FOTBAL  »  Superliga  »  CALCULE

10 etape nebune! » Ultima rundă n-a schimbat nimic în lupta la titlu: în joc mai sînt 30 de puncte

Costea şi Ronny se vor bate în continuare pentru titlu
Costea şi Ronny se vor bate în continuare pentru titlu

Articol de - Publicat miercuri, 04 aprilie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 04 aprilie 2012 09:44

Primele 5 clasate sînt despărţite de 9 puncte. Între CFR şi Dinamo există însă numai două "lungimi" în clasamentul adevărului.

Pandurii - Steaua 1-1. Rapid - Dinamo 0-0. FC Vaslui - CFR 1-1. S-a jucat degeaba această etapă? Nu s-au modificat nici configuraţia şi nici diferenţa de puncte între primele 5. CFR are 5 puncte peste Dinamo, 8 faţă de Vaslui şi Steaua şi 9 faţă de Rapid, cu care se va întîlni în meci direct sîmbătă seara.

La cum arată programul celor 5, cu multe meciuri directe, dar avînd în vedere lupta incredibilă de la retrogradare, ce va menţine motivate şi echipele din subsol, titlul continuă să fie un mister.

Mai sînt în joc nu mai puţin de 30 de puncte, de 6 ori distanţa dintre CFR şi Dinamo. Mai mult, distanţa dintre primele două e de doar două puncte "la adevăr", iar la partide directe Dinamo are un mare avantaj: a cîştigat confruntarea din tur, iar returul îl are pe teren propriu.

În plus, în mai mult de jumătate din etapele rămase de disputat, va avea loc cîte un meci direct între primele 5. Bomboanele pe tortul acestei dispute vor fi ultimele două etape, cînd sînt programate două superderby-uri: Steaua - Dinamo şi CFR - Steaua.

6 etape de campionat se vor disputa în decurs de doar 19 zile, mai precis în perioada 2-20 mai

Cum se stă la "directe"
Pînă în acest moment s-au disputat deja 4 duble tur-retur între cele 5 candidate la titlu. Vasluiul stă rău şi cu CFR, şi cu Rapid, în timp ce Giuleştiul stă cel mai bine. În caz de egalitate de puncte la finalul campionatului, între două sau mai multe echipe, primul criteriu de departajare e reprezentat de meciurile directe, urmat de golaverajul în aceste jocuri directe, şi abia apoi golaverajul general.

Meciurile: Cine are avantaj
Rapid - Dinamo 0-0 şi 0-0: se va decide la golaverajul general
CFR - FC Vaslui 2-0 şi 1-1: CFR
Rapid - FC Vaslui 3-0 şi 3-2: Rapid
Vaslui - Dinamo 3-1 şi 1-0: FC Vaslui

Clasamentul celor 5 pe 2012
1. FC Vaslui 6 4 1 1 11-4 13p
2. CFR 6 3 3 0 8-3 12p
3. Steaua 6 3 2 1 5-3 11p
4. Dinamo 6 1 3 2 6-7 6p
5. Rapid 6 1 2 3 4-5 5p

ANALIZA PROGRAMULUI CELOR 5

- Dinamo e singura dintre cele 5 care mai are de disputat pe teren propriu 6 meciuri din cele 10 etape
- Steaua e singura care nu a disputat în retur nici unul dintre cele 4 derby-uri directe
- Rapid va întîlni nu mai puţin de 7 echipe clasate în a doua jumătate a clasamentului
- FC Vaslui e unica dintre cele 5 care mai are de disputat un singur derby direct, cu Steaua, în deplasare
- CFR mai are de disputat trei derby-uri, din care două pe teren propriu. Trupa lui Costa e pe primul loc în clasamentul partidelor de pe teren propriu, unde a cîştigat 28 dintre cele 36 de puncte puse în joc

470769-caseta-program-liga-1.jpg

ERORILE ARBITRILOR

CFR rămîne cea mai protejată
După 24 de etape, liderul din clasamentul la zi conduce şi în topul echipelor ce au beneficiat cel mai mult de greşelile brigăzilor de arbitri.

Echipă: Greşeli pro-contra
CFR: 13-5
Rapid: 11-6
Dinamo: 14-12
Steaua: 7-8
FC Vaslui: 8-11

Bucureştiul, fără titlu de 5 ani
Dintre cele 5, doar FC Vaslui n-are în palmares nici un campionat. Titlul n-a mai ajuns în Bucureşti din 2007, cînd l-a cucerit Dinamo, în timp ce Rapid împlineşte la vară 9 ani de la ultimul succes.

Echipa Cînd a cîştigat ultimul campionat
CFR: 2010
Dinamo: 2007
FC Vaslui: niciodată
Steaua: 2006
Rapid: 2003

Locul 5 depinde de finala Cupei
Locurile 1 şi 2 vor merge sigur în tururile preliminare din Champions League, iar echipele care vor termina pe 3 şi 4 au asigurată prezenţa în preliminariile Europa League. Locul 5 depinde de ceea ce se va întîmpla în finala Cupei României:

1. Dacă Dinamo şi Rapid vor juca ultimul act şi acestea se vor clasa între primele 4, atunci şi ocupanta locului 5 va merge în Europa League

2. Dacă în finala Cupei se va impune o echipă care va termina în campionat de la locul 6, inclusiv, în jos, atunci locul 5 nu mai merge în Europa League

3. Dacă Rapid va disputa finala Cupei cu Gaz Metan şi giuleştenii se vor impune şi vor termina pe unul dintre primele două locuri în campionat, atunci locul 5 nu merge în Europa League, acolo unde va ajunge echipa lui Pustai.

4. Dacă Rapid va disputa finala cu Gaz Metan şi giuleştenii se vor impune, dar vor termina pe locurile 3-4 în campionat, atunci locul 5 va merge în Europa League

"Ca să iei un titlu de campioană, indiferent de ţară, trebuie să suferi mult. Vom avea în continuare 10 etape teribile, dar din acest moment avem prima şansă" (Jorge Costa, antrenor CFR)

"Continuăm să sperăm la titlu. Chiar consider că mai avem şanse, însă trebuie să putem repeta în aceste ultime 10 etape parcursul din tur" (Liviu Ciobotariu, antrenor Dinamo)

"Avem cea mai bună echipă, dar n-avem puncte. Jucăm cel mai bine, însă nu luăm niciodată titlul pentru că toate jocurile sînt făcute pentru aceeaşi echipă, pentru CFR" (Adrian Porumboiu, patron FC Vaslui)

"Din acest moment e complicat să mai vorbim de titlu. Nu mai sînt foarte multe etape, deşi la cum s-a disputat acest campionat cred că e posibil absolut orice" (Mihai Stoica, manager Steaua)

"M-am săturat ca an de an titlul să fie decis în afara gazonului de aceleaşi persoane, adică de arbitri" (George Copos, patron Rapid)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (42)
biancorossi
biancorossi  •  22 Mai 2012, 00:37
Postat de biancorossi pe 17 Aprilie 2012, 01:51

ce analize aberante... aveti ma rabdare, o sa vedem la final ce si cum. voi nu vedeti ce hal de campionat ati reusit sa aveti?

cata dreptate aveam....

biancorossi
biancorossi  •  17 Aprilie 2012, 01:51

ce analize aberante... aveti ma rabdare, o sa vedem la final ce si cum. voi nu vedeti ce hal de campionat ati reusit sa aveti?

alexhaiducu
alexhaiducu  •  04 Aprilie 2012, 15:10

e cfr! catiga cfr!

Vezi toate comentariile (42)
Comentează
Close