FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  BAIA MARE - STEAUA 1-1, 1-4 LA PENALTY-URI

VIDEO CaraghioSTEAUA » Echipa lui Rădoi s-a calificat nemeritat după un meci dominat de Baia Mare, 4-1 la penalty-uri

Penalty-ul transformat de Tade a menținut-o pe Steaua în joc
Penalty-ul transformat de Tade a menținut-o pe Steaua în joc

Articol de - Publicat vineri, 30 octombrie 2015 00:00

Gazdele, susținute de peste 14.000 de suporteri lacomi de fotbal, au controlat jocul și au ratat ocaziile mari, însă Steaua a fost perfectă la "loterie".

Într-un fotbal cenușiu, în care e inutil să mai specifici lipsa spectatorilor, meciul de la Baia Mare a dat peste cap orice logică a vremurilor actuale. Tribuna oficială de 2.000 de oameni s-a făcut încăpătoare pentru un număr dublu. Pe la peluză s-a sărit gardul, totul pentru a-i vedea la lucru pe Tade și compania, trupă ce cu greu mai strînge cîteva mii de suflete în București.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Înaintea meciului, Valeriu Argăseală, Alexandru Tudorie și Marius Ianuli au încercat să meargă la "oficială", dar din lipsă de loc s-au mulțumit să privească din "gura" tunelului. La fel și arbitrul Cristi Balaj. După cîteva minute a părăsit stadionul: "Plec, mă duc să văd meciul!".

Luminițele Turnului Phoenix din oraș parcă încercau să facă ce nocturna nu a putut. Toate luminile au fost pe fotbaliști, în timp ce mulțimile se călcau în picioare pe întuneric în înaltul tribunelor.
Uluiala a continuat și pe teren, iar ca într-un basm, unde realul se împletește cu fantasticul, meciul a ridicat prima dilemă pentru tribune: cum ar reacționa la o reușită a gazdelor, într-o arenă unde jumătate din spectatori erau steliști?

Reușita lui Păcurar a declanșat haosul! Egalarea lui Tade, din penalty, n-a făcut decît să declanșeze o eră glaciară pe "Viorel Mateianu". Am stabilit: Baia Mare a fost cu FCM!

Cu toate că Rădoi a folosit mai mult de jumătate din garnitura de bază, evoluția Stelei a fost jenantă, iar driblingurile gazdelor pe "16"-le advers le-au mai amintit, din cînd în cînd, steliștilor "cum se face".

S-a ajuns în prelungiri, dar băieții lui Rădoi și-au continuat somnul și n-au fost treziți decît la bara lui Leonte ce putea să ne scutească de penalty-uri.

Gazdele n-au putut duce însă minunea pînă la capăt, iar Steaua s-a impus nedrept de lejer de la punctul cu var, 4-1.

Steaua a avut penalty!

Portarul Alin Bota a fost aproape de a oferi încă un penalty Stelei, în finalul partidei. Acesta a sărit să prindă o minge în careu, însă în aer a scăpat balonul. Acesta a ajuns în preajma lui Chipciu, iar omul din poarta divizionarei secunde l-a ținut pe atacantul stelist, împiedicîndu-l să ajungă la minge. Arbitrul Florin Marcu nu a acordat însă penalty.

Papp pierde CFR

Ghionion crunt pentru Paul Papp. N-a rezistat decît un minut pe gazon, lovindu-se la pometele drept şi suferind o fractură zigomatică. Stelistul a ieşit urlînd de durere şi de nervi de pe gazon, mai ales că se mai lovise în zona respectivă în trecut.

După ce-a primit primele îngrijiri medicale în vestiar, internaţionalul a fost dus la Spitalul Judeţean pentru o investigaţie amănunţită. Va rata sigur meciul din Gruia, cu CFR.

"Am evoluat pe un teren execrabil, nu știu cum de s-a permis să se joace aici. Echipa lor nu ne-a pus probleme, terenul a făcut-o. Am arătat că sîntem cei mai buni"
Valentin Cojocaru, portar Steaua

"A fost o victorie muncită. Eram convins că cei de la Baia Mare vor fi pregătiți. A fost un meci de bătaie!"
Cornel Rîpă, fundaș Steaua

"Am încercat să nu ne facem de rușine și am demonstrat că sîntem o echipă bună. Am făcut mulți oameni fericiți"
Bogdan Străuț, fundaș FCM Baia Mare

"Portarii își aleg un colț de obicei. Tade a bătut de două ori pe centrul porții și m-a surprins. Înaintea meciului am vizionat clipuri motivaționale despre copii neajutorați care au ajuns fotbaliști mari"
Alin Bota, portar FCM Baia Mare

"Vreau să le mulțumesc conducătorilor pentru buna organizare și fanilor pentru suportul arătat. Le-am zis băieților să atace. Știam că va fi un meci de care pe care"
Dorin Toma, antrenor FCM Baia Mare

baia mare steaua 1 1 1 4

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (79)
andyandrei2015
andyandrei2015  •  30 Octombrie 2015, 20:48

CAM MULTE *** PE AICI ,TREBUIE SA LE REAMINTIM CA rapid ramane prima echipa comunista.toata tara trebuie sa stie adevarul !!!!!!!!!!!!!!---da !!!!!!! rapid ramane prima echipa comunista.toata tara trebuie sa stie adevarul !!!!!!!!!!!!!!---da toata lumea sa afle !!!rapid a fost infiintata prin abuz,e cea mai mare minciuna din istoria tarii !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

luc11
luc11  •  30 Octombrie 2015, 18:05

"Cu toate că Rădoi a folosit mai mult de jumătate din garnitura de bază, evoluția Stelei a fost jenantă"-sunt curios sa aflu care sunt jucatorii menajati...Tosca si Guilherme ?

batranu.cismigiu
batranu.cismigiu  •  30 Octombrie 2015, 16:43
Postat de khal_37 pe 30 Octombrie 2015, 13:42

Si la Baia mare au fost 4-5 mii de sustinatori ai clubului FC Steaua Bucuresti(vezi denumirea OFICIALA pe site-ul UEFA) care si-au incurajat echipa in pofida amenintarilor si agresiunilor oamenilor lui catalin chereches, cine cunoaste stie despre ce vorbesc.

Ascunsi dupa crucile cimitirului din spatele tribunei a doua :))

Vezi toate comentariile (79)
Comentează