FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  FCM BAIA MARE - STEAUA, JOI, 20:30, DIGI1, DOLCE1 GSP.RO

FOTO Jumătate e amfiteatru roman! Meciul Stelei de la Baia Mare se joacă pe un stadion în paragină

Fotbaliştii care joacă pe +3   FOTO
Fotbaliştii care joacă pe "Viorel Mateianu" sînt flancaţi de un peisaj dezolant

Articol de , - Publicat marti, 27 octombrie 2015 00:00

Arena "Viorel Mateianu" va primi doar 8.000 de spectatori în loc de circa 13.000-14.000, cîţi ar fi încăput dacă tribuna a doua şi una dintre peluze nu erau în stare de degradare.

Steaua va ajunge pentru prima oară în ultimii 20 de ani în Maramureş. Însă nu va juca pe un stadion plin, deşi toate biletele pentru confruntarea de joi seară sînt vîndute! Asta pentru că arena " Viorel Mateianu" din Baia Mare are o problemă asemănătoare cu stadionul din Giuleşti.

O parte din tribuna a doua şi o peluză arată înfiorător, ca un amfiteatru roman, cu betoanele descompuse şi buruieni răsărite din loc în loc. Spaţii care nu pot primi spectatori la partida din Cupa României.

Nici 10.000 de spectatori

Aşa că la meci vor intra aproximativ 8.000 de persoane. Nu cu mult mai multe decît sîmbătă, cînd maramureşenii au pierdut împotriva "studenţilor" de la U Cluj, 0-1, în faţa a 7.000 de oameni. Localnicii au cumpărat bilete în valoare de 40 lei pentru ambele partide şi au venit şi la meciul din liga secundă.

Stadionul, construit în 1929, apoi refăcut din temelii în anii '50, a fost renovat ultima oară în 2008. Însă chiar dacă tribuna oficială şi cea alăturată ei arată decent, partea opusă e cenuşie. Şi impracticabilă.

1995este anul ultimului meci disputat de Steaua în Maramureş, victorie cu 1-0 împotriva băimărenilor

"Cererea a fost de 30.000 bilete!"

Preşedintele Cristian Şpan spune că a lucrat zi şi noapte pentru ca meciul să se dispute la Baia Mare.

- Domnule Şpan, cînd se montează nocturna?
- În cursul zilei de marţi ar trebui să fie gata. Vom face şi proba. Ne-au costat 24.000 euro închirierea şi vreo 16.000 euro suportul pentru nocturnă. În total, am cheltuit vreo 40.000 euro.

- Va vedea lumea de nocturnă?
- Da, pentru că suportul este de tip schelă.

- S-au dat biletele?
- Mai erau cîteva, asta ieri. Cererea a fost imensă, umpleam un stadion de 30.000 locuri fără probleme! De asta am ţinut să se joace aici. Era foarte simplu să disputăm partida la Cluj. Şi noi am muncit foarte mult, zi şi noapte. De-asta n-am avut timp nici măcar să pregătim un program special înainte de partidă.

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează