SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA MIAMI

Bătălie încinsă. Urmează altele » Serena Williams şi Simona Halep au jucat la Miami cel mai lung meci al lor: ”Sînt fanul Simonei”

Serena și Simona s-au salutat amical la finalul partidei
Serena și Simona s-au salutat amical la finalul partidei

Articol de - Publicat sambata, 04 aprilie 2015 00:00

În semifinalele de la Miami, liderul mondial s-a impus cu 6-2, 4-6, 7-5 într-o partidă pe care mulţi specialişti au văzut-o ca pe rivalitatea viitorului.

A fost meciul după care mulţi au tînjit la Indian Wells şi care pînă la urmă a avut loc la Miami. Înfruntarea dintre cele mai în formă jucătoare ale momentului, dintre numărul unu şi numărul trei mondial, dintre cîştigătoarelor celor mai importante două turnee ale anului de pînă acum, Australian Open şi Indian Wells.

Ce s-a desfăşurat pe terenul central al complezului Crandon Park a fost o întîlnire pasionantă în care Williams şi Halep s-au luptat una cu alta, dar şi cu demonii proprii, cu greşelile, cu scăderile din joc. În primul set, Serena a fost extraterestră, dominîndu-şi adversara la toate capitolele.

Nimeni nu poate să o bată pe Serena cînd joacă aşa, era fraza care se derula din cabinele comentatorilor sau pe Twitter. "A jucat cel mai bun tenis al ei în primul set, iar apoi, pentru mine, ce a urmat a fost o partidă ciudată şi inegală", a spus Patrick Mouratoglou, antrenorul americancei pentru New York Times.

Liderul mondial însă a coborît cu picioarele pe pămînt în următoarea partea a întîlnirii, nivelul său de joc a scăzut, iar Simona şi-a găsit cadenţa. Mouratoglou spune că Serena şi-a pierdut concentrarea, dar trebuia să fi făcut şi Simona ceva ca acest lucru să se întîmple. Susţinută extrem de fanii români din tribune, românca s-a ţinut aproape şi în game-ul al nouălea a cîştigat pentru prima oară pe serviciul americancei.

În următorul şi-a ţinut nervii în frîu şi a servit pentru a egala la seturi. Apoi, a ieşit cu greu din bula de concentrare pentru că nici măcat nu şi-a dat seama că a egalat-o pe Serena.

În a treia şi ultima parte a luptei dintre cele două, Serena s-a dus repede la 3-0, însă Simona a mai pus o pată de culoare la tabloul ei de luptătoare. A cîştigat pe serviciul adversarei, cînd aceasta servea pentru meci la 5-3, apoi a egalat la 5, dar n-a mai găsit puterea să răspundă forţei retururilor americancei pentru a duce partida în tie-break, înclinîndu-se cu 2-6, 6-4, 5-7.

La fileu, americanca i-a spus: "Good match, girl!". Două ore şi opt minute a durat confruntarea voinţelor, cel mai lung meci disputat de cele două pînă acum. "Sper ca Simona şi Serena să mai joace multe meciuri de acum încolo", a scris fosta jucătoare Renne Stubbs.

"Acum mă credeţi că Serena Williams versus Simona Halep va fi rivalitatea următorilor ani? Dacă nu ele, atunci cine?", a completat şi Pam Shriver. "Simona e din ce în ce mai bună şi are o echipă mare lîngă ea. Vor mai juca multe meciuri în viitor", a spus şi Patrick Mouratoglu.

Pentru Serena urmează finala cu Carla Suarez Navarro, iar pentru Simona o mică pauză, în care să se odihnească şi să savureze succesul de la Indian Wells. Zgura e din ce în ce mai aproape.

17-5 este raportul dintre semifinalele cîştigate şi cele pierdute de Simona Halep în carieră

2-1 este raportul dintre victoriile şi înfrîngerile Simonei la jucătoare de Top 10 în 2015

"A fost un meci interesant. Am simţit că-l am în rachetă. Am avut şanse în setul al doilea, dar nu am profitat de ele. Nu pot să fac acelaşi lucru şi la turneele de Mare Şlem care vor urma" (Serena Williams)

"Jocul Simonei e excelent. Joacă foarte bine şi e o plăcere să o vezi evoluînd. E foarte tînără şi o urmăresc cu interes. Îmi place atitudinea ei pe teren, felul în care luptă, în care se motivează. Sînt chiar fanul ei" (Serena Williams)

"Sper ca să dezvoltăm o rivalitate. Cred că acum ştiu cum să joc împotriva ei, am experienţă pentru că am jucat multe meciuri împotriva ei. Din fiecare meci împotriva Serenei învăţ cîte ceva" (Simona Halep)

" Am fost aproape, am văzut că pot să-i pun probleme şi că pot să lupt cu ea pînă la ultima minge. Dar a fost mai bună ca mine, asta şi pentru că e numărul unu în lume şi pentru că e pur şi simplu Serena" (Simona Halep)

ALTE ŞTIRI DESPRE SIMONA HALEP:

Urmează oceanul de zgură
Simona Halep va reveni în circuitul WTA în săptămîna 20-26 aprilie, la turneul de la Stuttgart, care se joacă pe zgură. Ea va fi favorită 2 pentru că la competiţia din Germania va fi prezentă şi Maria Şarapova. Dintre jucătoarele de Top 10 vor mai fi prezente Caroline Wozniacki, Ana Ivanovici, Eugenie Bouchard, Ekaterina Makarova şi Carla Suarrez Navarro. În 2014, Simona a pierdut încă de la meciul de debut în faţa Svetlanei Kuzneţova. Partea mai dificilă însă este cea care urmează pentru că în sezonul european de zgură urmează Madrid (2-9 mai), unde românca a jucat finala anul trecut), Roma (11-17 mai), de unde s-a retras în turul al treilea, şi Roland Garros (24 mai-6 iunie), unde a jucat finala. În total Simona are de apărat 2055 de puncte.

A juca sau a nu juca în Cupa Fed?
Simona se va întoarce în aceste zile în ţară şi va decide dacă va participa la întîlnirea de Fed Cup din barajul pentru Grupa Mondială dintre România şi Canada, care are loc pe hard la Montreal între 18 şi 19 aprilie. Căpitanul nejucător Alina Tecşor Cercel trebuie să anunţe jucătoarele nominalizate pînă pe 8 aprilie. "Sînt un pic obosită, sînt dureri normale, pentru că am avut foarte multe meciuri. Nu sînt accidentată, sînt bine şi îmi trebuie puţină pauză ca să îmi revin. Nu ştiu încă dacă voi juca la Fed Cup, mai am timp pînă pe 8 să decid", a spus românca. Simona a jucat 27 de partide în acest an, cîştigînd 24 şi pierzînd 3. Încă un drum cu avionul de cel puţin 16 ore plus presiunea unei întîlniri de Cupa Fed ar putea să-i dăuneze româncei. În plus, Simona ar ajunge la primul turneu disputat pe zgură, la Stuttgart, fără să se fi antrenat pe această suprafaţă. În cealaltă tabără, nici vedeta Canadei, Eugenei Bouchard, nu ştie dacă va juca.

"Are o fluiditate remarcabilă"
Parick Mouratoglou, antrenorul Serenei, a vorbit despre Simona pentru New York Times. "Dintre toate fetele Halep este cea care se deplaseză  în teren cel mai bine. Fluiditatea ei este remarcabilă. Se menţine foarte aproape de linia de fund şi foarte rar face pasul înapoi. Chiar şi cînd e în apărare, nu se retrage foarte mult. E foarte greu să o împingi, aşa că are mai puţin teren de acoperit. Sînt multe fete care se retrag atunci cînd sînt în defensivă şi astfel au mai mult de alergat. Ea taie unghiurile, are un ochi foarte bun", a spus francezul.

Momente de concentrare maximă
Simona Halep nu şi-a dat seama că a cîştigat setul al doilea din întîlnirea cu Serena Williams. După un game pe propriul serviciu, care a dus scorul al 6-4, ea a rămas pe teren, crezînd că urmează ca Serena să servească. Arbitrul de scaun i-a spus că a cîştigat setul şi atunci ea s-a dus spre scaun în pauza dintre seturi. "Nu mi-am dat seama că s-a încheiat, nu ştiu de ce. Nu joc pentru scor, eu încerc doar să joc cel mai bun tenis al meu, să stau aproape de ea, să lovesc şi să lupt pentru fiecare minge. A fost un moment foaret ciudat pentru mine", a spus Simona. Ea a mai trecut printr-un astfel de moment la Indian Wells, cînd în meciul cu Karolina Pliskova a crezut că a cîştigat partida, deşi era abia 5-3.

La 319 puncte de Şarapova
Atingerea semifinalelor la Indian Wells o apropie pe Simona Halep la doar 319 puncte de Maria Şarapova, a doua jucătoare a lumii. În clasamentul WTA care va fi publicat luni, românca are 7571 de puncte, în timp ce rusoaica are 7890. Maşa are de apărat în sezonul de zgură 3470 de puncte, ea cucerind în 2014 titlurile de la Stuttgart, Madrid şi Roland Garros. Faţă de Petra Kvitova, Halep se va distanţa la 1511 de puncte. Dacă Serena se va impune la Miami, diferenţa de puncte dintre ea şi Halep va fi de 2410. Tot de luni, cele două vor face rocadă în clasamentul anului, cel care contează pentru calificarea la Turneul Campioanelor de la Singapore, americanca urcînd pe primul loc, iar Simona căzînd pe 2.

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează