FOTBAL  »  DERBY DE ROMANIA  »  DINAMO

Şefii nu mai au răbdare cu Bonetti: “Baţi Steaua sau pleci!”

Bonetti îşi joacă postul într-o singură săptămînă.
Bonetti îşi joacă postul într-o singură săptămînă.

Articol de - Publicat luni, 29 octombrie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 28 octombrie 2012 23:31

Lui Bonetti i se clatină din nou scaunul, din cauza prestaţiei şi lipsei de rezultate ale echipei. Italianul a mai primit credit pînă la Derby de România, de duminică.

Scăpat de critici după victoria cu Rapid (2-1), Dario Bonetti are din nou viaţă grea după remiza albă de la Piatra Neamţ. "Nu avem nici o idee de joc, schimbările sînt făcute în detrimentul echipei, s-au strîns multe partide, cu adversari mai slabi cotaţi, în care am avut o prestaţie modestă spre penibilă", au răbufnit oficialii roş-albilor. Dar acţionarii au ales să-i dea credit în continuare tehnicianului peninsular.

Pînă duminică, la Derby de România, meciul cu Steaua putînd să-l salveze pe Bonetti sau să-l demită. Mai ales că pînă atunci mai e şi partida cu Pandurii, din "optimile" Cupei, la Tîrgu Jiu, joi seară.

Nici suporterii nu mai au aceeaşi încredere în italian cum aveau pînă acum cîteva săptămîni, mai ales din cauza prestaţiei echipei. Bonetti a încercat o explicaţie: "Realitatea este că nu avem tehnica sau răutatea de a cîştiga contra echipelor mici. Ar trebui să avem rezultate continue, adică victorie după victorie. Poate atitudinea noastră va fi alta pe Naţional Arena contra Stelei. Vor fi mai mulţi spectatori, asta îi stimulează pe jucători. Mă gîndesc să-l folosesc şi pe Dănciulescu, n-am putut conta pe el din cauza accidentării".

Dacă va da greş şi va fi demis, variantele "cîinilor" sînt fie interne - adică Sandro Birindelli, secundul echipei, sau Cornel Ţălnar, antrenorul lui Dinamo I - fie externe, Ionuţ Badea şi Tibor Selymes, ambii liberi de contract momentan.

Dezvăluire şocantă
Victor Becali a sugerat aseară la sport.ro că Ionuţ Lupescu nu şi-ar fi apărat corect şansele în celebrul meci de acum 12 ani cînd Dinamo a condus cu 4-0 pe Foresta şi-a pierdut în final cu 5-4.

"Înainte nu se juca la pariuri, erau situaţii cînd fotbaliştii trînteau meciurile ca să-l dea afară pe antrenor. Cu Foresta, în 2000, a intrat un «Şvaiţer» pe teren, sau un «Kaiser», nu mai ştiu cum îl chema, a cerut el să fie libero şi l-a lucrat pe Cornel Dinu", a declarat impresarul. Lupescu nu a putut fi contactat telefonic aseară.

Evită să critice arbitrajul
Dinamoviştii l-au apostrofat pe teren pe asistentul Cerei, după ce l-a oprit, eronat, pe Ţucudean, în minutul 36, cînd scăpase singur spre poarta adversă. Dar ieri oficialii au evitat orice comentariu, concluzia fiind clară: "La maniera de joc arătată de Dinamo, dacă invocăm arbitrajul, înseamnă că sîntem mai slabi decît în teren!".

"La cum văd că a jucat Steaua pînă acum, mult mai prezentă în joc, doar o surpriză poate să îi aducă un rezultat pozitiv lui Dinamo în derby" (Cornel Dinu, administrator delegat Dinamo)

"De Dinamo nu mi-e teamă deloc, e mai slabă şi decît Gloria Bistriţa. Le umplem poarta "cîinilor", vor vedea cine este Steaua cu adevărat!" (Gigi Becali, patron Steaua)

Săgeţile lui Mister
- "Ziariştii, actorii sau cîntăreţii care joacă fotbal fug mai repede decît unii dintre cei care au fost la Piatra Neamţ pe teren. Dacă ăsta se poate numi meci de fotbal, eu nu am practicat niciodată sportul ăsta!"
- "La Dinamo nu există aceeaşi formulă de joc de la un meci la altul. 4-3-3 nu este un sistem care ar trebui folosit la noi. Nu avem jucători de viteză. Se joacă mult sub valoarea lotului"
- "Nu putem să ne întinerim cu Issa Ba şi cu Alvarez. Dinamo nu are un antrenor care să aibă calităţile unuia format la o şcoală de antrenori din Italia".

Săgeţile lui Victor Becali
- "Dinamo ar trebui să joace în Bundesliga, cînd joacă cu Gloria sau cu Piatra Neamţ nu se poate concentra. În derby-ul cu Steaua se va vedea adevărata artă a antrenorului lui Dinamo"
- "Ar trebui să i se tripleze salariul lui Bonetti, iar dacă termină pe locul doi ar trebui să cîştige mai mult decît Mourinho".
- "Dinamo dacă juca împotriva lui Molde veneau 7.000 de fani. La Steaua au venit 40.000. Asta e, suporterii "cîinilor" sînt pretenţioşi".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (51)
lucian_melb_au
lucian_melb_au  •  30 Octombrie 2012, 10:33

Tin cu Steaua, dar imi place sa ma uit la fotbal de calitate. Anul trecut in tur ma uitam si la Dinamo, bateau cam tot ce le iesea prin cale si erau pasele lui Catalin Munteanu, Danciulescu si Marius Nicolae...ce s-a intamplat cu echipa asta? Anul trecut steaua era ca o oaie ratacita, nu aveau stadion, antrenorii se tot schimbau...etc. si au batut pe Dinamo care arata ca era pe val. Poate anul asta e invers. Eu imi doresc sa fie mai multe echipe tari ca sa nu se creada ciobanu imparatul fotbalului din Romania. Vasluiul e in declin, TM nu mai exista, Dinamo in declin...pacat.. de Rapid...nici nu mai am ce sa zic

gabi_djg
gabi_djg  •  29 Octombrie 2012, 18:50

nu poti sa-i ceri macaronarului sa bata steaua, nu are cu ce. dar cu siguranta este obligat sa bata restul adversarelor.....! din lista de mai sus doar talnar a batut steaua in mare stil (SIC!), bun ar fi si multescu.

sanduard
sanduard  •  29 Octombrie 2012, 17:47

Vinovat este Bonetti el nu stie ca inseamna pasa la intalnire la Dinamo se foloseste pasa la adversar,Alvarez Mubakar,sau Isa Ba intr-un meci majoritatea paselor sunt date la adversar,inapoi sau aiurea nu exista nici-o disciplina in joc fie care joaca cum il taie capul.La Dinamo a facut performanta numai antrenori care au in picioare ghete tocite in Groapa.

Vezi toate comentariile (51)
Comentează