FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA DEZAFILIATĂ

2.000 de fani olteni au protestat din nou împotriva dezafilierii Universităţii: "Fără noi fotbalul n-are culoare"

Mitingul fanilor
Universității Craiova
a durat circa două
ceasuri
Mitingul fanilor Universității Craiova a durat circa două ceasuri

Articol de , - Publicat sambata, 07 aprilie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 06 aprilie 2012 21:33

Suporterii au aprins torţe şi au scandat împotriva lui Sandu, Dragomir şi Mititelu. Jandarmii n-au avut motive să mai intervină, precum la haosul din Bucureşti de acum două săptămîni


"Ştiinţa nu moare cînd vor ei! Cu mame, soţii, copii, nepoţi sau bunici, veniţi să reînviem mitul! Decişi, paşnici şi uniţi". Mesajul de susţinere pentru emblema fotbalului din Bănie a reunit, ieri, circa 2.000 de suflete, în Piaţa Mihai Viteazul din Bănie, unde fanii olteni au organizat un nou miting spre a cere "Dreptate pentru Craiova". De această dată acasă, la două săptămîni după ce manifestaţia lor din Capitală s-a lăsat cu pulane pe spinare, capete sparte şi bătăi administrate de jandarmii cu ţigara în gură.

Click aici pentru FOTO de la protest!

Atmosferă ca la derby pe "Central"
Iar la Craiova şi norii s-au solidarizat cu suporterii Universităţii, preferînd să protesteze cu precipitaţii în altă parte. Piaţa Prefecturii se umple de persoane deosebite de vîrstă, însă unite de un singur vis: revenirea Ştiinţei în prim-plan. Şi toţi tresar cînd din boxe răsună: "De bucurie rar avurăm parte...".

Văduviţi de fotbal de luni întregi, oltenii mută peluza în mijlocul oraşului. Apar şi bannerele: "Ştiinţa nu moare", "Ne e dor şi doare, fără noi fotbalul nu are culoare". Lumea se bucură la fel ca de un derby jucat pe "Central". Adunarea e paşnică, protestează faţă de violenţele din martie. "24.03 - 47 de arestaţi, 06.04 - ???", stă scris pe un cearşaf.

"I-au delegat observatori pe cei din Craiova Maxima ca să nu vină!"
Rînd pe rînd, pe scena improvizată pe fîntîna arteziană din faţa Prefecturii urcă şefi ai galeriei, fani obişnuiţi, fiul lui Cristi Minculescu de la Iris, mama sărmanului Cristi Neamţu şi, din Craiova Maxima, numai Sorin Cîrţu: "Cu toţii ne dorim un singur lucru. Universitatea să revină în fotbalul mare". Lipsesc Negrilă, Donose, Tilihoi, Beldeanu, Cămătaru. "Ca să-i îndepărteze de miting, FRF şi LPF au avut grijă să-i delege ca observatori în week-end", acuză liderii galeriei, care, aici, se simt parcă tovarăşi cu jandarmii: "Înţeleg şi ei ce se întîmplă, nu se compară cu ăia de la Bucureşti!".

Apar şi torţele, luminînd într-un roşu aprins marea alb-albastră. Nu se intervine pentru stingerea lor. Nici cînd încep sloganurile anti-Mitică şi anti-Sandu nu se lasă cu chiuituri. Iar lumea încă speră: din toamnă, Universitatea are şansa revenirii în "B". Probabil prea jos pentru ce au arătat suporterii, adevăraţi "lei" în cuşca provizorie din inima oraşului.

8 luni şi jumătate s-au scurs de cînd Comitetul Executiv al FRF a decis dezafilierea Craiovei

4 e locul ocupat de Universitatea în clasamentul all-time al Ligii 1, după Steaua, Dinamo şi Rapid

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
luxantty
luxantty  •  07 Aprilie 2012, 20:47
Postat de spivak pe 07 Aprilie 2012, 15:25

Fără voi, fotbalul n-are putoare.

ai prins a da din aripi..., de la red bull?

spivak
spivak  •  07 Aprilie 2012, 15:25

Fără voi, fotbalul n-are putoare.

raulviola21
raulviola21  •  07 Aprilie 2012, 10:25

Fotbalul nu mai este la fel de frumos fara Universitatea si Poli. Eu sunt convins ca Adrian Mititelu are dreptate in lupta cu FRF, Craiova o sa revina cat mai repede in Liga 1.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează