FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

3 milioane + putere absolută » Ce trebuie să facă Negoiţă pentru a o prelua pe Dinamo

Badea, Negoiţă şi Săvulescu deţin în acest moment pachete similiare de acţiuni la Dinamo
Badea, Negoiţă şi Săvulescu deţin în acest moment pachete similiare de acţiuni la Dinamo

Articol de - Publicat joi, 28 februarie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 27 februarie 2013 19:21

Aceasta e suma pe care Negoiţă ar trebui să o achite pentru acţiunile lui Săvulescu şi Badea pentru a deveni numărul 1 la Dinamo.

Dinamo va fi condusă, cel mai probabil, de un singur om: Ionuţ Negoiţă (39 de ani), care a intrat în rîndul acţionariatului din Ştefan cel Mare în urmă cu doar şapte luni! Surse credibile din cadrul clubului au povestit pentru Gazetă ce s-a discutat la ultima şedinţă a celor trei acţionari: Ionuţ Negoiţă, Nicolae Badea şi Dragoş Săvulescu.

1. Badea (64 de ani) şi-a exprimat disponibilitatea de a renunţa la acţiunile sale, adică 30%. "Ne-a spus că s-a săturat să vadă cum fanii împînzesc Bucureştiul cu mesaje împotriva sa şi cum îl înjură meci de meci. Are o vîrstă şi îşi doreşte mai mult timp petrecut cu familia, mai ales că are şi unele probleme de sănătate", au explicat sursele GSP.

2. Negoiţă îşi doreşte să fie acţionar majoritar şi a răspuns afirmativ la dorinţa lui Badea. Pentru acţiunile preşedintelui CA, dar şi pentru cele ale lui Săvulescu, Negoiţă va trebui să achite 3 milioane de euro. "În mod normal, cei doi ar fi trebuit să încaseze circa 2,5 milioane de euro, fiecare, însă se scade aproximativ cîte 1 milion de euro de la cei doi acţionari, bani de care are nevoie clubul pentru a lua licenţa", au explicat aceleaşi surse.

3. Cristi Borcea a fost şi el prezent la ultima şedinţă şi a transmis că-i gata să împrumute oricînd clubul cu sume de bani, în cazul în care va fi nevoie. Borcea aşteaptă decizia din "Dosarul Transferurilor", iar un verdict favorabil ar putea aduce şi revenirea sa în rîndul acţionarilor, urmînd să cumpere procente de la Badea şi Săvulescu.

Cum ar putea rămîne Badea
Nicolae Badea a transmis că o decizie finală în privinţa viitorului său la club va fi luată după ce se va consulta şi cu familia. Sursele GSP susţin că preşedintele CA a fost hotărît în cadrul şedinţei să renunţe, însă situaţia delicată a clubului îl macină: "E ambiţia sa să nu lase clubul cu datorii, ar vrea să se retragă după ce rezolvă problemele actuale cu banii. Asta ar însemna, dacă rămîne, să împartă în mod egal cu Negoiţă procentele deţinute de Săvulescu".

"Management dezastruos în ultimii 5 ani!"
Dănuţ Lupu a comentat ieri, la sport.ro, situaţia lui Dinamo: "Steaua a reuşit în ultimii doi ani să ia cei mai buni jucători din ţară, iar 40% dintre ei au fost aproape de Dinamo, dar nu s-au realizat mutările din cauza a cîteva mii de euro. Managementul a fost unul dezastruos în ultimii cinci ani. 95% cred că Borcea va reveni la Dinamo într-o perioadă scurtă de timp. Dacă aceasta va reveni, atunci nu cred că Negoiţă va continua în club, mai degrabă Badea îi va vinde acţiunile lui Borcea decît lui Negoiţă".

Primele mutări
Negoiţă a promis că-i gata să aducă jucători pe posturile pe care Ţălnar are nevoie în acest moment. Stoperul Alexandru Tudose (25 de ani), liber de contract, şi fundaşul stînga brazilian Helder Silva Santos (24 de ani), de la Figueirense, sînt cei doi jucători pe care "Ţînţarul" îi vrea urgent. Primul e liber şi solicită 6.000 de euro lunar, iar pentru sud-american "cîinii" ar trebui să scoată minimum 50.000 de euro pentru un împrumut pînă la finalul campionatului.

Cum sînt împărţite acţiunile acum
Nicolae Badea: 30%
Dragoş Săvulescu: 30%
Ionuţ Negoiţă: 30%
AFC Dinamo: 9, 99%
Cornel Dinu: 0,01%

"Au existat discuţii, avem variante şi încercăm să o găsim pe cea mai bună dintre ele. Vrem un club stabil financiar, dar şi din punct de vedere organizatoric şi al performanţei" (Ionuţ Negoiţă, acţionar Dinamo)

"Pînă nu avem lucruri foarte clare, jucătorilor nu le poate promite nimeni nimic. Sîntem aproape de a găsi o soluţie, să aibă răbdare şi încredere că în două-trei săptămîni se rezolvă" (Ionuţ Negoiţă, acţionar Dinamo)

"Cred că domnului Badea i-au ajuns aceşti 14-15 ani la Dinamo, am înţeles că e puţin bolnav. Are o soţie tînără şi probabil că îl vrea mai mult pe acasă" (Dănuţ Lupu, fost mijlocaş Dinamo)

Inbox:
- Din cele 8.000 de bilete puse la vînzare pentru derby-ul Rapid - Dinamo, s-au vîndut aproximativ 3.500 de tichete. Preţurile sînt următoarele: 10 lei - peluze, 15 lei - tribuna a II-a, 25 lei - tribuna I, 100 lei - tribuna 0, 150 lei - VIP.
- Suporterii dinamovişti vor primi 355 de bilete pentru meciul cu Rapid, de duminică, de la ora 20:30, liveTEXT pe GSP.ro şi în direct la Digi 1.

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (18)
cainelup
cainelup  •  28 Februarie 2013, 11:53

Deci, Negoita isi doreste actionariat unic si vrea sa ia procentele celorlalti 2, dupa care s-ar intoarce Borcea si ar lua si el procentele celor 2. De la cine, de la Negoita ? Sau fac aia 2 sedinta de licitatie cu Borcea si Negoita ? Trecand peste inadvertentele astea, de Borcea ne-am lamurit de mult. In plus, are probleme cu justitia, a plecat din tara, iar intoarcerea sa ar semana cu ciorba reincalzita. Cred ca ar trebui sa vedem ce-i poate capul lui Negoita, ca actionar unic.

14mai1948
14mai1948  •  28 Februarie 2013, 11:12

nu stiu cum se gasesc jucatori numai dela viitoare retrogradate unde fundasii sint veriga slaba , j E v E I GM GP PCT 20-. Figueirense 38 7 9 22 39 72 30 astia au luat 72 de goluri in 38 de meciuri 2 pe meci ,sper sa nu vina negoita si sa se vaite ca sint datorii si ca el plateste datoriile si nu aduce jucatori buni,altfel tot aia e,AM INCREDERE 80% in el vedem daca e un al2 lea borcea badea care au dus clubu la faliment si au adus jucatori foarte slabi si tin in echipoa "dinozaur

calea_victoriei
calea_victoriei  •  28 Februarie 2013, 10:45
Postat de jalemare pe 28 Februarie 2013, 10:27

daca ar reusi la dinamo sa mentina clubul pe linia de plutire si sa investeasca in continuare bani in proiectul ala cu centrele regionale pentru copii ar fi un lucru mare. iti spun sincer ca, asa cum arata pe hartie, e cel mai bun proiect facut in ultimii 20 ani in si pentru fotbalul romanesc. daca ai o strategie clara si esti transparent suporterii sunt intelegatori si vor fi alaturi de echipa. asta trebuie sa priceapa conducatorii din fotbalul romanesc!

La Dinamo suporterii nu mai au rabdare sa astepte 10 ani pina cresc copiii !!! Trebuie sa bage asta mina adinc in buzunar si sa aduca jucatori si sa schimbe politica salariala ca nu poti cistiga camp[pionatul cu jucatori care sunt platiti cu 4000 pe luna si aia din an in paste . Sa lasam poeziile de genul " SINGURI IMPOTRIVA TUTUROR " ca suntem in Capitalism si Capitalismului ii plac foarte mult banii si stadioanele moderne .

Vezi toate comentariile (18)
Comentează