FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  DINAMO - RAPID, AZI, ORA 21.00, ÎN DIRECT PE PROTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Secetă de 44 de ani pentru Dinamo! » "Cîinii" nu au mai învins Rapidul în finală din 1968

Ultimul meci din finala Cupei în care Dinamo s-a impus în faţa Rapidului
Ultimul meci din finala Cupei în care Dinamo s-a impus în faţa Rapidului

Articol de GSP - Publicat miercuri, 23 mai 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 23 mai 2012 00:36

"Cîinii" nu au mai reuşit să se impună într-o finală de Cupă ori în Supercupă în faţa rapidiştilor din 1968.

Dinamo nu a reuşit să o învingă niciodată pe Rapid în timp regulamentar, într-o finală de Cupă a României. De fapt, roş-albii au cîştigat o singură dată în faţa giuleştenilor, 3-1, după prelungiri, pe 16 iunie 1968! În rest, cei din Grant s-au impus de fiecare dată în celelalte patru confruntări directe, fie că a fost vorba de o finală de Cupă sau de Supercupă.

Complexul în faţa formaţiei granata poate fi rupt azi, după 44 de ani, însă problema e că Dinamo nu a reuşit să cîştige în faţa formaţiei lui Răzvan Lucescu nici în acest sezon. În tur a fost 0-0, deşi "cîinii" au avut om în plus timp de o repriză întreagă, iar returul a adus tot o remiză albă în care elevii de atunci ai lui Ciobotariu au trecut rareori centrul terenului.

"Noi jucam fotbal adevărat, nu ăştia!"
Fostele glorii ale celor două echipe, Cornel Dinu şi Rică Răducanu, care au fost pe teren în finala din 1968, au rememorat pentru Gazetă acea dispută. "A fost un meci foarte palpitant, fantastic, în sensul că a fost 1-1 pînă în minutul 92, cînd Sandu Neagu a ratat un penalty, şutînd în bară. A fost primul meu trofeu cîştigat cu Dinamo, o partidă pe care nu o pot uita. Nu e adevărat că a ieşit cu bătaie, noi am protestat mai vehement la acel penalty, însă atît, pentru că ne respectam foarte mult!", a povestit Dinu.

"Trebuia să-i batem, a ratat Neagu un penalty în ultimul minut. S-a băgat să dea el şi a tras în bară aşa tare că a venit mingea înapoi vreo 30 de metri. Ghinion! Atunci era frumos, se juca fotbal adevărat, nu ca acum. Lucescu ne-a păcălit de două ori şi aia a fost!", a zis şi Răducanu.

Şi atunci voiau arbitri străini :)
Obiceiurile erau la fel şi în urmă cu 44 de ani. La acea finală din 1968, cronicarul partidei, care a semnat în ziarul "Sportul", puncta că arbitrul Vasile Dumitrescu a făcut meciul "praf". Întîi a mutat un henţ al rapidiştilor din careu în afara lui, refuzînd un penalty evident lui Dinamo, apoi nu a acordat o lovitură clară de pedeapsă giuleştenilor. În minutul 90+2 însă a dat un penalty în compensaţie giuleştenilor, ratat de Neagu. Cronicarul Jack Berariu a punctat: "Mai bine erau aduşi arbitri străini la acest meci!".

"Mă duc la meci că ne-a dat FRF bilete, ne-a băgat în seamă. Rapidiştii să nu se supere, dar dinamoviştii par puţin mai proaspeţi. E un meci între tusea cu junghiul!" (Rică Răducanu, fostă glorie Rapid)

"Petrecerea de după acel meci a fost una foarte frumoasă. «Mopsul» Dumitrache a făcut spectacol, s-a agăţat de un candelabru şi a dansat ca un acrobat de la circ!" (Cornel Dinu, administrator delegat Dinamo)

13 meciuri fără înfrîngere are Rapidul în acest moment, dintre care 8 victorii şi 5 remize

487557-caseta-confruntari.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (27)
dansulnorilor
dansulnorilor  •  23 Mai 2012, 16:27

Mari cretini la GSP. Seceta de 44 de ani, dar ce, s-au intalnit de 44 de ori? Distrusi de ziaristi. papagalilooooooooooooooor

badeadorian
badeadorian  •  23 Mai 2012, 12:15

Torje face treaba buna .... la antrenament a crezut ca intra la "stelistul" Cosmin Matei :) . L-a trimis in vacanta mai devreme .

botizan
botizan  •  23 Mai 2012, 12:06

Ce titlu idiot ... asa pot spune si eu ca Federer nu m-a batut la tenis din 1986 :))

Vezi toate comentariile (27)
Comentează