrează cu apărarea dezintegrată a bucureştenilor, iar Ricketts cu Stanca (56). Stan a înţeles că echipa sa e groggy şi se aşază calm pe bancă. Pe teren, au rămas doar nişte măscărici, incapabili să reacţioneze la vreun stimul. Cît mai rezistă Ilie? Ne va lămuri patronul la TV.

"Avem cea mai bună şcoală de fotbal, dar am fost retrogradaţi de unul ca Mircea Sandu. Să-i fie ruşine! Noi ştiam ce joacă Steaua, nu ne surprinde evoluţia bună a echipei. Ştiam că sîntem mai buni decît adversarii în acest moment"
Marian Iancu, patron Timişoara

"Nu vreau să jignesc Steaua, dar ne-a fost mai uşor azi decît în Liga B. Acolo se joacă alt fotbal. Sperăm să revenim în Liga 1, dacă ne vor lăsa. Am bătut 2-0, am făcut tiki-taka. Am arătat un fotbal mult peste Liga 1"
Daniel Stanciu, director sportiv Timişoara

Poli
Aşezare: 4-4-2
1. Lepmets    7
14. Mera    7
6. Fl. Ilie    7
13. Scutaru (cpt.)    7
8. Sepsi    7
25. Chiş    7
19. Gorobsov    6
5. Poparadu    6
7. Curtean    7
# 3. Fl. Sandu, 81
21. D. Goga    8
87. Ricketts    8
#  18. Al. Popovici, 69    6
Antrenor: Valentin  Velcea
Rezerve: Kirev, Axente, Zaluschi, Pătraş, Rocha

Steaua
Aşezare: 4-4-2
1. Stanca    8
15. Mustaţă    3
22. Galamaz    4
4. Iliev    4
14. Latovlevici    4
30. T. Bălan    4
8. Răduţ    3
# 24. Rusescu, 46    4
55. Bourceanu (cpt.)    5
10. Cr. Tănase    4
7. Fl. Costea    3
# 90. Nikolici, 55    4
9. M. Costea    5
Antrenor: Ilie Stan
Rezerve: Tătăruşanu, Bicfalvi, I. Roşu, Martinovici, V. Lupu

Cartonaşe galbene: Scutaru (31) / Fl. Costea (31), Bourceanu (62)

Arbitru: Cr. Balaj (Baia Mare) - 6. Asistenţi: Ed. Dumitrescu (Piteşti) - 6 , M. Nagy (Cluj) - 7

Stadion "Dan Păltinişanu"    Spectatori: 15.000

Iertat de eliminare
În minutul 17, Curtean a accelerat de lîngă Bălan, iar în alergare, stelistul a căzut, acuzînd o lovitură în figură. La cîţiva metri de fază, Balaj a lăsat jocul să continue, însă nici rezerva Rusandu nu i-a semnalizat incidentul. Chiar dacă cei doi au alergat umăr la umăr, reluările TV au arătat că mijlocaşul lui Poli a lovit cu intenţie şi merita cartonaşul roşu. Şi gazdele s-au supărat pe "central", care a lăsat jocul să continue la intervenţia cu mîna a lui Tănase în propriul careu (33). Mijlocaşul stelist n-a avut însă intenţia să facă henţ.

Doar pe jumătate plin
Deşi oficialii Timişoarei au anunţat că stadionul va fi arhiplin la meciul cu Steaua, numai 15.000 de fani au asistat aseară la jocul de pe "Dan Păltinişanu". Totuşi, a fost cea mai ridicată audienţă de la retrogradarea echipei în liga secundă şi o reţetă financiară de 30.000 de euro. Ca o comparaţie, la ultimul meci de pe teren propriu al lui Poli contra Chindiei Tîrgovişte (1-0) au asistat 300 de spectatori! Poli a scos la vînzare 25.000 de bilete.

Ţiţi condiţionat de Stan
Gigi Becali a anunţat că ar fi de acord cu o reîntoarcere a lui Ţiţi Dumitriu la Steaua în poziţia de director tehnic. "El poate veni oricînd la Steaua pentru că nu a vorbit niciodată acest club de rău. De fiecare dată cînd ne-am despărţit am făcut-o bine. Dar nu eu decid, ci Ilie Stan. Dacă el îl vrea pe Ţiţi lîngă el, atunci aşa va fi!", a spus patronul roş-albaştrilor la GSP TV.

INBOX
n Tătăruşanu a fost rezervă aseară pentru prima oară, după o pauză de o lună şi jumătate de absenţă. "Tătă" a suferit o entorsă la gleznă în meciul cu Pandurii (1-2), iar de atunci poarta Stelei a fost păzită de Stanca.
n Jucătorii lui Poli i-au adus un omagiu unui suporter decedat de curînd, purtînd tricouri inscripţionate cu chipul său cînd au ieşit de la vestiare.
n Ilie Stan a fost înjurat copios de spectatorii de la tribuna a II-a, dar tehnicianul stelist a evitat să le răspundă
n Galeria lui Poli a protestat din nou faţă de FRF şi LPF, care i-au exclus pe bănăţeni din prima ligă: "Timişoara vrea dreptate, dar cine oare să i-o dea? În meciul cel mai important, susţinem DNA".
n Comentatorul meciului transmis de ProTV, Mihai Mironică, a fost agresat verbal de fanii Timişoarei de la tribuna a II-a. Suporterii au venit în dreptul său şi i-au reproşat comentariul considerat părtinitor, înjurîndu-l copios. Nici unul din oamenii de ordine de la masa presei nu a intervenit.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (42)
baias.sorin
baias.sorin  •  28 Octombrie 2011, 19:46

Polistii au aratat si la propriu si la figurat cu Juventus Torino.Bravo!

t_danc
t_danc  •  28 Octombrie 2011, 18:41

POLI A FACUT UN MECI BUN ASEARA. STEAUA ESTE O ECHIPA MODESTA. DOAR OIERUL O VEDE FRUMOASA. FORZA VIOLA!

teilandezu
teilandezu  •  28 Octombrie 2011, 18:31

Stelistilor ! Mi-e mila de voi , dar astea`s pedepsele pentru relele facute pina in `89 .Mergeti cu oierul la muntele sfint si rugativa . Poate pe voi va asculta Dumnezeu ca sinteti sinceri . El este fals , se inchina la vitelul de aur . Ati vazut ce bucuros era dupa meciul cu noi ca a cistigat 300 000 de euro . Nu-l deranja rezultatul de loc .

Vezi toate comentariile (42)
Comentează
Close