FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  ASTRA - PETROLUL 2-1

Să vină Cupa cu sarmale! » Constantin Budescu a dat o palmă fostei sale echipe şi a calificat-o pe Astra în finala Cupei

Papp a înscris golul calificării
Papp a înscris golul calificării

Articol de - Publicat joi, 17 aprilie 2014 00:00 / Actualizat joi, 17 aprilie 2014 01:16

Petrolul a tras cu dinţii de rezultat, Astra a tras cu dinţii de finală, iar Florin Marin i-a servit o lecţie de fotbal mult prea prudentului Lucescu junior. Golul lui Papp a fost însă marcat din ofsaid.

Pe o vreme vrăjmaşă, să nu dai un fotbalist afară din vestiar, Astra şi Petrolul au continuat partida de şah începută în tur. Gazdele au dat timid tonul ostilităţilor, prin Takayuki (2), rătăcit prin careul "lupilor". L-a urmat Budescu, blocat la cîţiva metri de poarta lui Pecanha.

Diagonala nebunului Tamuz
Pregătită să lupte cu ploaia şi cu plictiseala, galeria ploieştenilor a pus în funcţiune tobele şi a trecut prin tot repertoriul, pînă cînd favoriţii lor s-au decis să atace. Tamuz şi Albin au testat flancul stîng, fără folos (9). Astra a replicat cu o pătrundere a lui Măţel, care l-a lansat pe Guilherme. Jocul s-a echilibrat într-atît încît cele două galerii au ţinut să-l învioreze schimbînd amabilităţi.

Terenul devenise un gard între vecini certăreţi ("Nu murim noi!", "...ue, băăăă!"), cînd Petrolul a izbutit prima acţiune periculoasă la poarta lui Lung jr.: pasă Tamuz, cap Albin, din careu (17). La cîteva minute, avea să apară şi diagonala nebunului. Yahaya a pierdut mingea în propria jumătate, Papp a recuperat-o, dar a fost faultat. Lovitura liberă, la 30 metri de poartă, a fost executată de Albin, mingea sare din bară, ricoşează în capul lui Tamuz şi de acolo intră în plasă (22).

Închidere riscantă
"Lupii" mută previzibil după gol, se închid şi aşteaptă asaltul Astrei. Morais scoate un corner de moral (25), fără riscuri pentru Pecanha. Galeria ploieşteană apelează iar la repertoriu, în timp ce Yoda se bîlbîie la jumătate de metru de poartă. Petrolul ştie ce vrea şi nu face economie de mijloace. Încep durităţile. Yazalde cade în careu (35), zadarnic.

E rîndul fanilor giurgiuveni să trepideze, făcînd micuţul stadion să tremure ca o cutie de conserve. Jandarmii intră în tribune, să calmeze galeria oaspete şi prima repriză se termină cu Petrolul rezistînd în fortăreaţă. Şahul etern n-a durat decît pînă în minutul 52, cînd Budescu a înscris din careu, de lîngă Hoban, zguduind iar tablele stadionului. Astra a crescut presiunea, Takayuki apropiindu-se şi el razant de gol (55).

Fotbalul învinge, cu ajutorul lui Ghinguleac
După un sfert de oră în care Petrolul nu s-a apropiat de poarta lui Lung jr., Achim a încercat o desprindere, dar a fost oprit prin fault înainte de a intra în careu. Presaţi de scor şi de timp, elevii lui Florin Marin şi-au făcut mai bine temele şi au ţinut jocul sus, în jumătatea "lupilor". Yazalde a tras cu furie, din 20 de metri, obligîndu-l pe Pecanha să plonjeze (76). Astra a arătat un fotbal mai plăcut ochiului, Petrolul a arătat un fotbal eficient. N-a ars mai mult decît trebuie.

Dar şi cînd a ars cîte una... Morar a intrat ca să aibă de unde ieşi. A jucat nici 4 minute, a colecţionat două "galbene" rapide şi şi-a lăsat echipa în 10 pentru un final incandescent. Astra a profitat de avantajul omului în minus şi a revenit în atac. Budescu i-a mai mulţumit o dată lui Hoban, a executat o lovitură liberă, Morais a prelungit, iar Papp a dus Astra în prima ei finală de Cupă. Dintr-un ofsaid nesemnalizat de Ghinguleac, însă asistentul poate invoca dificultatea fazei!

"Sînt extrem, extrem de fericit! Vreau să cîştig şi finala, indiferent ce adversar vom avea. Golul îl dedic iubitei mele, Mihaela" (Paul Papp, fundaş Astra)

"Sîntem o echipă de caracter, am demonstrat-o luptînd pînă în ultima secundă" (Paul Papp, fundaş Astra)

"Dezamăgirea e foarte mare. Nu cred că eliminarea lui Morar a fost decisivă, ci greşeală noastră de la ultima fază, la care trebuia evitat faultul" ( Răzvan Lucescu, antrenor Petrolul)

"Astra n-a reuşit să fie periculoasă pînă cînd a egalat, apoi... Am auzit că a fost şi ofsaid la golul de 2-1, asta-i viaţa, ce mai putem face?!" (Răzvan Lucescu, antrenor Petrolul)

"N-am gestionat bine repriza a doua, Astra s-a urcat pe noi şi ne-a lovit cînd nu se mai putea face nimic" ( Adrian Mutu, atacant Petrolul)

"Ofsaid evident la golul de 2-1, asistentul de pe acea parte a greşit!" (Ion Crăciunescu, la DolceSport)

613223-astra-petrolul-2-1.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

"Vamă" nu l-a ghicit pe marcator :)
În ziua dinaintea partidei, războiul psihologic a fost dus de către Dinu Gheorghe, respectiv Răzvan Lucescu, ambii afirmînd că ştiu primul "11" al adversarilor. Şeful giurgiuvenilor a greşit în atac, susţinînd că va juca Abel Camara. A intrat din start Tamuz, care a deschis scorul!

Penalty refuzat de "adiţional"
În minutul 35, Yazalde a pătruns în careu şi-a fost contrat de Guilherme, iar Astra a cerut 11 metri. Balaj era aproape de fază, dar i-a cerut opinia şi s-a înţeles din priviri cu Adrian Comănescu, delegatul de lîngă buturile Petrolului, foarte bine plasat. Şi-a lăsat jocul să continue. Budescu i-a cerut socoteală vîlceanului, fără sorţi de izbîndă.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
putregaiu
putregaiu  •  17 Aprilie 2014, 12:54
Postat de skilefido pe 17 Aprilie 2014, 10:44

eu încă încerc să găsesc offside-ul de la golul lui papp :/

imagineaza-ti ca in locul ultimului fundas de la petrolul e de fapt portarul, despre asta e vorba dar e o regula tampita si foarte greu de aplicat intr-o secunda

gica_oboreanu
gica_oboreanu  •  17 Aprilie 2014, 12:15
Postat de cosminmao pe 17 Aprilie 2014, 09:30

ce ma bucur ca a iesit petrolul . nu pot sa il vad pe lucescu . forza steaua

deci, va cam strangeau chilotii cu gandul la finala cu petrolul... cu astra e treaba sigura. asta vrei sa spu, nu ?!:)

gica_oboreanu
gica_oboreanu  •  17 Aprilie 2014, 12:13
Postat de van_daame pe 17 Aprilie 2014, 10:39

Astra a replicat cu o pătrundere a lui Măţel, care l-a lansat pe Guilherme. Yahaya a pierdut mingea în propria jumătate, Papp a recuperat-o, dar a fost faultat. Lovitura liberă, la 30 metri de poartă, a fost executată de Albin, mingea sare din bară, ricoşează în capul lui Tamuz şi de acolo intră în plasă (22). E plin articolul de confuzii de genu. Chiar e neaparat sa scrie Maria Andries articolul? Nu sunt misogin, dar macar documenteaza-te putin inainte sa te pui sa scrii. Oricum, toata redactia e praf. Si GSP si restul. Asta e presa sportiva din Romania, o adunatura de nestiutori, neinformati si total lipsiti de profesionalism.

norc c'am citit, ca vroiam sa scriu despre mariutza. cred ca a fost afectata de ...intemperiile de la jurju. sau, poate latrau prea tare cainii in jurju. :) papp a fost faultat si'a executat albin... prafuri ?! iar chestea cu palma, din titlu, nu vad care ar fi legatura. budescu a fost format de petrolul, a fost atras de ocheselul bulibasa pe vremea cand, prin mismasuri, a intrat in liga intaia inaitea petrolului. sa fie sanatos, nu cred ca'i poarta cineva pica. si nici nu cred ca petrolului i s'ar scurge ochii sa'l vada inapoi. mijlocasi are si petrolul. atacanti de careu n'are. lucru pen' care nu budescu e devina. nici bulibasa secu. e capra de Ploiesti.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează