FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  DINAMO - FCSB 0-3

Istvan Kovacs a intrat în istorie după Dinamo - FCSB 0-3! E la egalitate perfectă cu Ion Crăciunescu

Istvan Kovacs, 35 de ani, e plasat la UEFA în cea mai valoroasă categorie a „centralilor +39   FOTO
Istvan Kovacs, 35 de ani, e plasat la UEFA în cea mai valoroasă categorie a „centralilor", Elite

Articol de , - Publicat vineri, 26 iunie 2020 10:27 / Actualizat vineri, 26 iunie 2020 11:53

Istvan Kovacs (35 de ani) a arbitrat aseară cel de-al șaselea său Dinamo - FCSB și a pătruns în Top 5 „centrali", egalându-i pe Ion Crăciunescu și Marian Salomir.

Meciul de ieri a fost unul extrem de important pentru Istvan Kovacs. Arbitrul de 35 de ani a condus cel de-al șaselea său Derby de România, al doilea în Cupa României. Alte patru le are în Liga 1. Cu delegarea de aseară, Kovacs i-a egalat pe Crăciunescu și pe Salomir. E la egalitate perfectă cu Ovidiu Hațegan, colegul său de generație.

+35 FOTO

Istvan Kovacs a intrat în istorie după Dinamo - FCSB 0-3

Cum Istvan mai are încă 10 ani în față, acesta poate ajunge arbitrul român cu cele mai multe meciuri FCSB - Dinamo din istoria fotbalului românesc. Liderii clasamentului în acest moment sunt Aurel Bentu, Alexandru Tudor și Cristi Balaj, toți trei retrași din activitatea competițională.

Kovacs este și unul dintre cei mai apreciați arbitri români peste hotare. La finalul anului trecut, a primit o veste fantastică, atunci când UEFA l-a promovat în cea mai bună categorie a arbitrilor europeni, Elite, acolo unde se află și un alt român, Ovidiu Hațegan.

Sunt 28 de arbitri în Elite, iar în afara României, doar alte 5 țări mai au câte doi "centrali", în vreme ce Germania e singura cu 3 reprezentanți.

„Mi-aș dori ca tinerii să vină spre arbitraj pentru că este o meserie frumoasă, însă ei trebuie să știe că fără sacrificii nu vor ajunge în top. Eu am ajuns să arbitrez în Liga Campionilor după o muncă de 20 de ani

„Mi s-a îndeplinit un vis, acela de a ajunge între arbitrii de top din Europa! Am primit delegări la campioana mondială şi vicecampioana mondială, în grupele Ligii Campionilor, partide duse la final fără probleme" 

Istvan Kovacs, arbitru

Topul arbitrilor delegați la Derby de România

Istvan Kovacs a intrat în istorie după Dinamo - FCSB 0-3! E la egalitate perfectă cu Ion Crăciunescu

Citește mai multe știri despre Dinamo - FCSB 0-3:

Mihai Stoica, dezlănțuit: „Nimic despre Dinam0 București! Au fost 3, puteau fi 8”

3 detalii care nu s-au văzut la TV » Ce s-a putut auzi la final la stația de amplificare

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează