FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  DINAMO - CRAIOVA 1-1 (3-1 LA PENALTY-URI)

Piţi a pierdut la ruletă » Dinamo a trecut de Craiova după loviturile de departajare

Articol de - Publicat joi, 11 noiembrie 2010 00:00

Roş-albii au tremurat mai mult de 120 de minute, dar şi-au atins scopul. Piţurcă a fost trădat de "copilul" său de suflet, Valerică Găman, care a irosit prima lovitură de departajare.

Şifonate în Liga 1, Dinamo şi Universitatea se agăţau de Cupă ca de ultimul refugiu al ambiţiilor europene. Piţurcă începe surprinzător, ofensiv, la totul sau nimic, cu 4-5 oameni permanent în terenul "cîinilor". Iniţial, elevilor lui Andone a părut să le convină. Lansările pe benzi pentru Torje şi Alexe au avut efect şi au apărut primii "colţi" în careul lui Stanca.

Niculae (10) a cerut penalty la duelul cu Dilevski, dar Robert Dumitru n-a dat nimic. Ganea (11), singur la 12 metri, n-a reuşit să transforme în gol centrarea perfectă a "Piticului atomic" de pe dreapta. Acelaşi Ganea s-a încurcat în minge (23), fiind deposedat de Găman.

Morişca Gargorov- Dilevski- Prepeliţă
După primul sfert de oră, Craiova a dat semne de viaţă. La mijloc, trioul Gargorov- Dilevski- Prepeliţă, mobil şi tehnic, a început să facă legea. "Încercuit", Mărgăritescu n-a avut nici o şansă, mai ales că "Prinţul" Cristea alerga precum cei dinainte, de la old-boys. Sufocaţi de presingul advers, dinamoviştii şi-au pierdut din forţa ofensivă. Consecinţa? Juveţii au început să prindă curaj şi, după ce Stoica (27) şi Wobay (29) l-au testat pe Dolha, a venit golul. O fază simplă la capătul căreia toată defensiva "cîinilor" a fost făcută şah-mat din trei mutări, cu Dina (31) la finalizare. Pe final, Adi Cristea (44) a avut o zvîcnire, Dilevski l-a contrat, dar nici de această dată arbitrul n-a schiţat nici un gest să dea penalty.

Munteanu, omu' cu speranţa
De la cabine, juveţii au ieşit mai precauţi. Au coborît liniile, sperînd că 1-0 ajunge. Ce eroare! Dinamo n-a aşteptat invitaţii şi a început să preseze. Voleul lui Niculae (55) n-a găsit însă decît bara. "Prinţul" a intrat în joc, Munteanu a pus glezna la combinaţii. Morişca olteană s-a blocat. Pe dreapta, Torje a început să-i dea tot mai des "tramvaiul" lui Bărboianu. A centrat ideal, "Prinţul" (63) a pus-o în vinclu, dar Stanca a zburat perfect.
N-a mai avut însă aripi la "capul" lui Cătălin Munteanu (67), de lîngă Dănănae. Era 1-1. Aparatele dinamoviştilor bipăiau a puls. La 3 minute, Dilevski pleca la cabine. Dina (73), singur, n-a putut să-l dribleze pe Dolha. A fost ultimul "cartuş" Liviu Ganea a readus echilibrul numeric, fiind şi el eliminat. Prelungiri. Cum prezisese Ilie Balaci.

"Cîini" mai calmi
În 10 la 10, Dinamo şi Craiova au dat senzaţia că vor să dea lovitura, dar fără să rişte. Dina (95) a fost blocat la 5 metri de Diabate. Torje (102) n-a găsit nici el preluarea pentru golul spre semifinale. Andrei Cristea l-a pus la încercare pe Stanca (106, 109). Mihai Costea şi Dina au îngheţat tribunele cu şuturi viclene (112, 119). Deznodămîntul a fost stabilit de experienţa superioară a amfitrionilor, genunchii copiilor lui Piţi tremurînd nepermis de tare.

Cifrele meciului
Roş-albii superiori
Dinamo    Parametru    U Craiova
12    Şuturi la poartă    14
10    Şuturi pe poartă    4
7    Ocazii    3
48    Mingi jucate în careul advers    32
46    Posesie    54

"Poate ni-l vor da tot pe Robert Dumitru duminică. Dilevski a fost eliminat uşor, rămînem cea mai defavorizată echipă din România"
Eugen Neagoe, antrenor U Craiova

"Se putea şi mai bine, dacă nu intervenea un picol sau ospătar, nici nu ştiu ce e acel Istrate. Ganea a luat roşul aiurea, <China> s-a ales cu glezna umflată"
Cristi Borcea, acţionar Dinamo

"N-a fost corectă eliminarea mea! Am pus mîna pe pieptul lui Bărboianu, dar nu l-am lovit. Cel de-al patrulea arbitru a zis să-mi dea <roşu> pe răspunderea lui"
Liviu Ganea, atacant Dinamo

"Nu am avut emoţii la penalty-uri, dar Dinamo are jucători mai experimentaţi. Ar fi bine să terminăm egal şi în campionat după cele 90 de minute, dar ne gîndim să cîştigăm"
Valerică Găman, fundaş central U Craiova

"Nu mă aşteptam să ratăm atîtea penalty-uri. Le exersaserăm chiar în ziua dinaintea meciului. Culmea, Găman şi Bărboianu executaseră cel mai bine!"
Eugen Neagoe, antrenor U Craiova


Eliminări cu cîntec
Repriza secundă n-au mai fost faze de penalty dubioase, ci expulzări de jucători. În minutul 71, Dilevski l-a atacat cu piciorul sus pe Liviu Ganea şi a primit al doilea "galben", deşi nu şi-a atins adversarul. După 7 minute, şi Dinamo a rămas în 10. Ganea a avut o intervenţie cu cotul ridicat asupra lui Bărboianu şi a încasat un avertisment. După ce s-a consulat arbitrul de rezervă Dragoş Istrate, "centralul" Robert Dumitru a considerat că atacul dinamovistului a fost unul periculos şi i-a arătat "roşu" direct!

"Cîinii" au cerut două penalty-uri
În minutul 10, Marius Niculae s-a prăbuşit în careu după un duel cu Spase Dilevski, apoi a sărit la Robert Dumitru, care lăsase jocul să continue. "M-a loviiit!", a urlat "Săgeată". Reluările TV demonstrează că mijlocaşul australian l-a ţinut discret pe dinamovist de braţul drept, însă Marius a căzut ca urmare a unei posibile lovituri la picior. Gazdele au solicitat 11 metri şi în minutul 43. Atunci, Adrian Cristea a pătruns în careul mare advers cu mingea la picior şi, talonat de acelaşi Dilevski, a picat invocînd un fault. Pe imagini se vede clar că Spase nu atinge balonul şi nu-i exclus să-l fi lovit pe "Prinţ" în laba piciorului drept. Şi de data asta, arbitrul a judecat faza în favoarea oltenilor.

Bordeanu fundaş dreapta
Valeriu Bordeanu a evoluat aseară pe partea opusă celei pe care joacă de obicei. Andone l-a folosit fundaş dreapta în premieră la Dinamo. Fotbalistul a mai evoluat de cîteva ori pe acest post la Urziceni, în mandatul lui Dan Petrescu. Flancul stîng al apărării dinamoviste a fost asigurat de Zie Diabate. După 15 minute din meci, o fază de atac a Craiovei l-a prins pe Bordeanu pe stînga, acolo unde era şi ivorianul, şi a fost nevoie ca Mărgăritescu să-i spună să se replieze.

>> Silviu Lung jr. a acuzat o răceală puternică şi n-a fost oprit în lot. Piţurcă avea de gînd să-l titularizeze pe goalkeeper dacă starea de sănătate a acestuia i-ar fi permis.
>> La vederea lui Piţurcă, copiii de mingi de la Dinamo aflaţi în apropierea tunelului ce duce la vestiare au năvălit să-şi facă o poză cu managerul oltean. Piţi a dat mîna cu ei în trecere, însă nu a stat pentru fotografii.
>> Suporterii Craiovei şi-au făcut apariţia cu întîrziere în sectorul rezervat lor în stadion. Aceştia au intrat în arenă doar unul cîte unul, după ce treceau de percheziţia la sînge făcută de jandarmi.
>> Andone nu a putut conta aseară pe Scarlatache. Fundaşul nu a putut fi recuperat şi n-a luat loc nici măcar pe banca de rezerve.
>> Andone a protestat vehement la unele decizii luate de Robert Dumitru. În minutul 40, "centralul" a mers la banca tehnică dinamovistă şi l-a avertizat pe antrenor că-l va trimite în tribune dacă nu se linişteşte.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (16)
olltteanu
olltteanu  •  12 Noiembrie 2010, 09:55

Pentru suporterii Universitatii din bucuresti: Intalnirea pentru meciul de duminica cu dinamo are loc la gara Basarab la ora 16.30.

real09
real09  •  12 Noiembrie 2010, 00:05

doar 3 ocazii a avut Craiova tot meciul? 3 au fost doar in prelungiri (Costea 1 si Dina 2). In rest a fost doar dinamo pe teren. Iar v-ati uitat la alt meci ziaristi de 2 lei ce sunteti.

dan_olteanul
dan_olteanul  •  11 Noiembrie 2010, 20:11

pacat,pacat. ar fi fost prea frumos. dar vom bate duminica si nu ne v-a mai opri nimeni....asta daca aducem vreo doi jucatori cu experienta in iarna...fortza stiinta..

Vezi toate comentariile (16)
Comentează