FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  PANDURII - CRAIOVA 0-2

Oltenii lui Piţi s-au calificat en fanfare în sferturi » Craiova = spectacol

Articol de - Publicat vineri, 29 octombrie 2010 00:00

Ştiinţa a jucat ultraofensiv aseară şi a obţinut o victorie confortabilă, doar Mingote încercînd să ţină piept fraţilor olteni ai gorjenilor.

Meciul de la Tg. Jiu poate fi rezumat simplu: "Mingote contra Universitatea Craiova". Fiindcă aşa s-au derulat ostilităţile. Portarul portughez al gorjenilor a încercat să ţină piept, cam de unul singur şi cît l-au ţinut puterile, atacurilor în valuri ale elevilor lui Piţurcă. Avînd lîngă el mai degrabă o grădiniţă a lui Grigoraş, lusitanul a reuşit să limiteze proporţiile scorului în faţa unor juveţi dezlănţuiţi.

Fotbaliştii în albastru s-au prăvălit spre poartă încă din start, iar frecvenţa ocaziilor clare a fost uriaşă: Gargorov (29), Piţi junior şi Wobay, în aceeaşi fază (30), Dorel Stoica (36), iar Alex (50), M. Costea (65), Prepeliţă (66).

În echipă
Jocul ultraofensiv a fost răsplătit pînă la urmă cu goluri pe măsură. La primul a fost team-building. Bărboianu a centrat de pe stînga, Alex Piţurcă a pus piciorul cît să se ducă mingea la Dina, iar acesta, de lîngă Cardoso, din cădere, i-a trimis lui Wobay care a şutat cu sete, învingîndu-l pe bravul Mingote. Apoi, la început de repriză secundă, Dorel Stoica a pasat splendid pentru finalizarea calmă a lui Prepeliţă. Craiova urcă în "sferturi" cu o ştampilă plăcută: dintre toate echipele prezente în această fază a Cupei, a jucat cel mai spectaculos fotbal.

"Mi-e indiferent cu cine vom juca în <sferturi>, important e să evoluăm pe terenul nostru. Vrem să ajungem în finala Cupei!"
Eugen Neagoe, secund U Craiova

"Diferenţă de scor e normală. Am băgat nişte copii care nu ştiu dacă se mai trezesc mîine dimineaţă la antrenament, a fost un meci solicitant pentru ei. Terenul ne-a obosit şi mai mult"
Petre Grigoraş, antrenor Pandurii

"Eu vreau binele Craiovei, dar nu pot să spun că Ştiinţa se poate bate pentru titlu, după aia zice lumea că am îmbătrînit prea devreme. Mai degrabă se bate la un loc de Europa League"
Ilie Balaci, fostă glorie a Craiovei

Au fraternizat
La derby-ul Olteniei au asistat 3.000 de spectatori. Mai mult de trei sferturi erau veniţi din Craiova. Majoritatea microbiştilor aveau fie fulare, fie fesuri cu însemnele Ştiinţei. În plus, melodiile dedicate clubului din Bănie erau cîntate de către toţi cei prezenţi pe stadion. "Sîntem cei mai buni dintre români, sîntem olteni!", s-a auzit de mai multe ori pe durata întîlnirii.

> Galeria Craiovei a afişat un banner pe care era scris " Victor Piţurcă 666". Toţi oltenii l-au aclamat aseară pe antrenor, extrem de apreciat în Bănie.
> A fost ultimul meci disputat la Tîrgu Jiu, întrucît terenul urmează să fie refăcut, iar gorjenii vor juca pînă la finele campionatului la Severin.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
gaby_blion
gaby_blion  •  29 Octombrie 2010, 14:22

super joc dananae, gaman, ciuca, barboianu, d.stoica, prepe, wobay, gargorov! lung jr. nu prea a avut cum sa-si arate valoarea! ce ne facem cu atacantii, dina si piti jr. nu au fata nici de branesti, sa speram ca florin revine in forta!

iohannfus
iohannfus  •  29 Octombrie 2010, 13:08

iar au intrat mioritele pe stirile Craiovei sa faca tiki-taka ... nu aveti destule stiri de la stana ?! vorbiti cu albanezul ca mai cumpara ...

laurdan
laurdan  •  29 Octombrie 2010, 12:04

avem cu ce frate . vine si Florin curand, poate jucat si Lopez la momentul oportun , Gargarov in crestere , la fel si Barboianu..de Iulica nu mai zic nimic o face el in teren ..prepelita sa lase fitele si sa puna osul la treaba si iata o echipa de primele 3 locuri ! Bravo Piti , Bravo Mititelu

Vezi toate comentariile (10)
Comentează