FOTBAL  »  Superliga  »  POLI TIMIŞOARA - STEAUA 0-0

30.000 de timişoreni au "subordonat" Steaua în tribune » Patria violetă

Articol de GSP - Publicat duminica, 03 aprilie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 03 aprilie 2011 00:09

Timişoara a doborît recordul de asistenţă în Liga 1. Fiecare colţişor din arenă a fost ocupat de spectatorii bănăţeni

Patru ore pînă la meci. Străzile sînt neobişnuit de goale, chiar pustii, sub primul soare dogoritor de primăvară în Banat. Un calm desăvîrşit, tulburat doar de cîteva pîlcuri răzleţe de oameni, cu însemne viola, unica nuanţă cromatică din oraş. Mai sînt patru ore pînă la "finala campionatului", meciul la care 10 la sută din populaţia Timişoarei s-a mutat pe arena " Dan Păltinişanu".

Trei ore pînă la meci. Un furnicar organizat a umplut aleile din jurul stadionului. Pictat pe faţă, cu fulare sau echipat în tricouri viola, fiecare vrea să facă parte acum din noua filă de poveste a Timişoarei. În faţa lor, stă acelaşi adversar care nu a avut milă în 2004 şi i-a spulberat cu 8-1.

Două ore pînă la meci. A început goana după locuri. O nouă revoluţie stă să înceapă la porţi, dar fiecare îşi aşteaptă, răbdător, rîndul. În arenă, e aproape imposibil să deosebeşti culoarea scaunelor. O mare violetă se revarsă înspre gazonul verde, de unde ies, stingheri, actorii piesei. Din corul tribunei, răzbat primele îndemnuri.

O oră pînă la meci. Pulsul Timişoarei începe să bată neregulat, cînd în difuzoare se aud acordurile imnului lui Poli. Steaua păşeşte tiptil în infernul din arenă, aproape neobservată. Se aude şi "Nessun dorma", aria lui Verdi. 30.000 de fulare îşi fac apariţia într-o sincronizare perfectă, proclamînd Patria violetă.

318.000 de locuitori număra Timişoara la recensămîntul din 2009

75.000 de euro au încasat organizatorii partidei din vînzarea de bilete

30.000 de suporteri au fost aseară în tribună, record de audienţă pentru Liga 1 în sezonul în curs

1760 e anul în care Timişoara a devenit primul oraş din ţară iluminat cu lămpi

200 de fani ai Stelei au urmărit meciul de aseară din tribunele stadionului "Dan Păltinişanu"

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (36)
greendog
greendog  •  05 Aprilie 2011, 22:57
Postat de cangurul pe 03 Aprilie 2011, 01:42

Si ce legatura are cu subordonarea? Voinici acasa si cand vin in Ghencea ii asteapta prietenii lor colorati pe la Ciurel sa - i ajute sa se suie in tren.Suporteri de mucava, copiatori pana la detaliu ai altor galerii cu noroc ca nu au o alta echipa in orasul de 300.000.Jalnic si penibil!!!!!!

Din pacate voi nu o sa intelegeti nici odata cum e sa ai un frate si sa iti si respecti fratele reciproc. Suntem mandri sa avem frate o echipa ca si Rapid. Oricum nu o sa aveti nici odata senzatia aia cand stai in tribune si urmaresti un meci ca si Poli - Rapid si sa auzi laude in tribune intre cele 2 galeri, respect si aplauze la fazele adversarilor nu huiduieli si injuraturi. Nici nu am ce sa mai explic oilor si cainilor si altor specii de animale.

alinescu13
alinescu13  •  04 Aprilie 2011, 18:04
Postat de spokey2 pe 03 Aprilie 2011, 12:46

CAT DE PROSTI SA FIE STELISTII SA CREADA CA SI-AU DAT FOC INTENTIONAT LA PELUZA??? LA CATE MII DE ROLE S-AU ARUNCAT CU SIGURANTA A FOST UN ACCIDENT! ORICUM ''MILIARDELE'' DE SUPORTERI AI ECHIPEI DE LANGA CIMITIRUL GHENCEA NU VOR REUSI NICIODATA O ASEMENEA ATMOSFERA SI SPECATCOL. RESPECT POLI TIMISOARA,POLI SI RAPID SE IUBESC LA INFINIT!!! FZR

AI atata dreptate,dar ce s-a le ceri O-ILOR.....ele stiu s-a behaie,si nimic mai mult.....FORZZA VIOLA&FZR!!!!!!

etr1
etr1  •  04 Aprilie 2011, 14:43
Postat de red.blue pe 03 Aprilie 2011, 00:22

asa de tare ne-au subordonat încît n-au tras nici un sut pe poarta nici o ocazie dar au reusit sa-si dea foc))))))))))

copacule !!! "timişoreni au "subordonat" Steaua în tribune" in tribune s'a referit ziaristu !! tu zici de ce s'a intamplat in teren !!! esti un mic RObotzel

Vezi toate comentariile (36)
Comentează